Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Трета чакра  »  Травми на Трета чакра  »  Пречупена воля

Травми на Трета чакра

Травми на Трета чакра

Пречупена воля

Волята е средството, чрез което създаваме света, който желаем. За нещастие при детето с воля трябва да се работи повече, отколкото при схватливото, послушното дете. Децата с воля имат много енергия и искат да направят много неща. Много родители са прекалено натоварени с работа, неинтересуващи се или вързани от срам, за да бъдат способни да понесат това предизвикателство.

Преливането на волите между родител и дете е сложен и деликатен въпрос. Много важно е родителите, притежавайки повече знание и зрялост, да доставят ръководните принципи и крайния авторитет относно въпросите, свързани със сигурността и добруването на детето. Адаптирането към графика на родителите е постоянно усилие за детето - да се приготви навреме за детската градина, да изяде онова, което е сложено пред него, независимо дали е гладно или не, или да спре да играе по средата на играта, или да изключи телевизора, защото е време да си отива вкъщи. Родители, които са прекалено обременени със собствения си график, често пъти съзнават слабо естествените ритми на своето дете.

Стремейки се да постигнат един гладко плаващ кораб, много родители било съзнателно, било несъзнателно пречупват волята на детето. Установяват пълен авторитет над детето - не го окуражават да взема никакви решения само, не му позволяват да изказва чувства или възражения и го засрамват, ако прави опити за това. Не позволяват възникването на отделна идентичност, не може да се извърши индивидуация и детето пораства неспособно да направлява посоката на своя живот.

Било е време, когато пречупването на детската воля се е смятало за правилно и подходящо. Това е било задължение на родителите и послушното дете е било тяхната награда. Но това създава хора, които действат без чувство, ентусиазъм или здраво чувство за собствена сила. Такива хора лесно се манипулират, контролират и натикват в сенчестото царство на сдържаното негодувание, пасивно-агресивното поведение или внезапните изблици на насилие, тъй като се опитват да компенсират намалената си сила, превръщайки другите в жертви. Как може един лишен от воля човек да устои на изкушението на пристрастяванията? Когато ни е отнет шансът да кажем" „не", на нас ни се отнема способността да контролираме своя живот и жизнено важното доказване на Аза.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 5 оценки
прегледи 7509

Препоръчани продукти

Коментари за Травми на Трета чакра

 1. .

  Прекрасно оформено и поднесено за хора жадни за самопознание ! Благодаря ви,чрез вас стигам до ценни за мен прозрения и осъзнаване,без които промяна е невъзможна :)))

 2. 1.

  ПОЗНАВАМ ВИ И ВИ ЧЕТА ОТДАВНА.БЛАГОДАРЯ ВИ!

 3. 2.

  Брилянтна статия, комбинация между психология и езотерика!

 4. 3.

  много добра статия ,но как да се справим с последствията от травмите на тази чакра ?

 5. 4.

  Потвърждавам написаното от своя личен опит - вярно е!

 6. 5.

  Това е от книгата “Източно тяло, западен ум”

Подобни статии

Идентичности на чакрите

Идентичности на чакрите

Ако нашите права останат ненакърнени или успеем да си ги възстановим, тогава имаме добрия шанс да до...
Оценка на чакрите

Оценка на чакрите

Можем да изследваме себе си като цяло, да видим как взаимодействат различните ни части вътре в нас и...
Чакра тест

Чакра тест

Теста се състои от 56 въпроса, на които можете да отговорите с пет възможности от "никога" до "винаг...