Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Шеста чакра  »  Травми на Шеста чакра  »  Срам

Травми на Шеста чакра

Травми на Шеста чакра

Срам

Срамът създава силна самокритичност. Базиращите се на срам хора се чувстват принудени да изглеждат и да постъпват винаги максимално перфектно. В резултат виждането е обърнато навътре в един парализиращ кръг на себенадзираване и е по-малко достъпно за гледане навън. Когато очите ни гледат навън, те често търсят следи за това как постъпваме, какво се очаква от нас, дали сме защитени. Тази програма за себекритичност, „качена" в шестата чакра, заема по-голямата част от „дисковото" пространство на чакрата и дори комплиментът, че днес изглеждаме прекрасно, може да бъде отхвърлен от програмата. Базираната върху срам личност не може да включи този положителен образ за себе си.

В допълнение сериозно базираните върху срам хора не могат да ви гледат в очите. Когато Азът по принцип бива считан за дефектен, ние заслоняваме очите си, за да се предпазим от това някой да погледне в тях, сякаш той би могъл да види нашите собствени отрицателни интернализирани образи. Ако не можем да посрещнем погледа на другия, не можем нито да видим, нито да бъдем видени точно. Спускаме пердетата върху този жизнено важен прозорец към душата и така ставаме психологически слепи.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 4 оценки
прегледи 5277

Препоръчани продукти

Коментари за Травми на Шеста чакра

  1. .

    Много вярно.

  2. 1.

    Да.

  3. 2.

    Не е съвсем вярно...израстнах в скандално семейство...но не станах късогледа за насилието във всичките му форми ...винаги реагирам на всеки опит за насилие Точно срещу Насилника Скандалджията....вярно е че изххвърлям неприятните спомени от детството,но когато станах на 15 се опълчих срещу баща ми и нещата доста се промениха след една мноооого дълга война...не трябва да се преструваме че насилието не съществува,А да Реагираме срещу него...особено сега то е навсякъде по улиците....или искате да кажете ,че аз съм уникален случай?????

Подобни статии

Трета чакра (Манипура)

Трета чакра (Манипура)

Преминахме през Земята и Водата на Първа и Втора чакри и достигаме до Огъня на Трета чакра. Запознах...
Травми на Трета чакра

Травми на Трета чакра

Ние биваме държани на своите места в една култура, където личната загуба на сила е така епидемична, ...
Четвърта чакра (Анахата)

Четвърта чакра (Анахата)

Покачени на златните пламъци на своя център на силата, сега ние стигаме до сърцето на чакра-системат...
Състояния на Първа чакра

Състояния на Първа чакра

Преди да се използват повечето упражнения, е необходимо да се определи прекомерността и недостатъчно...