Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Преглед на чакрите  »  Чакрите – нашата междуизмерна система за пътуване

Чакрите – нашата междуизмерна система за пътуване

Чакрите – нашата междуизмерна система за пътуване

Чакрите са енергийни вихри, колела или дискове, които контролират някои силови колебания в рамките на клетъчните отпечатъци на душата ни. Хората, които работят със своите енергии и енергиите на другите знаят, че отговорите за излекуването на тялото, ума и душата са чакрите. Ние пътуваме във Вселената междуизмерно и пренебрегваме правилата на времето, когато изследваме чакрите в медиативно състояние. Всички проблеми в живота ни, като например: здравословни проблеми, зависимост към наркотици, липса на умствена яснота, гняв, социална тревожност, повтарящи се преживявания на сексуално насилие и др. са в резултат на блокирана енергия, която влияе на един или повече от тези енергийни центрове (чакри).

Дисбалансите в жизнената сила съществуват в енергийна форма, докато не се проявят физически, за да се постигне определено ниво на вибрационна симетрия в нас самите. Ето защо е важно редовно да следим, обмисляме и съзерцаваме нашите собствени енергийни източници, така че да можем да се балансираме в синхрон с това което сме. Животът е по-гладък, когато редовно се разтоварваме от блокираната енергия, тъй като рано или късно тя ще се прояви като лавина в живота ни. Пътят на осъзнаването на нашата същност е един непрестанен процес, който малко по малко унищожава всичко което не сме и значително намалява нивата на страдание. Един от важните компоненти в този път е опознаването и разбирането на основата на системата от чакри. Те играят огромна роля в нашата еволюция, но въпреки това често се възприемат като непреодолима бариера и са причина много хора търсещи духовно израстване да се откъснат от пътя или от себе си.

Чакрите са портали към вътрешните светове

Някои от най-дълбоките душевни белези се намират в чакрите и за да бъдат изкарани от там трябва да преминете през най-дълбоките нива на опитност, спрямо вътрешния Аз.Това означава да сте напълно пробудени съзнателно и въпреки това да се отдадете на опита, който трупате в момента. Казано по друг начин трябва да сте с по един крак стъпили в два различни свята. Трябва да насочите цялото си съзнание към чакрите, които задържат най-много емоционална енергия. Така например, ако имате финансови проблеми, трябва да се съсредоточите към коренната чакра. Ако имате любовни проблеми се концентрирайте върху сърдечната чакра. За повече лична сила и интуиция трябва да се фокусирате върху чакрите на слънчевия сплит и третото око.

Да се съсредоточите означава просто да фокусирате съзнанието си върху това място. Това е чувство да сте наясно с тази област на вашето същество, без физически да наблюдавате района или да го докосвате. Упражняването на дейността на изследване на тялото за енергии е нещото, което ще укрепи вашите интуитивни способности и силата на третото око, едновременно с това ще повиши и вашите лечебни сили. С течение на времето ще се изградят мостове между интуицията и логиката, създавайки една магическа симбиоза на хармонизирана енергия.

Убийства, сексуални насилвания, вина и срам са все неща, които се опитваме да забравим, но те остават в нашите енергийни центрове. Това са негативните енергии, които пречат на развитието ни, ако бъдат оставени там. Всичко, което е необходимо, за да излекувате чакрите си е да видите, почувствате и признаете това което е причинило тези негативни натрупвания на енергия. Самият акт на съзерцаване върху тази енергия води до нейното трансформиране и премахване. Нещо, което дори и съвременната наука вече признава. Наблюдението на частици и енергия, кара наблюдаваните частици да реагират по различен начин. Потискайки нашите мисли, чувства, преживявания и вътрешни истини ние блокираме нашата жизнена сила. Освобождаването на тези енергии създава една лекота на духа, която не може адекватно да се обясни с думи.

Страхът вътре в нас създава илюзии извън нас

Много хора смятат, че причината живота да се изплъзва от контрола ни се крие в това, че чакрите контролират съдбата ни.  Според тях ако чакрите не са пречистени  ние губим контрол над живота си и започват да ни сполетяват само лоши неща и страдания. Тук обаче има една малка, но важна подробност. Необходимостта от контрол е механизъм, който е свързан с егото. Ние хората сме много добри в това да отвличаме вниманието си с илюзии, които не с нищо повече от една самостоятелно сглобена структура, която блокира нашето развитие. Промяната може да бъде трудна, но по трудно е да изкорените манталитета да се страхувате от самия страх, който се разпространява като зараза от човек на човек. Страхът от самия страх спира всякакъв растеж, включително и този на чакрите ни.

Истината е, че не трябва да се опитваме да контролираме нещата от външния свят, а да пръскаме повече светлина върху вътрешните аспекти на нашето същество. Това ще ни помогне да изясним собствените си мотиви и намерения и да се издигнем над дуалността.

 

Рейтинг: 4.8/5 на базата на 14 оценки
прегледи 16649

Препоръчани продукти

Коментари за Чакрите – нашата междуизмерна система за пътуване

 1. .

  Благодаря ви за прекрасното написано такова хубаво разбирано и публикирано.

 2. 1.

  Благодаря много хубава статия

 3. 2.

  statiata e prekrasna za parvolaci kato men,blagodaria.

 4. 3.

  Blagodarya za xubavata statiya! Nadyavam se da ima piveche kato tazi.

 5. 4.

  Как се затварят?

Подобни статии

Състояния на Втора чакра

Състояния на Втора чакра

Тъй като втората чакра се отнася до движението, прекомерността и недостатъчността имат огромно възде...
Травми на Четвърта чакра

Травми на Четвърта чакра

Няма нищо по-опустошително от липсата на любов. Любовта е първичната спойка на вселената, свързващат...