Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Трета чакра  »  Травми на Трета чакра  »  Прекомерно стимулиране и сетивно лишение

Травми на Трета чакра

Травми на Трета чакра

Прекомерно стимулиране и сетивно лишение

Третата чакра, бидейки приемател, създател и разпределител на суровата енергия в системата, трябва да управлява всяка енергия, която идва в нашия път. (Почувствайте натиска върху вашата трета чакра, когато отивате на оживено парти или се впускате в яростен спор например.) Когато едно дете е прекомерно стимулирано, третата чакра и системата като цяло получават повече енергия, отколкото могат да управляват. Сексуалното и физическото малтретиране претоварват сетивната система на децата с волтаж колкото за система на възрастен. Те не са подготвени неврологично да се справят с такава интензивност и трябва да намерят начини или да се бронират срещу натрапването, или да разтоварят заряда чрез активност или отреагиращо поведение. Те могат да пораснат свръхчувствителни към шумове, цветове, емоции или ситуации в заобикалящата ги среда, продължавайки да бъдат неспособни да се справят с какъвто и да било вид силно стимулиране. Или могат да станат свръхактивни, търсещи постоянна активност, за да разтоварят излишъка от енергия.

И обратното, също толкова увреждащ полюс е недостатъчно стимулираното дете. Р. е бил оставян в кошарката си ден след ден през цялата си ранна детска възраст. Бил е правилно хранен, обличан и дори обичан от своите родители по начина, който те са смятали за най-добрия, но основните му потребности от допир, играчки или разнообразен опит не са били обезпечени. Той си спомня, че вратът му се схващал от гледане през единствения прозорец часове наред и че се чувствал невероятно самотен и изолиран. Като резултат Р. усеща, че има твърде малко енергия и воля, изпитва вътрешни чувства на празнота, страх от сексуална неадекватност и умора. Р. се чувства по-силно енергетизиран в ситуации със силна стимулация като например концерти или големи партита, но е склонен да губи „парата", когато прекарва прекалено много време сам. Но все пак неговият навик е да се изолира, тъй като празнотата на изолацията му е най-позната.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 3 оценки
прегледи 4394

Препоръчани продукти

Коментари за Травми на Трета чакра

 1. .

  Прекрасно оформено и поднесено за хора жадни за самопознание ! Благодаря ви,чрез вас стигам до ценни за мен прозрения и осъзнаване,без които промяна е невъзможна :)))

 2. 1.

  ПОЗНАВАМ ВИ И ВИ ЧЕТА ОТДАВНА.БЛАГОДАРЯ ВИ!

 3. 2.

  Брилянтна статия, комбинация между психология и езотерика!

 4. 3.

  много добра статия ,но как да се справим с последствията от травмите на тази чакра ?

 5. 4.

  Потвърждавам написаното от своя личен опит - вярно е!

Подобни статии

Първа чакра (Муладхара)

Първа чакра (Муладхара)

Първата чакра е основа на цялата система на чакрите. Тя е разположена в основата на гръбначния стълб...
Травми на Първа чакра

Травми на Първа чакра

Всичко, което заплашва оцеляването, като например родова травма, изоставяне, пренебрегване, сериозна...
Трета чакра (Манипура)

Трета чакра (Манипура)

Преминахме през Земята и Водата на Първа и Втора чакри и достигаме до Огъня на Трета чакра. Запознах...
Четвърта чакра (Анахата)

Четвърта чакра (Анахата)

Покачени на златните пламъци на своя център на силата, сега ние стигаме до сърцето на чакра-системат...