Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Първа чакра  »  Травми на Първа чакра  »  Трудности в храненето

Травми на Първа чакра

Травми на Първа чакра

Трудности в храненето

Недохранването или враждебни ситуации по време на яденето (като например гневни избухвания на бащата по време на обед) въздействат на нашата способност да се храним - важна функция на първата чакра. Независимо дали детето се кърми, или не, емоционалното състояние на майката по време на храненето и наследените нагласи към храната влияят на тази жизнено важна функция на оцеляването.

Има случай, в които на момичето, не се позволява да яде, преди да се нахранят братята й. Или дете да седи на масата в продължение на четири часа, докато изяде студено ястие от яйца. Някои деца живеят в постоянен глад, докато други биват прехранвани с нискокачествени храни, принуждавани да ядат, когато не са гладни, или манипулирани от родителите си чрез храна.

Възрастни, които са имали такъв тип опитности като деца, се затрудняват да изтълкуват истинските съобщения за глад. Те могат да имат алергии от храни, да избягват или да се пристрастяват към храната. Това може да се прояви като проблеми на доверието, разстройства в яденето, храносмилателни трудности или просто като застой на енергията, който възниква в резултат от затварянето на системата, неспособна да инкорпорира нова енергия. Тъй като храненето има много форми - храна, приятели или интелектуална и творческа стимулация, - този резултат може да се пренесе в много други области на живота.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 5816

Препоръчани продукти

Коментари за Травми на Първа чакра

 1. .

  Благодаря за информацията :)

 2. 1.

  Имам проблем с наднормено тегло и наследствен диабет. Ясно е чепроблемна е първа чакра. Как да се справя с повишения апетит?
  Благодаря.

 3. 2.

  Практикувайте пълно йогийско дишане. След което можете да опитате подходящите асани за първа чакра, показани в този сайт и опитайте поза свещ, която значително намалява апетита след редовна практика. Успех.

 4. 3.

  Благодаря за информацията!!!

Подобни статии

Травми на Шеста чакра

Травми на Шеста чакра

Само заради ясната сила на интелекта говорим за визуализацията като нещо отделно от останалия опит. ...
Седма чакра (Сахасрара)

Седма чакра (Сахасрара)

И ето че ние пристигнахме. Седма чакра се нарича още Коронна или Теменна и се намира на върха на гла...
Травми на Седма чакра

Травми на Седма чакра

Малтретиранията на Седмата чакра са фини, но дълбоки. Те се извършват през всяка възраст и по много ...