Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Трета чакра  »  Трета чакра (Манипура)  »  Функция на Трета чакра - Проактивност

Трета чакра (Манипура)

Трета чакра (Манипура)

Функция на Трета чакра - Проактивност

Д. смятала, че няма да получи повишението, което желае. Тъй като живеела трудно с настоящата си заплата, това повишение било много важно за нея. Най-напред тя се тревожела, но после станала проактивна. Без да чака да бъде интервюирана, тя обърнала нещата и интервюира своя шеф относно неговото виждане за компанията. Прекарвала допълнително време в разговори с хора, имащи връзка с новия й пост, стремейки се да получи препоръки от тях. Предвидила нуждите, които ще възникнат от напускането на настоящия й пост, и поела инициатива да намери сътрудници, които проявяват интерес към него, и започнала да ги обучава. След цялата тази работа тя наистина получила повишението, което желае.

В своя бестселър Седемте навика на високоефективните хора Стивън Р. Къви популяризира понятието проактивност, което се използва широко в семинарите по мениджмънт. Да си проактивен е алтернатива на това да си реактивен (прекомерност на третата чакра) или инактивен (недостиг на третата чакра). Проактивността е свързана по-скоро с избирането на нашите действия, отколкото с това да ги контролираме или да бъдем контролирани от тях. Проактивните хора поемат отговорност за оформянето на своето бъдеще, за започването на поведение, което ще създаде ситуациите, които те желаят. Проактивната личност не чака да види какво ще стане. Да бъдеш проактивен означава по-скоро да въздействаш причинно върху своята среда, отколкото да бъдеш жертва на обстоятелствата в нея. Проактивността изисква инициатива и воля.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 7595

Препоръчани продукти

Коментари за Трета чакра (Манипура)

 1. .

  Blagodarja na horata koito sa vzeli ucastie za sastavjaneto na tozi sait Mnogo polezen i interesen

 2. 1.

  Prekrasno napisano!

 3. 2.

  Направих си теста и резултатът е 0% за трета чакра.....затворена.... :(

 4. 3.

  Дотук всичко беше добре, но статията за Самоуважението е малко изсмукана от пръстите... Изводите са доста повърхностни. Това е изключително важна функция и авторите трябва да направят по-сериозна редакция. Като цяло сайта е много добър.

Подобни статии

Чакра тест

Чакра тест

Теста се състои от 56 въпроса, на които можете да отговорите с пет възможности от "никога" до "винаг...