Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Четвърта чакра  »  Четвърта чакра (Анахата)  »  Функция на Четвърта чакра - Преданост

Четвърта чакра (Анахата)

Четвърта чакра (Анахата)

Функция на Четвърта чакра - Преданост

Ако всеки беше съвършен, нямаше да има необходимост от любов. Предаността е дело на себеотрицателна любов и съзнателно отдаване на една по-голяма сила отвъд нас. В множеството клонове на йога тя е пътят на Бхакти Йога, която се практикува чрез предано служене на божество или учител, чрез което човек изпитва трансцендентната радост от сливането с божественото. Преданост се проявява и спрямо обичаните в едно семейство или спрямо политически въпрос или проект. С предаността позволяваме на енергията в Аза да потече отвъд Аза. Това трансцендира нашите ограничения. Когато станем родители, изпитваме себеотрицателна преданост към новороденото дете, тъй като трансцендираме границите на онова, което сме мислели, че е възможно, в понятията на любовта и даването.

Предаността е духовно дело на лишена от егоизъм отдаденост. Когато Азът върже духа прекалено стегнато, тогава предаността разширява връзката, като ни издига отвъд нас. Получаваме силния урок, че Азът оцелява дори без постоянно внимание.

Предаността може също така да ни въздържа от съзнателна връзка с Аза, особено ако още не сме достигнали базирания на егото етап на рефлективното съзнание. Може да открием, че е по-лесно да бъдем управлявани от волята на други, отколкото да работим върху лабиринта на собствените си вътрешни копнежи. В този случай предаността изчерпва его-центрираната трета чакра заради целта прекомерно изливане в четвъртата. Ако обектът на нашата почит ни напусне, отпадне или ни отхвърли, ние сме опустошени. За да се излекуваме, тогава трябва отговорно да възстановим връзката си с Аза вътре в нас, виждайки, че по своето право той е аспект от божествеността и много се нуждае от любов и разбиране. Когато сме балансирани, нашият труд на преданост става дори по-дълбок.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 4406

Препоръчани продукти

Коментари за Четвърта чакра (Анахата)

  1. .

    Явно много балансирана, но би трябвало да се обясни...

  2. 1.

    Който е написал тези неща има много ясно и истинно понятие за битието в неговата цялостност. Поклон!

Подобни статии

Балансиране на Пета чакра

Балансиране на Пета чакра

Лечението на петата чакра включва разнообразие от много равнища едновременно, минаващи от физическот...
Шеста чакра (Аджна)

Шеста чакра (Аджна)

Шестата чакра е също така известна като Ajna (Ajna = възприемане). Тя се намира в челото, точно межд...
Травми на Шеста чакра

Травми на Шеста чакра

Само заради ясната сила на интелекта говорим за визуализацията като нещо отделно от останалия опит. ...
Седма чакра (Сахасрара)

Седма чакра (Сахасрара)

И ето че ние пристигнахме. Седма чакра се нарича още Коронна или Теменна и се намира на върха на гла...