Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Шеста чакра  »  Шеста чакра (Аджна)  »  Цел на Шеста чакра - Разпознаване на модели

Шеста чакра (Аджна)

Шеста чакра (Аджна)

Цел на Шеста чакра - Разпознаване на модели

Ние виждаме пътя, като се учим да разпознаваме модели. Моделите разкриват идентичността на нещата - какво е това, за какво е и как да се отнасяме към него. Твърде често поглеждаме към дадено нещо само докато разпознаем модела и после преставаме да го гледаме. Виждаме някой да идва срещу нас, пресичайки улицата. Поглеждаме косата, тялото, походката, опитвайки се да разпознаем модела, докато видим кой е той. Казваме: „О, това е Кевин" и от този момент често преставаме да приемаме нова информация. Отварянето на третото око ни позволява да продължим да гледаме; виждаме отвъд това и възприемаме все по-дълбоки модели и смисъл.

Разпознаването на модели прилича на игра на свързване на точки. Първо виждаме само един хаос от точки и числа върху листа. Но когато направим връзки между точките, се образува образ. Дори преди да сме свързали всички точки, можем да предположим кой е образът, защото го разпознаваме.

На критичната точка в събирането на информация непълните модели разкриват цялото. Докато всяка наша чакра ни носи информация, задачата на шестата чакра е да събира тази информация в смислени модели. Тази себе-рефлексия води до себепознание и цялостност.

Разпознаването на модели изисква да имаме способността да гледаме едновременно в миналото, настоящето и бъдещето. Когато вашият приятел се впусне в тирада за това как мрази работата си, можете да предскажете какво ще каже по-нататък, защото се чували всичко това и преди. В резултат можете да престанете да го слушате и може да не забележите, ако той каже нещо ново. Ние вземаме от миналото и го проектираме върху бъдещето.

Разпознаването може да изключи възможността за нова информация или може да ни спести опит, който по-скоро бихме желали да избегнем. Нашето тълкуване на моделите ще реши кое да изберем. Ако се окажа във връзка, която разкрива динамика, в която съм била и преди, не е нужно да продължа цялата връзка, за да открия какво е вероятно да се случи. Мога да избера да се махна от дистанцирания или измамнически любовник веднага щом моделът стане ясен. Щом веднъж разпознаем даден модел, можем интуитивно да се досетим какво ще стане и да ръководим своите действия съответно на това. Това е началото на мъдростта.

В разпознаването на модели откриваме своя път към прозрението, Прозрение е способността да виждаме отвътре, „аха"-то в разпознаването на един модел, виждането къде се отнася той към по-голямата картина, виждането какво означава. Вътре в Аза се събира и складира в паметта ни информацията от нашите опитности. Само като виждаме отвътре, можем да пресечем указанието на тази информация и да разпознаем смислени модели.

Винаги, когато разпознаем един модел, ние се придвижваме към целостността. Тази цялостност има идентичност, която ни дава и смисъл, и цел. Отварянето на третото око ни позволява да видим голямата картина, да трансцендираме своята егоцентричност и да открием по-дълбокия смисъл, вложен във всички неща. Когато се развие вътрешното зрение, илюзиите се разбиват, сънищата се свързват, настъпва яснота и съзнанието се разширява с още една стъпка отвъд онова, което е било достъпно само чрез долните пет чакри. Сега постигаме широкото зрение, което ни прави способни да видим своя път към завършеността.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 10481

Препоръчани продукти

Коментари за Шеста чакра (Аджна)

 1. .

  kakvo me ochakva do kraq a godinata

 2. 1.

  I KVO VIJDAM GI TIQ RABOTI I O4I PO ZEMQTA VIJDAM I KVO SA XAXAXAX A DA SETIX SE PAK SUM SAM V STAQTA DA RAZBIRASE

 3. 2.

  A VIE 6TE SI KAJETE MA TOI SE 6EGUVA EMI XAXAXAXAXA KVO SI GOVORIM TOGAVA

 4. 3.

  I AZ NE ISKAM DA SE SLu6aM VE4E NE ISKAAAAAAAAAAAAAAAM DREME MIIIIIIIIIIIIIIIIII

 5. 4.

  TOVA KOQ 4AKRA E A DA PI6E6 TAM NA NIKOI A XAXAXAXAXA

 6. 5.

  tova e Sila ne vseki moje da q nameri I vkluchi

 7. 6.

  това е сила,но трябва да бъде осъзната

 8. 7.

  https://www.youtube.com/watch?v=DzZbuuePEw0&feature=youtu.be

 9. 8.

  Мечтите илюзия ли са ?

 10. 9.

  Това е голяма шега :D , вярно съвпада за мене но се съмнявам това да съм точно аз , обикновен човек съм като другите това са глупости , как може човек да вярва в тези неща :D ?!

 11. 10.

  Мн съм доволен аз

Подобни статии

Травми на Първа чакра

Травми на Първа чакра

Всичко, което заплашва оцеляването, като например родова травма, изоставяне, пренебрегване, сериозна...
Трета чакра (Манипура)

Трета чакра (Манипура)

Преминахме през Земята и Водата на Първа и Втора чакри и достигаме до Огъня на Трета чакра. Запознах...
Травми на Трета чакра

Травми на Трета чакра

Ние биваме държани на своите места в една култура, където личната загуба на сила е така епидемична, ...
Четвърта чакра (Анахата)

Четвърта чакра (Анахата)

Покачени на златните пламъци на своя център на силата, сега ние стигаме до сърцето на чакра-системат...