Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Седма чакра  »  Травми на Седма чакра  »  Отказ на информация

Травми на Седма чакра

Травми на Седма чакра

Отказ на информация

Децата усещат на интуитивно ниво всичко, което става около тях. Обикновено им липсва способността да разберат онова, което усещат, и непрекъснато търсят информация, за да попълнят празнотите. Много родители предпочитат да откажат информация на детето, вярвайки, че това е за негово добро. Бени пита откъде идват бебетата и му се казва: „Донасят ги щъркелите." Децата питат защо татко лежи като умрял на кушетката и могат да бъдат засрамени заради въпросите си. Понякога децата задават въпроси, на които родителите им буквално не могат да отговорят, или им казват неистини, или пък отново ги засрамват. „Какво искаш да знаеш за това? Глупав ли си или какво?" Рядко родителят е този, който казва: „Не зная. Но тук има начин да откриеш отговора." Децата може дълго да изучават нещо, което родителите им мислят за пилеене на време или неподходящо за пола им. Може да им отказват достъп до информация, която помага на развитието им.

Децата са непрекъснато гладни за информация и отказът тя да бъде дадена лишава детето от подходящо ментално хранене. Когато информацията бива отказвана, детето или само си я създава, или престава да пита. И в двата случая търсенето спира и Седмата чакра престава да вкарва нова информация и се затваря.

Лошото образование уврежда любопитния ум. По-голямата част от нашите училищни системи не успяват да се променят с темпа на промените в културата и слабо стимулират и подкрепят естествения глад на детето за знание. Училищата твърде често избягват противоречието и превръщат ученето по-скоро в скучна, досадна задача, отколкото в носещо радост изследване.

Рейтинг: 3.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 5589

Препоръчани продукти

Коментари за Травми на Седма чакра

  Подобни статии

  Травми на Трета чакра

  Травми на Трета чакра

  Ние биваме държани на своите места в една култура, където личната загуба на сила е така епидемична, ...
  Четвърта чакра (Анахата)

  Четвърта чакра (Анахата)

  Покачени на златните пламъци на своя център на силата, сега ние стигаме до сърцето на чакра-системат...
  Състояния на Първа чакра

  Състояния на Първа чакра

  Преди да се използват повечето упражнения, е необходимо да се определи прекомерността и недостатъчно...
  Състояния на Втора чакра

  Състояния на Втора чакра

  Тъй като втората чакра се отнася до движението, прекомерността и недостатъчността имат огромно възде...