Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Четвърта чакра  »  Четвърта чакра (Анахата)  »  Функция на Четвърта чакра - Баланс

Четвърта чакра (Анахата)

Четвърта чакра (Анахата)

Функция на Четвърта чакра - Баланс

Балансът е основата на дълготрайността, лежаща под всички неща. Древните тантристки схеми представят сърдечната чакра като лотос с дванадесет венчелистчета, съдържащ шестовърха звезда, направена от два преплетени триъгълника. Това изображение символизира движението на духа, насочено надолу към материята, и насоченото нагоре към духа освобождение на материята, които се срещат в съвършен баланс в сърцето. Представлявайки повече от обикновена среща, това е едно взаимопроникване, чиято крайна цел е интеграцията на духа и ума с тялото и душата.

Тъй като сърдечната чакра е средната точка в системата от седемте центъра, балансът е съществен принцип на това равнище на интеграция. Той включва както вътрешен баланс между различните аспекти от нашата същност (ум и тяло, персона и сянка, мъжко и женско), така и баланс между нас и света около нас (труд и игра, даване и получаване, социално общуване и самота). Намирането на този баланс подкрепя основните резултати любов и връзка, защото без баланс вътре в нас е трудно, ако не и невъзможно, да постигнем здрави и трайни любовни връзки.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 9503

Препоръчани продукти

Коментари за Четвърта чакра (Анахата)

  1. .

    Явно много балансирана, но би трябвало да се обясни...

  2. 1.

    Който е написал тези неща има много ясно и истинно понятие за битието в неговата цялостност. Поклон!

Подобни статии

Травми на Четвърта чакра

Травми на Четвърта чакра

Няма нищо по-опустошително от липсата на любов. Любовта е първичната спойка на вселената, свързващат...
Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра се нарича още гърлена чакра. Тя е раположена в областта на врата. Цветът й е син и се изо...