Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Трета чакра  »  Трета чакра (Манипура)  »  Функция на Трета чакра - Енергия

Трета чакра (Манипура)

Трета чакра (Манипура)

Функция на Трета чакра - Енергия

Ако нашата заземеност е силна и здрава и естественият поток на емоцията и движението не е препречен, тогава имаме средства да превърнем енергията в дело. Когато продължаваме да получаваме енергия от заобикалящата ни среда, енергията вътре в системата се издига и започва подобно на всяка отворена система да се нуждае от реорганизация, изразяване и разтоварване.

Естественият израз на тази енергия е активността. Тя ни ангажира със заобикалящата ни среда, позволявайки ни да зареждаме и разтоварваме своята възбуда. Тя ни учи какъв е светът и какви сме ние. Активността може да предизвиква удоволствие или отвращение в зависимост от нейните резултати. Когато узреем, започваме да избираме кои импулси да последваме и кои да контролираме. С това започва възникването на съзнателното Аз, в което умът въздейства на инстинктите, с това започва възникването на лична отговорност и раждането на егото.

Здравата трета чакра показва енергетична жизненост. Налице е удоволствие и ентусиазъм от живота. Чувството ни на лична сила ни дава надежда, че можем да правим нещата осъществими за нас, и с тази положителна перспектива ние не се страхуваме да дръзнем да тръгнем към непознатото, да поемаме рискове или да правим грешки. Когато енергийното ни поле е силно, не затъваме от препятствията. Не изгубваме посоката си, когато срещнем предизвикателство, а продължаваме напред със сила и воля. Радваме се, че сме заети в активност, че приемаме предизвикателствата и се борим със света. Активността развива чувството ни за сила чрез непрекъснатото възникване на нови предизвикателства.

Когато обаче активността се сблъсква със срам и неодобрение, тогава тя намалява чувството ни за сила. Не вярваме на своите способности и се страхуваме от последиците от своята енергия. За да избегнем по-нататъшния срам, ние възпираме своите импулси и ставаме свити и стеснителни. Загубваме своята спонтанност и игривост. Неспособни да се доверим на собствените си базисни импулси и нуждаейки се постоянно да контролираме идващото отвътре, личността ни се разединява, заставайки срещу себе си. Това кара енергията да обслужва това разединение - загуба, която ограбва базисната ни жизненост и цялостност.

Рейтинг: 3.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 13851

Препоръчани продукти

Коментари за Трета чакра (Манипура)

 1. .

  Blagodarja na horata koito sa vzeli ucastie za sastavjaneto na tozi sait Mnogo polezen i interesen

 2. 1.

  Prekrasno napisano!

 3. 2.

  Направих си теста и резултатът е 0% за трета чакра.....затворена.... :(

 4. 3.

  Дотук всичко беше добре, но статията за Самоуважението е малко изсмукана от пръстите... Изводите са доста повърхностни. Това е изключително важна функция и авторите трябва да направят по-сериозна редакция. Като цяло сайта е много добър.

Подобни статии

Шеста чакра (Аджна)

Шеста чакра (Аджна)

Шестата чакра е също така известна като Ajna (Ajna = възприемане). Тя се намира в челото, точно межд...
Травми на Шеста чакра

Травми на Шеста чакра

Само заради ясната сила на интелекта говорим за визуализацията като нещо отделно от останалия опит. ...
Седма чакра (Сахасрара)

Седма чакра (Сахасрара)

И ето че ние пристигнахме. Седма чакра се нарича още Коронна или Теменна и се намира на върха на гла...
Травми на Седма чакра

Травми на Седма чакра

Малтретиранията на Седмата чакра са фини, но дълбоки. Те се извършват през всяка възраст и по много ...