Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Първа чакра  »  Травми на Първа чакра  »  Родова травма

Травми на Първа чакра

Травми на Първа чакра

Родова травма

Раждането е нашият първи опит за оцеляването. Отделянето от майката след раждането е достоен за съжаление медицински обичай, които е фундаментално травмираш, за бебето. Не е чудно, че една култура, практикуваща такъв обичай, до такава степен лишава хората от допир с тяхната основа, че ние се проявяваме като самоубийствени унищожители на земята, нашата колективна основа.

Съзнанието и културата се променят много по-бързо от еволюцията на физическото тяло. Само през последния век имаме бебета, родени в технологическа околна среда, за разлика от милиони години на движение от утробата към един също така органичен опит на контакт с майката, покой, тъмнина и сдържаност. Технологическото раждане, при което бебето се изважда осветено от ярки лампи, плясват го и го отделят от майката, е такъв шок за нашите древни нервни системи, че този опит представлява атака за нашето неврологично чувство за основа. Онези първи мигове съобщават, че нещо не наред, макар че новороденото не съзнава една такава формулировка. Момченцата биват травматизирани дори допълнително чрез обрязване без упойка!

За щастие болниците все повече осъзнават необходимостта от непрекъснатост в прехода от утробата към майката и гърдата. Обичаят на кърменето отново се връща и следродовият контакт най-сетне се признава като решаващ за връзката майка - дете. Междувременно имаме няколко поколения, които са понесли изопачаващи основата опитности на раждане. За повечето от нас възстановяването на нашето тяло и основа трябва да бъде съзнателен акт вместо буквално право на раждане.

Родовите травми могат да предизвикат по-нататъшни трудности и слабости. Детето, което е имало ужасно раждане, е по-вероятно да плаче, да е капризно и да има проблеми със здравето. Плачът на свои ред може да задържи връзката родител - дете, причинявайки стрес у младите родители, които по-нататък ги довежда до пренебрегване или малтретиране на детето, Когато основата е положена правилно и детето е добре прието, нахранено и заобиколено с грижи, тогава то е относително спокойно и е по-вероятно да получи положително отношение и подкрепа от другите в онези важни първи няколко месеца.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 9844

Препоръчани продукти

Коментари за Травми на Първа чакра

 1. .

  Благодаря за информацията :)

 2. 1.

  Имам проблем с наднормено тегло и наследствен диабет. Ясно е чепроблемна е първа чакра. Как да се справя с повишения апетит?
  Благодаря.

 3. 2.

  Практикувайте пълно йогийско дишане. След което можете да опитате подходящите асани за първа чакра, показани в този сайт и опитайте поза свещ, която значително намалява апетита след редовна практика. Успех.

 4. 3.

  Благодаря за информацията!!!

Подобни статии

Травми на Трета чакра

Травми на Трета чакра

Ние биваме държани на своите места в една култура, където личната загуба на сила е така епидемична, ...
Четвърта чакра (Анахата)

Четвърта чакра (Анахата)

Покачени на златните пламъци на своя център на силата, сега ние стигаме до сърцето на чакра-системат...
Състояния на Първа чакра

Състояния на Първа чакра

Преди да се използват повечето упражнения, е необходимо да се определи прекомерността и недостатъчно...
Състояния на Втора чакра

Състояния на Втора чакра

Тъй като втората чакра се отнася до движението, прекомерността и недостатъчността имат огромно възде...