Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Първа чакра  »  Травми на Първа чакра  »  Физическо малтретиране

Травми на Първа чакра

Травми на Първа чакра

Физическо малтретиране

Физическото малтретиране поражда болка и учи децата да се дисоциират от своите телесни усещания. Безпокойството, възникващо от малтретирането, произвежда стресови хормони и това повишено състояние може да породи пристрастеност, създавайки в съответния индивид потребност в живота да създава криза, за да се чувства жив и да преодолее притъпеността на дисоциацията. Кризата непрекъснато ни поставя в състояние на оцеляване. Телесната дисоциация може да направи човека склонен към катастрофи, при които краищата, границите и опасностите не се забелязват. Тези по-малки поражения го карат да се чувства у дома, в семейния опит на болката. Стратегиите за справяне с физическото малтретиране могат да повлияят на всяка и на всички чакри, пораждайки трудности в: отдаването на чувствата (втора чакра), динамиката на силата и самоуважението (трета чакра), отношенията (четвърта чакра), общуването (пета чакра), ясното виждане (шеста чакра) и ясното мислене (седма чакра).

Тъй като физическото малтретиране буквално уврежда тялото, то винаги ще се прояви по някакъв начин в резултатите на първата чакра. То бележи пълно предателство на доверието, тъй като детето е винаги неравностойно в самозащитата си. Физическото малтретиране може да създаде прекомерни или недостатъчни стратегии за справяне, като или откъсва съзнанието от тялото, или създава мания за тялото като предмет. Съчетанията на дисоциация и мания са обичайни, например притъпяване на чувството, съчетано с придирчиво пазене на диета.

Физическото малтретиране има фрагментиращо въздействие върху нервната система и подобно въздействие върху естествения поток на опита. В някои случаи тялото е физически увредено от разрези, рани или счупени кости. Не следва ли от това. че и полетата с по-фина енергия се пречупват и фрагментират? Това затруднява поправката на разбитото чувство на стабилност, доверие, сигурност и благополучие.

Тъй като физическото малтретиране обикновено идва от някой домашен, всекидневният живот става опасен. Тогава страхът е постоянен спътник - начин на отнасяне към света - и като такъв става критерий за опита на това да си жив. Това може да накара съответния човек да създава бъдещи кризисни ситуации, в които семейното чувство на стрес се използва, за да стимулира онова чувство на живост,.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 6054

Препоръчани продукти

Коментари за Травми на Първа чакра

 1. .

  Благодаря за информацията :)

 2. 1.

  Имам проблем с наднормено тегло и наследствен диабет. Ясно е чепроблемна е първа чакра. Как да се справя с повишения апетит?
  Благодаря.

 3. 2.

  Практикувайте пълно йогийско дишане. След което можете да опитате подходящите асани за първа чакра, показани в този сайт и опитайте поза свещ, която значително намалява апетита след редовна практика. Успех.

 4. 3.

  Благодаря за информацията!!!

Подобни статии

Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра се нарича още гърлена чакра. Тя е раположена в областта на врата. Цветът й е син и се изо...
Травми на Пета чакра

Травми на Пета чакра

Ако ударя опънатата струна на китара, това поражда звук. Ако я ударя силно, се получава силен звук. ...
Състояния на Пета чакра

Състояния на Пета чакра

Прекомерността или недостатъчността в гърлената чакра се разпознават лесно. Тъй като тя е вратата ме...
Балансиране на Пета чакра

Балансиране на Пета чакра

Лечението на петата чакра включва разнообразие от много равнища едновременно, минаващи от физическот...