Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Първа чакра  »  Травми на Първа чакра  »  Унаследена травма

Травми на Първа чакра

Травми на Първа чакра

Унаследена травма

Пример 1: Л. била родена две години след смъртта на нейната сестра, починала като бебе. Родителите на Л. я обичали до безумие и непрекъснато следяли за всяка нейна нужда. Тези грижи обаче подхранвали страха на родителите й, че тя също може да умре неочаквано. Л. попивала несъзнателно този страх и често имала проблеми със здравето и изпитвала несигурност през живота си.

Пример 2: Х. имала основно чувство на страх и несигурност, което изглежда не било свързано с никаква травма или малтретиране. То се проявявало като прекомерна привързаност към сигурността и запасяване с притежания. Родителите й дошли в америка през Втората световна война по принуда и с цената на голям риск. Майка й била травматизирана от преживяното, макар че за това в семейството рядко се споменавало. Х. помнела как майка й нощем се събуждала от кошмари и идвала при нея, за да се успокои. Майка й била фанатичка на тема да заключва вратите, да запазва провизии за случаи на нужда и живеела с чувство на страх за бъдещето на Х. По невнимание тя е предала своя страх на дъщеря си.

Ние можем да наследим от родителите си резултатите на първата чакра, без да е имало никакво непосредствено малтретиране върху нас. Родители с травма от война, бедност, расово преследване, оцелели от холокост, родители, които са изгубили предишното си дете или са преживели някакви други нерешени въпроси на оцеляването (включително способността да бъдат пълноценни в телата си), могат несъзнателно да предадат своите страхове на децата си. Това по-вероятно ще се отрази в нагласи и схващания относно опасността на света, отколкото във физически проявления. Но все пак то може да зарази основата на съществуването с неопределим слой от страх и недоверие, който евентуално става част от телесния опит.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 6007

Препоръчани продукти

Коментари за Травми на Първа чакра

 1. .

  Благодаря за информацията :)

 2. 1.

  Имам проблем с наднормено тегло и наследствен диабет. Ясно е чепроблемна е първа чакра. Как да се справя с повишения апетит?
  Благодаря.

 3. 2.

  Практикувайте пълно йогийско дишане. След което можете да опитате подходящите асани за първа чакра, показани в този сайт и опитайте поза свещ, която значително намалява апетита след редовна практика. Успех.

 4. 3.

  Благодаря за информацията!!!

Подобни статии

Идентичности на чакрите

Идентичности на чакрите

Ако нашите права останат ненакърнени или успеем да си ги възстановим, тогава имаме добрия шанс да до...
Оценка на чакрите

Оценка на чакрите

Можем да изследваме себе си като цяло, да видим как взаимодействат различните ни части вътре в нас и...
Чакра тест

Чакра тест

Теста се състои от 56 въпроса, на които можете да отговорите с пет възможности от "никога" до "винаг...