Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Шеста чакра  »  Шеста чакра (Аджна)  »  Фунцкия на Шеста чакра - Виждане

Шеста чакра (Аджна)

Шеста чакра (Аджна)

Фунцкия на Шеста чакра - Виждане

Финалният резултат от работата чрез шестата чакра - с нейните архетипове и образи, сънища и фантазии, символи и илюзии - е появата на лично виждане. Тъй като виждаме все повече и повече себе си, ние виждаме по-дълбоко в хората и ситуациите около нас. Разширявайки своята вътрешна картина в един по-голям, по-обхватен възглед за света, ние неизбежно започваме да създаваме виждане. Това виждане може да е насочено към световни проблеми и тяхната промяна към по-добро или може да е насочено към нещо вътре в собствения ни живот. Може да е голямо като виждането как да се създаде ново общество или да е фокусирано върху един въпрос, например как да се отнасяме по различен начин към своя съпруг. Не мащабът или обхватът са важни, а способността да виждаме един нов начин на съществуване.

Виждането използва въображението, за да създаде нещо, което не е било виждано никога преди. Неговият образ, който носим в ума си, става проект за нашето конструиране на действителността. Той става новата картина, новият цветен прозорец, през който ще огрее светлината на нашето съзнание. Вътрешното виждане е странният притегател, който дава форма на хаотичните течения на нашия живот.

Виждането е съответствието на илюзията и следователно на трансформацията. Виждането се различава от илюзията по това, че знаем, че то е само една възможност - насока, даваща форма на проявяващия принцип. Илюзията бива смятана за сигурност и бива принудена да бъде статична. Виждането се държи свободно, постоянно трансформиращо, променящо. Виждането се подкрепя от енергията на творческата сила под него. Илюзията връзва енергията към една неподвижна форма. Виждането е флуидно и живо.

За да изградим отново своя Мост на дъгата, за да водим живот, богат на смисъл и цел, е необходимо виждане. За да променим множеството дисфункционални аспекти на своя свят, които ни държат впримчени, хванати в капан и разединени, е необходимо виждане - както личностно, така и колективно. Виждането е жизнено важна част от терапевтичния процес.

Независимо колко абстрактно или специфично е нашето виждане, то може да започне само с промени, които извършваме в своя собствен живот. За да създадем промяна, е необходимо да бъдем способни да си я представим. Нуждаем се от образ, символ или знак, който може да насочи психическата енергия на съзнанието и активността към ново проявление. Нуждаем се от оформител на реалността - цел за бъдещето, която извлича необходимото си от настоящето. С този образ в съзнанието безформеният хаос на нашия живот добива форма.

С излекуването на шестата чакра ние сме способни да създаваме виждане. Способни сме да формираме съзнателно пътя си към бъдещето и да се освободим от гнета на миналото. Нашето виждане създава разликата.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 3 оценки
прегледи 5942

Препоръчани продукти

Коментари за Шеста чакра (Аджна)

 1. .

  kakvo me ochakva do kraq a godinata

 2. 1.

  I KVO VIJDAM GI TIQ RABOTI I O4I PO ZEMQTA VIJDAM I KVO SA XAXAXAX A DA SETIX SE PAK SUM SAM V STAQTA DA RAZBIRASE

 3. 2.

  A VIE 6TE SI KAJETE MA TOI SE 6EGUVA EMI XAXAXAXAXA KVO SI GOVORIM TOGAVA

 4. 3.

  I AZ NE ISKAM DA SE SLu6aM VE4E NE ISKAAAAAAAAAAAAAAAM DREME MIIIIIIIIIIIIIIIIII

 5. 4.

  TOVA KOQ 4AKRA E A DA PI6E6 TAM NA NIKOI A XAXAXAXAXA

 6. 5.

  tova e Sila ne vseki moje da q nameri I vkluchi

 7. 6.

  това е сила,но трябва да бъде осъзната

 8. 7.

  https://www.youtube.com/watch?v=DzZbuuePEw0&feature=youtu.be

 9. 8.

  Мечтите илюзия ли са ?

 10. 9.

  Това е голяма шега :D , вярно съвпада за мене но се съмнявам това да съм точно аз , обикновен човек съм като другите това са глупости , как може човек да вярва в тези неща :D ?!

 11. 10.

  Мн съм доволен аз

Подобни статии

Състояния на Пета чакра

Състояния на Пета чакра

Прекомерността или недостатъчността в гърлената чакра се разпознават лесно. Тъй като тя е вратата ме...
Балансиране на Пета чакра

Балансиране на Пета чакра

Лечението на петата чакра включва разнообразие от много равнища едновременно, минаващи от физическот...
Травми на Шеста чакра

Травми на Шеста чакра

Само заради ясната сила на интелекта говорим за визуализацията като нещо отделно от останалия опит. ...
Седма чакра (Сахасрара)

Седма чакра (Сахасрара)

И ето че ние пристигнахме. Седма чакра се нарича още Коронна или Теменна и се намира на върха на гла...