Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Първа чакра  »  Травми на Първа чакра  »  Клизми

Травми на Първа чакра

Травми на Първа чакра

Клизми

Друга травма на първата чакра, по-популярна преди едно поколение, е травмата на клизмите. Честата употреба на клизми е равносилна на сексуално малтретиране, само че малтретирането се отнася по-скоро до първата чакра, отколкото до втората чакра на сексуалността (макар че в някои случаи то може да има сексуални обертонове). Тази инвазия в областта, най-тясно свързана с коренната чакра, жестоко разрушава доверието на този етап и буквално разбива чувството за солидност. Трудностите с границите са гарантирани: или се създават непревземаеми стени, или границите стават несъществуващи. Когато единственото солидно творение на детето бива отнето против неговата воля във време извън синхрон с тялото му, то правото му да има, свойствено за първата чакра, се отрича. Като реакция енергията се изтласква нагоре към главата, пораждайки в резултат или неспособност да държиш и съдържаш, или прекомерна потребност да правиш това, както и увредено чувство за автономност (резултат на третата чакра).

Това обаче не означава, че всяка употреба на клизми е малтретиране. Има периоди, когато тя може да бъде необходима поради здравни причини. Тя се превръща в малтретиране, когато се прилага прекомерно, ненужно, като инструмент на сила или наказание на детето или като перверзна сексуална сублимация от страна на родителя.

Рейтинг: 3.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 6909

Препоръчани продукти

Коментари за Травми на Първа чакра

 1. .

  Благодаря за информацията :)

 2. 1.

  Имам проблем с наднормено тегло и наследствен диабет. Ясно е чепроблемна е първа чакра. Как да се справя с повишения апетит?
  Благодаря.

 3. 2.

  Практикувайте пълно йогийско дишане. След което можете да опитате подходящите асани за първа чакра, показани в този сайт и опитайте поза свещ, която значително намалява апетита след редовна практика. Успех.

 4. 3.

  Благодаря за информацията!!!

Подобни статии

Оценка на чакрите

Оценка на чакрите

Можем да изследваме себе си като цяло, да видим как взаимодействат различните ни части вътре в нас и...
Чакра тест

Чакра тест

Теста се състои от 56 въпроса, на които можете да отговорите с пет възможности от "никога" до "винаг...