Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Първа чакра  »  Травми на Първа чакра  »  Клизми

Травми на Първа чакра

Травми на Първа чакра

Клизми

Друга травма на първата чакра, по-популярна преди едно поколение, е травмата на клизмите. Честата употреба на клизми е равносилна на сексуално малтретиране, само че малтретирането се отнася по-скоро до първата чакра, отколкото до втората чакра на сексуалността (макар че в някои случаи то може да има сексуални обертонове). Тази инвазия в областта, най-тясно свързана с коренната чакра, жестоко разрушава доверието на този етап и буквално разбива чувството за солидност. Трудностите с границите са гарантирани: или се създават непревземаеми стени, или границите стават несъществуващи. Когато единственото солидно творение на детето бива отнето против неговата воля във време извън синхрон с тялото му, то правото му да има, свойствено за първата чакра, се отрича. Като реакция енергията се изтласква нагоре към главата, пораждайки в резултат или неспособност да държиш и съдържаш, или прекомерна потребност да правиш това, както и увредено чувство за автономност (резултат на третата чакра).

Това обаче не означава, че всяка употреба на клизми е малтретиране. Има периоди, когато тя може да бъде необходима поради здравни причини. Тя се превръща в малтретиране, когато се прилага прекомерно, ненужно, като инструмент на сила или наказание на детето или като перверзна сексуална сублимация от страна на родителя.

Рейтинг: 3.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 6744

Препоръчани продукти

Коментари за Травми на Първа чакра

 1. .

  Благодаря за информацията :)

 2. 1.

  Имам проблем с наднормено тегло и наследствен диабет. Ясно е чепроблемна е първа чакра. Как да се справя с повишения апетит?
  Благодаря.

 3. 2.

  Практикувайте пълно йогийско дишане. След което можете да опитате подходящите асани за първа чакра, показани в този сайт и опитайте поза свещ, която значително намалява апетита след редовна практика. Успех.

 4. 3.

  Благодаря за информацията!!!

Подобни статии

Първа чакра (Муладхара)

Първа чакра (Муладхара)

Първата чакра е основа на цялата система на чакрите. Тя е разположена в основата на гръбначния стълб...
Трета чакра (Манипура)

Трета чакра (Манипура)

Преминахме през Земята и Водата на Първа и Втора чакри и достигаме до Огъня на Трета чакра. Запознах...
Травми на Трета чакра

Травми на Трета чакра

Ние биваме държани на своите места в една култура, където личната загуба на сила е така епидемична, ...
Четвърта чакра (Анахата)

Четвърта чакра (Анахата)

Покачени на златните пламъци на своя център на силата, сега ние стигаме до сърцето на чакра-системат...