Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Преглед на чакрите  »  Чакрите – ключът към нашето психическо и физическо здраве

Чакрите – ключът към нашето психическо и физическо здраве

Чакрите – ключът към нашето психическо и физическо здраве

Енергийната медицина насърчава изцелението чрез работа с личното енергийно поле на индивида. Специалистите в тази област лесно биха могли да разберат какво се случва с него само чрез ''проверка'' на 7-те чакри.

 

Тези 7 чакри, заедно с още 20 по-малки управляват нашето физическо, емоционално, духовно и умствено състояние. С други думи чакрите държат ключа за психическото и физическото ни състояние, за отношенията с околните, за вземането на решения, духовния напредък и други състояния.

И така, какво може да направите, за да поддържате вашите чакри балансирани? Просто следвайте следващите лесни стъпки за енергийно балансиране на чакрите.

1. Свързване с природата. Първа чакра е смятана за основа на доброто физическо и психическо здраве. Тя е вашата основна връзка с Майката Земя. Ако просто се събуете и походите известно време боси по тревата или пясъка, вие ще заредите с незаменима енергия вашата първа чакра. Не е нужно да живеете в провинцията или планината, за да направите това. Посетете близкия парк и прегърнете дърво, стъпете върху тревата и усетете близостта с Природата. Това заземяване ще ви даде сили и усещане за спокойствие и енергия.

2. Успокойте вашето тяло със силата на водата. Втора чакра е седалище на емоцията, чувствеността и сексуалността. При отслабена втора чакра се срещат проблеми свързани с използване на наркотици, хапчета, тютюнопушене, алкохол и други вредни навици. Един начините да излекуваме втора чакра е като потопим краката във вана с топла вода, малко морска сол и малко количество сода за хляб. Добре е да изричате с цялото си сърце и следните думи: ''Аз говоря истината и искам да се възстанови истинската ми същност. Аз съм чист, аз съм чист.'' Всички знаем за силата на водата, така че всеки допир с нея би могъл да отмие отрицателните вълни.

3. Движение: Трета чакра е седалището на нашето самоуважение – нашето самочувствие и лична сила. Тя е седалището на нашето ментално тяло, мястото с което идентифицираме нашата индивидуалност и его. Трета чакра ни дава сила да освободим нашата воля и да не се спираме пред малките неща. Можем да постигнем баланс като правим упражнения сутрин рано преди изгрева или след залеза на слънцето. Физическото движение събужда и зарежда тялото. Може да опитате йога, пилатес или някой друга форма, която ви носи приятно усещане и енергия.

4. Любов. Четвъртата чакра е сърдечната чакра и е централна точка, където се сливат силата и подкрепата с мъдростта на Майката Земя. Ако функционира неправилно тази чакра може да доведе вашето тяло и психика до потиснатост или прекалена емоционална привързаност. Един от добрите начини за даване и получаване на любов е да сте открити към хората и да им казвате за обичта, която изпитвате към тях. Домашният любимец също е чудесен начин за даване и получаване на любов.

5. Използвайте гласа си. Пета чакра е център на творчеството. Тази чакра е мястото откъдето ние изразяваме своите избори за общуваме и изразяваме своята същност. Използването на комуникацията позволява изчистване на ниските вибрации и достигане на високи вибрации. Творчеството е начин за комуникация. Използвате гласи си, за да прочетете на глас любимата си книга, пейте песни в банята, в колата и където поискате. Щом това ви носи усмивка и прави щастливи, какво по-хубаво?!

6.Визуализирайте. Шеста чакра е и нашето Трето око – центъра на висшия интелект. В тази чакра се пазят дарбите на Духа, като телепатия, ясновидство, предчувствие и психокинеза. Засилвайки работата на тази чакра, вие ще подсилите работата на ума, ще премахнете разсеяността и безпорядъка в мислите и усещанията. Медитацията е чудесен начин за постигане на високи резултати като мъдрост, вдъхновение, прозрения и остър ум. Визуализирайте на воля, всичко онова, което искате да постигнете.

7.Поканете Божественото. Седма чакра или коронната чакра ни свързва с Духа, нашата висша сила и Вселената. Когато коронната чакра е отворена , тогава нашите възприятия са по-ясни и изчистени. Подобно на седма чакра и при коронната (шеста) чакра медитацията е мощен инструмент за нейното насърчаване.

Всички чакри са свързани помежду си. Когато работите с тях, вие премахвате негативните травми, освобождавате психическото натоварване, постигате по-добър енергиен баланс, а всичко това ще ви накара да се почувствате много по-добре. Така, че поемете инициативата и преоткрийте вашите чакри.

Рейтинг: 4.7/5 на базата на 12 оценки
прегледи 32751

Препоръчани продукти

Коментари за Чакрите – ключът към нашето психическо и физическо здраве

  1. .

    Страхотна статия. Изчистването на ума и емоциите и възстановяване на вътрешната сила и връзката със цялото и земята за мен са много важни.

Подобни статии

Травми на Първа чакра

Травми на Първа чакра

Всичко, което заплашва оцеляването, като например родова травма, изоставяне, пренебрегване, сериозна...
Трета чакра (Манипура)

Трета чакра (Манипура)

Преминахме през Земята и Водата на Първа и Втора чакри и достигаме до Огъня на Трета чакра. Запознах...
Травми на Трета чакра

Травми на Трета чакра

Ние биваме държани на своите места в една култура, където личната загуба на сила е така епидемична, ...
Четвърта чакра (Анахата)

Четвърта чакра (Анахата)

Покачени на златните пламъци на своя център на силата, сега ние стигаме до сърцето на чакра-системат...