Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Шеста чакра  »  Шеста чакра (Аджна)  »  Фунцкия на Шеста чакра - Виждане

Шеста чакра (Аджна)

Шеста чакра (Аджна)

Фунцкия на Шеста чакра - Виждане

Финалният резултат от работата чрез шестата чакра - с нейните архетипове и образи, сънища и фантазии, символи и илюзии - е появата на лично виждане. Тъй като виждаме все повече и повече себе си, ние виждаме по-дълбоко в хората и ситуациите около нас. Разширявайки своята вътрешна картина в един по-голям, по-обхватен възглед за света, ние неизбежно започваме да създаваме виждане. Това виждане може да е насочено към световни проблеми и тяхната промяна към по-добро или може да е насочено към нещо вътре в собствения ни живот. Може да е голямо като виждането как да се създаде ново общество или да е фокусирано върху един въпрос, например как да се отнасяме по различен начин към своя съпруг. Не мащабът или обхватът са важни, а способността да виждаме един нов начин на съществуване.

Виждането използва въображението, за да създаде нещо, което не е било виждано никога преди. Неговият образ, който носим в ума си, става проект за нашето конструиране на действителността. Той става новата картина, новият цветен прозорец, през който ще огрее светлината на нашето съзнание. Вътрешното виждане е странният притегател, който дава форма на хаотичните течения на нашия живот.

Виждането е съответствието на илюзията и следователно на трансформацията. Виждането се различава от илюзията по това, че знаем, че то е само една възможност - насока, даваща форма на проявяващия принцип. Илюзията бива смятана за сигурност и бива принудена да бъде статична. Виждането се държи свободно, постоянно трансформиращо, променящо. Виждането се подкрепя от енергията на творческата сила под него. Илюзията връзва енергията към една неподвижна форма. Виждането е флуидно и живо.

За да изградим отново своя Мост на дъгата, за да водим живот, богат на смисъл и цел, е необходимо виждане. За да променим множеството дисфункционални аспекти на своя свят, които ни държат впримчени, хванати в капан и разединени, е необходимо виждане - както личностно, така и колективно. Виждането е жизнено важна част от терапевтичния процес.

Независимо колко абстрактно или специфично е нашето виждане, то може да започне само с промени, които извършваме в своя собствен живот. За да създадем промяна, е необходимо да бъдем способни да си я представим. Нуждаем се от образ, символ или знак, който може да насочи психическата енергия на съзнанието и активността към ново проявление. Нуждаем се от оформител на реалността - цел за бъдещето, която извлича необходимото си от настоящето. С този образ в съзнанието безформеният хаос на нашия живот добива форма.

С излекуването на шестата чакра ние сме способни да създаваме виждане. Способни сме да формираме съзнателно пътя си към бъдещето и да се освободим от гнета на миналото. Нашето виждане създава разликата.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 3 оценки
прегледи 6354

Препоръчани продукти

Коментари за Шеста чакра (Аджна)

 1. .

  kakvo me ochakva do kraq a godinata

 2. 1.

  I KVO VIJDAM GI TIQ RABOTI I O4I PO ZEMQTA VIJDAM I KVO SA XAXAXAX A DA SETIX SE PAK SUM SAM V STAQTA DA RAZBIRASE

 3. 2.

  A VIE 6TE SI KAJETE MA TOI SE 6EGUVA EMI XAXAXAXAXA KVO SI GOVORIM TOGAVA

 4. 3.

  I AZ NE ISKAM DA SE SLu6aM VE4E NE ISKAAAAAAAAAAAAAAAM DREME MIIIIIIIIIIIIIIIIII

 5. 4.

  TOVA KOQ 4AKRA E A DA PI6E6 TAM NA NIKOI A XAXAXAXAXA

 6. 5.

  tova e Sila ne vseki moje da q nameri I vkluchi

 7. 6.

  това е сила,но трябва да бъде осъзната

 8. 7.

  https://www.youtube.com/watch?v=DzZbuuePEw0&feature=youtu.be

 9. 8.

  Мечтите илюзия ли са ?

 10. 9.

  Това е голяма шега :D , вярно съвпада за мене но се съмнявам това да съм точно аз , обикновен човек съм като другите това са глупости , как може човек да вярва в тези неща :D ?!

 11. 10.

  Мн съм доволен аз

Подобни статии

Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра се нарича още гърлена чакра. Тя е раположена в областта на врата. Цветът й е син и се изо...
Травми на Пета чакра

Травми на Пета чакра

Ако ударя опънатата струна на китара, това поражда звук. Ако я ударя силно, се получава силен звук. ...
Състояния на Пета чакра

Състояния на Пета чакра

Прекомерността или недостатъчността в гърлената чакра се разпознават лесно. Тъй като тя е вратата ме...