Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Първа чакра  »  Травми на Първа чакра  »  Физическо малтретиране

Травми на Първа чакра

Травми на Първа чакра

Физическо малтретиране

Физическото малтретиране поражда болка и учи децата да се дисоциират от своите телесни усещания. Безпокойството, възникващо от малтретирането, произвежда стресови хормони и това повишено състояние може да породи пристрастеност, създавайки в съответния индивид потребност в живота да създава криза, за да се чувства жив и да преодолее притъпеността на дисоциацията. Кризата непрекъснато ни поставя в състояние на оцеляване. Телесната дисоциация може да направи човека склонен към катастрофи, при които краищата, границите и опасностите не се забелязват. Тези по-малки поражения го карат да се чувства у дома, в семейния опит на болката. Стратегиите за справяне с физическото малтретиране могат да повлияят на всяка и на всички чакри, пораждайки трудности в: отдаването на чувствата (втора чакра), динамиката на силата и самоуважението (трета чакра), отношенията (четвърта чакра), общуването (пета чакра), ясното виждане (шеста чакра) и ясното мислене (седма чакра).

Тъй като физическото малтретиране буквално уврежда тялото, то винаги ще се прояви по някакъв начин в резултатите на първата чакра. То бележи пълно предателство на доверието, тъй като детето е винаги неравностойно в самозащитата си. Физическото малтретиране може да създаде прекомерни или недостатъчни стратегии за справяне, като или откъсва съзнанието от тялото, или създава мания за тялото като предмет. Съчетанията на дисоциация и мания са обичайни, например притъпяване на чувството, съчетано с придирчиво пазене на диета.

Физическото малтретиране има фрагментиращо въздействие върху нервната система и подобно въздействие върху естествения поток на опита. В някои случаи тялото е физически увредено от разрези, рани или счупени кости. Не следва ли от това. че и полетата с по-фина енергия се пречупват и фрагментират? Това затруднява поправката на разбитото чувство на стабилност, доверие, сигурност и благополучие.

Тъй като физическото малтретиране обикновено идва от някой домашен, всекидневният живот става опасен. Тогава страхът е постоянен спътник - начин на отнасяне към света - и като такъв става критерий за опита на това да си жив. Това може да накара съответния човек да създава бъдещи кризисни ситуации, в които семейното чувство на стрес се използва, за да стимулира онова чувство на живост,.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 5507

Препоръчани продукти

Коментари за Травми на Първа чакра

 1. .

  Благодаря за информацията :)

 2. 1.

  Имам проблем с наднормено тегло и наследствен диабет. Ясно е чепроблемна е първа чакра. Как да се справя с повишения апетит?
  Благодаря.

 3. 2.

  Практикувайте пълно йогийско дишане. След което можете да опитате подходящите асани за първа чакра, показани в този сайт и опитайте поза свещ, която значително намалява апетита след редовна практика. Успех.

 4. 3.

  Благодаря за информацията!!!

Подобни статии

Седма чакра (Сахасрара)

Седма чакра (Сахасрара)

И ето че ние пристигнахме. Седма чакра се нарича още Коронна или Теменна и се намира на върха на гла...
Травми на Седма чакра

Травми на Седма чакра

Малтретиранията на Седмата чакра са фини, но дълбоки. Те се извършват през всяка възраст и по много ...