Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Трета чакра  »  Трета чакра (Манипура)  »  Функция на Трета чакра - Енергия

Трета чакра (Манипура)

Трета чакра (Манипура)

Функция на Трета чакра - Енергия

Ако нашата заземеност е силна и здрава и естественият поток на емоцията и движението не е препречен, тогава имаме средства да превърнем енергията в дело. Когато продължаваме да получаваме енергия от заобикалящата ни среда, енергията вътре в системата се издига и започва подобно на всяка отворена система да се нуждае от реорганизация, изразяване и разтоварване.

Естественият израз на тази енергия е активността. Тя ни ангажира със заобикалящата ни среда, позволявайки ни да зареждаме и разтоварваме своята възбуда. Тя ни учи какъв е светът и какви сме ние. Активността може да предизвиква удоволствие или отвращение в зависимост от нейните резултати. Когато узреем, започваме да избираме кои импулси да последваме и кои да контролираме. С това започва възникването на съзнателното Аз, в което умът въздейства на инстинктите, с това започва възникването на лична отговорност и раждането на егото.

Здравата трета чакра показва енергетична жизненост. Налице е удоволствие и ентусиазъм от живота. Чувството ни на лична сила ни дава надежда, че можем да правим нещата осъществими за нас, и с тази положителна перспектива ние не се страхуваме да дръзнем да тръгнем към непознатото, да поемаме рискове или да правим грешки. Когато енергийното ни поле е силно, не затъваме от препятствията. Не изгубваме посоката си, когато срещнем предизвикателство, а продължаваме напред със сила и воля. Радваме се, че сме заети в активност, че приемаме предизвикателствата и се борим със света. Активността развива чувството ни за сила чрез непрекъснатото възникване на нови предизвикателства.

Когато обаче активността се сблъсква със срам и неодобрение, тогава тя намалява чувството ни за сила. Не вярваме на своите способности и се страхуваме от последиците от своята енергия. За да избегнем по-нататъшния срам, ние възпираме своите импулси и ставаме свити и стеснителни. Загубваме своята спонтанност и игривост. Неспособни да се доверим на собствените си базисни импулси и нуждаейки се постоянно да контролираме идващото отвътре, личността ни се разединява, заставайки срещу себе си. Това кара енергията да обслужва това разединение - загуба, която ограбва базисната ни жизненост и цялостност.

Рейтинг: 3.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 12855

Препоръчани продукти

Коментари за Трета чакра (Манипура)

 1. .

  Blagodarja na horata koito sa vzeli ucastie za sastavjaneto na tozi sait Mnogo polezen i interesen

 2. 1.

  Prekrasno napisano!

 3. 2.

  Направих си теста и резултатът е 0% за трета чакра.....затворена.... :(

 4. 3.

  Дотук всичко беше добре, но статията за Самоуважението е малко изсмукана от пръстите... Изводите са доста повърхностни. Това е изключително важна функция и авторите трябва да направят по-сериозна редакция. Като цяло сайта е много добър.

Подобни статии

Травми на Трета чакра

Травми на Трета чакра

Ние биваме държани на своите места в една култура, където личната загуба на сила е така епидемична, ...
Четвърта чакра (Анахата)

Четвърта чакра (Анахата)

Покачени на златните пламъци на своя център на силата, сега ние стигаме до сърцето на чакра-системат...
Състояния на Първа чакра

Състояния на Първа чакра

Преди да се използват повечето упражнения, е необходимо да се определи прекомерността и недостатъчно...