Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Пета чакра  »  Травми на Пета чакра  »  Авторитаризмът - Не ми отговаряй!

Травми на Пета чакра

Травми на Пета чакра

Авторитаризмът - Не ми отговаряй!

Когато родителите издигат правила, които не могат да бъдат поставени под въпрос, те не оставят място за дискусия. Без дискусия детето няма практическа основа, на която да усвои умения за общуване. Няма място за истината на детето, няма място то да се научи да разсъждава. То бързо започва да се чувства обезценено, тъй като никой не иска да го чуе, и съответно се отцепва от своята истина.

Ако не ни чуват, ние затваряме петата си чакра. Получаваме посланието, че нашата вътрешна истина няма значение или в резултат, че ние нямаме значение. Чудно ли е, че вътрешният глас по-късно бива заглушен от връстници, искащи от нас да направим нещо, за което знаем, че е опасно? Че не можем да чуем гласа на собствените си граници, когато шефът ни иска от нас да работим извън работното време, или че ставаме жертва на гласа на хленчещата съпруга, критикуваща нашето поведение?

Вътрешният глас на детето трябва да бъде потърсен и изваден наяве. То трябва да има сигурно място, където може да си позволи да бъде несигурно или да направи грешка, без бъде осмяно. Детският глас се нуждае от среда на съчувствено изследване, за да бъде чут. Без нея то не може да чуе дори себе си.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 5896

Препоръчани продукти

Коментари за Травми на Пета чакра

  Подобни статии

  Седма чакра (Сахасрара)

  Седма чакра (Сахасрара)

  И ето че ние пристигнахме. Седма чакра се нарича още Коронна или Теменна и се намира на върха на гла...
  Травми на Седма чакра

  Травми на Седма чакра

  Малтретиранията на Седмата чакра са фини, но дълбоки. Те се извършват през всяка възраст и по много ...