Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Пета чакра  »  Травми на Пета чакра  »  Авторитаризмът - Не ми отговаряй!

Травми на Пета чакра

Травми на Пета чакра

Авторитаризмът - Не ми отговаряй!

Когато родителите издигат правила, които не могат да бъдат поставени под въпрос, те не оставят място за дискусия. Без дискусия детето няма практическа основа, на която да усвои умения за общуване. Няма място за истината на детето, няма място то да се научи да разсъждава. То бързо започва да се чувства обезценено, тъй като никой не иска да го чуе, и съответно се отцепва от своята истина.

Ако не ни чуват, ние затваряме петата си чакра. Получаваме посланието, че нашата вътрешна истина няма значение или в резултат, че ние нямаме значение. Чудно ли е, че вътрешният глас по-късно бива заглушен от връстници, искащи от нас да направим нещо, за което знаем, че е опасно? Че не можем да чуем гласа на собствените си граници, когато шефът ни иска от нас да работим извън работното време, или че ставаме жертва на гласа на хленчещата съпруга, критикуваща нашето поведение?

Вътрешният глас на детето трябва да бъде потърсен и изваден наяве. То трябва да има сигурно място, където може да си позволи да бъде несигурно или да направи грешка, без бъде осмяно. Детският глас се нуждае от среда на съчувствено изследване, за да бъде чут. Без нея то не може да чуе дори себе си.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 6345

Препоръчани продукти

Коментари за Травми на Пета чакра

  Подобни статии

  Състояния на Първа чакра

  Състояния на Първа чакра

  Преди да се използват повечето упражнения, е необходимо да се определи прекомерността и недостатъчно...
  Състояния на Втора чакра

  Състояния на Втора чакра

  Тъй като втората чакра се отнася до движението, прекомерността и недостатъчността имат огромно възде...