Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Трета чакра  »  Трета чакра (Манипура)  »  Функция на Трета чакра - Самоуважение

Трета чакра (Манипура)

Трета чакра (Манипура)

Функция на Трета чакра - Самоуважение

Енергетичната виталност изисква самоуважение. Имаме ли една базисна вяра в себе си, можем да посрещнем по-добре непознатото. Имаме самочувствие, което не се разпада, когато нещата не станат, което може да запази постоянството си въпреки предизвикателството. За здравото его е в реда на нещата да се правят грешки. За вързаната от срам личност няма място за грешки и експанзията е строго ограничена. Как можем да постигаме и да растем, ако не можем да правим грешки? И как можем да развием чувство за собствена сила без тази експанзия? Когато самоуважението е ниско, ние имаме една парализираща несигурност там, където трябва да има движение и сила.

Рядко се открива голямо съответствие между високото самоуважение и постижението. Хората с успешна кариера, необикновена външност или много пари често имат ниско самоуважение. Хората с по-здраво самоуважение изглежда са с по-малко очаквания и в по-голяма степен си позволяват прост живот. Онези, които се отнасят добре към себе си, грижат се за телата си, са свързани с чувствата си и си позволяват удоволствие, имат по-високо самоуважение, защото се чувстват по-добре. Пълнят чашата си, като просто обслужват резултатите на първата и втората чакра. Чувствайки се пълни, те се чувстват уверени. Имат енергия. Самочувствието им е по-малко определено от външните постижения, защото има присъствие вътре. И обратното, ако самооценката ни е висока, е по-вероятно да се грижим за себе си.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 8987

Препоръчани продукти

Коментари за Трета чакра (Манипура)

 1. .

  Blagodarja na horata koito sa vzeli ucastie za sastavjaneto na tozi sait Mnogo polezen i interesen

 2. 1.

  Prekrasno napisano!

 3. 2.

  Направих си теста и резултатът е 0% за трета чакра.....затворена.... :(

 4. 3.

  Дотук всичко беше добре, но статията за Самоуважението е малко изсмукана от пръстите... Изводите са доста повърхностни. Това е изключително важна функция и авторите трябва да направят по-сериозна редакция. Като цяло сайта е много добър.

Подобни статии

Първа чакра (Муладхара)

Първа чакра (Муладхара)

Първата чакра е основа на цялата система на чакрите. Тя е разположена в основата на гръбначния стълб...
Травми на Първа чакра

Травми на Първа чакра

Всичко, което заплашва оцеляването, като например родова травма, изоставяне, пренебрегване, сериозна...
Травми на Трета чакра

Травми на Трета чакра

Ние биваме държани на своите места в една култура, където личната загуба на сила е така епидемична, ...
Четвърта чакра (Анахата)

Четвърта чакра (Анахата)

Покачени на златните пламъци на своя център на силата, сега ние стигаме до сърцето на чакра-системат...