PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Първа чакра

Травми на Първа чакра

  1. Травми на Първа чакра
  2. Родова травма
  3. Инкубатори
  4. Изоставяне
  5. Пренебрегване
  6. Трудности в храненето
  7. Клизми
  8. Физическо малтретиране
  9. Злополуки, операции, болести
  10. Унаследена травма

Всичко, което заплашва оцеляването, като например родова травма, изоставяне, пренебрегване, сериозна болест, недохранване, крайна бедност или физическо малтретиране, въздейства на първата чакра. Колкото по-малко е детето, когато стават такива неща, толкова по-вероятно е тези заплахи да нарушат формирането на първата чакра. Спокойната първа година от живота създава здрава основа, която може по-добре да устои или да се съвземе от по-късно възникващи трудности.

Когато едно малко бебе среща опасност или пренебрегване, това го принуждава да намери опора в себе си - независимост, която за настоящото му развитие.

Вместо това детето изпада в един непоносим ад от страх и безпомощност - опита да нямаш основа. Когато стане това, Насоченият надолу поток на енергията се блокира. В замяна жизнената сила се движи към по-горните чакри, където се чувства по-сигурно. Тогава движението нагоре става навик, изпразващ по-долните чакри и извеждащ системата от равновесие.

Раждането и кърмаческият период са отвъд съзнателната памет на повечето хора. Но в качеството им на първични опитности те косвено засягат всеки аспект от нашето съществуване. Оздравяването от тези травми е очевидно неинтелектуален процес. То изисква да се върнем към посланията и движенията на тялото, да се потопим в своята физичност и отново да се свържем с импулсите на ядрото. По-долу следва кратък обзор на някои от злополучните събития, които увреждат функционирането на първата чакра по време на решаващите етапи от нейното формиране.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Иван Иванов
Благодаря за информацията!!!
Алис
Практикувайте пълно йогийско дишане. След което можете да опитате подходящите асани за първа чакра, показани в този сайт и опитайте поза свещ, която значително намалява апетита след редовна практика. Успех.
Росанка
Имам проблем с наднормено тегло и наследствен диабет. Ясно е чепроблемна е първа чакра. Как да се справя с повишения апетит? Благодаря.
Томислав
Благодаря за информацията :)
Виж още отзиви
Коментирай
loading...