Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Шеста чакра  »  Шеста чакра (Аджна)  »  Функция на Шеста чакра - Сънища

Шеста чакра (Аджна)

Шеста чакра (Аджна)

Функция на Шеста чакра - Сънища

Сънищата свързват съзнателния и несъзнателния ум. Така те свързват долните и горните чакри, които са жизнено важни както за събуждането ни като съзнателни индивиди, така и за свързването на онова съзнание с динамичната основа на земята и природата.

Сънищата ни говорят със символния маниер на горните чакри, но онова, което символизират, е връзката между нашите „по-нисши" процеси (инстинкти, чувства и пориви) и по-големия архетипов свят на духа. Сънищата разкриват мистерията, която обединява душа и дух, индивидуално и универсално, в едно динамично и синтезирано цяло. Те са приносът на шестата чакра към целта реализация, която ще съдържа последната ни стъпка по Моста на дъгата.

Сънищата представят алтернативи на обикновената действителност. За да имаме виждане, въображение, ясновидство и прозрение, трябва да бъдем способни да мислим по нов и творчески начин. Сънищата ни отварят път да видим нещата в нова светлина, разкривайки скрити чувства и схващания, желания и потребности, отхвърлени азове, неизползвани таланти и липсващи части от нашата цялостност. Те често са дълбоко ирационални образи, които изтръгват съзнателния ум и го отварят за нещо по-голямо.

Сънищата често ни носят отговори на проблеми, които съзнателният ни ум не е могъл да реши, и така стават мощни духовни учители. Много научни и технологични открития са направени чрез сънища, в които отговорите на проблемите се явяват в символна форма. Менделеев е схванал периодичната таблица на елементите в един следобеден сън, който сънувал, след като заспал при старателно аранжиране на камерна музика. Нилс Бор сънувал състезателни коне, бягащи по черен път, и така се вдъхновил да изгради своя модел на атома със систематични орбити на податомните частици. Откриването на шевната машина е изкристализирало чрез един сън, в който канибали мушкали откривателя с копия, които имали дупки на върховете, давайки важния ключ, който се изплъзвал на изобретателите в продължение на петдесет години. Сънищата представят нашия вътрешен свят, борещ се с изискванията на външния.

Сънищата са начин на психиката да съхрани хомеостазата - да компенсира липсата на баланс, когато адаптираме своя живот към външните реалности. Те предават важна информация на съзнателния ум относно нашето здраве, отношения, работа, растеж и почти всяка друга област, която можем да изследваме. Джереми Тейлър разказва историята на една жена, Барбара, която сънувала, че отваря кесия, пълна с гниещо месо. Нейната група за тълкуване на сънища се разтревожила, че кесията представя матката й и че тя може да има рак. Без никакви предхождащи физически симптоми, образът на съня резонирал достатъчно, за да я накара да отиде на преглед. При първия не се открило нищо, но подтиквана от съня, тя потърсила друго лекарско мнение. Наистина имала рак и могла да се излекува съвсем навреме. Ако била почакала още малко, щяло да е твърде късно.

Сънищата са първичен опит на трансцендентното съзнание. В сънищата няма линейно време или ограничение до логическото пространство. Можем да летим с главата надолу или можем да бъдем една минута в планината, а следващата в службата. Сънищата ни отнасят отвъд границите на тялото, където физическата способност вече не се взема предвид. Освен това сънищата могат да ни въведат в тялото, давайки ни символна информация за неговите нужди или позволявайки ни да практикуваме движения и чувства, които са отказани на тялото ни в будния живот. Така сънищата са жизнено важно звено между соматичния и трансцендентния опит.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 7352

Препоръчани продукти

Коментари за Шеста чакра (Аджна)

 1. .

  kakvo me ochakva do kraq a godinata

 2. 1.

  I KVO VIJDAM GI TIQ RABOTI I O4I PO ZEMQTA VIJDAM I KVO SA XAXAXAX A DA SETIX SE PAK SUM SAM V STAQTA DA RAZBIRASE

 3. 2.

  A VIE 6TE SI KAJETE MA TOI SE 6EGUVA EMI XAXAXAXAXA KVO SI GOVORIM TOGAVA

 4. 3.

  I AZ NE ISKAM DA SE SLu6aM VE4E NE ISKAAAAAAAAAAAAAAAM DREME MIIIIIIIIIIIIIIIIII

 5. 4.

  TOVA KOQ 4AKRA E A DA PI6E6 TAM NA NIKOI A XAXAXAXAXA

 6. 5.

  tova e Sila ne vseki moje da q nameri I vkluchi

 7. 6.

  това е сила,но трябва да бъде осъзната

 8. 7.

  https://www.youtube.com/watch?v=DzZbuuePEw0&feature=youtu.be

 9. 8.

  Мечтите илюзия ли са ?

 10. 9.

  Това е голяма шега :D , вярно съвпада за мене но се съмнявам това да съм точно аз , обикновен човек съм като другите това са глупости , как може човек да вярва в тези неща :D ?!

 11. 10.

  Мн съм доволен аз

Подобни статии

Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра се нарича още гърлена чакра. Тя е раположена в областта на врата. Цветът й е син и се изо...
Травми на Пета чакра

Травми на Пета чакра

Ако ударя опънатата струна на китара, това поражда звук. Ако я ударя силно, се получава силен звук. ...
Състояния на Пета чакра

Състояния на Пета чакра

Прекомерността или недостатъчността в гърлената чакра се разпознават лесно. Тъй като тя е вратата ме...