Назад до Трета чакра

Балансиране на трета чакра

  1. Балансиране на трета чакра
  2. Лекуване на недостатъчната Трета чакра
  3. Лекуване на прекомерната Трета чакра
  4. Преодоляване на безсилието
  5. Отказ от сигурността
  6. Работа с гнева
  7. Атакуване на срама
  8. Физически упражнения за Трета чакра

Лечението на третата чакра е жизнено важно за запазването на здравия метаболизъм, балансирането на разпределението на енергията в тялото и определянето на посоката на нашия живот с подходяща отговорност и свобода. За да постигнем това, е необходимо да работим едновременно на две нива: вътрешното управление на енергията вътре в тялото и външното изразяване на тази енергия във външния свят. Когато работим върху двете нива, нашите воли се развиват до една точка, където можем да започнем да работим за социални и политически промени и да подкрепим съществуващата борба за общочовешко освобождение.

Както би могло да се очаква, най-напред трябва да се извърши вътрешната работа. Не можем да бъдем много ефективни във външния свят, ако личната ни енергия е вързана на възли вътре в собственото ни тяло. Развързването на възлите означава да надмогнем съществуващата инерция - старите модели на навици, които ни дърпат надолу, връзващите страхове от миналото, които ни управляват, парализиращото ни критично самонаблюдение, свързано с нашия срам, или натрапчивото отреагиране на нерешени конфликти. Надмогването на тази инерция е първата крачка в процеса на индивидуацията.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Вес
Разпознавам себе си в това
Еми
Не е така има някой неща аз също лекувам и виждам точно мой орган ви боли и се.лемува
Марина
Досега не съм попадала на толкова добри текстове - казват толкова много и точно в целта! Благодаря!
rosica
hranite da poqsnite dostata4no protein ili nedostata4no v smisal pove4e proteinova hrana ili po malko
Анонимен
Направо настръхнах. Много интересно...... Виждам причината за моя застой- просто съм блокирана страхувайки се да изляза от зоната на сигурността , от зоната ми на комфорт.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...