Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Шеста чакра  »  Травми на Шеста чакра  »  Срам

Травми на Шеста чакра

Травми на Шеста чакра

Срам

Срамът създава силна самокритичност. Базиращите се на срам хора се чувстват принудени да изглеждат и да постъпват винаги максимално перфектно. В резултат виждането е обърнато навътре в един парализиращ кръг на себенадзираване и е по-малко достъпно за гледане навън. Когато очите ни гледат навън, те често търсят следи за това как постъпваме, какво се очаква от нас, дали сме защитени. Тази програма за себекритичност, „качена" в шестата чакра, заема по-голямата част от „дисковото" пространство на чакрата и дори комплиментът, че днес изглеждаме прекрасно, може да бъде отхвърлен от програмата. Базираната върху срам личност не може да включи този положителен образ за себе си.

В допълнение сериозно базираните върху срам хора не могат да ви гледат в очите. Когато Азът по принцип бива считан за дефектен, ние заслоняваме очите си, за да се предпазим от това някой да погледне в тях, сякаш той би могъл да види нашите собствени отрицателни интернализирани образи. Ако не можем да посрещнем погледа на другия, не можем нито да видим, нито да бъдем видени точно. Спускаме пердетата върху този жизнено важен прозорец към душата и така ставаме психологически слепи.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 4 оценки
прегледи 5554

Препоръчани продукти

Коментари за Травми на Шеста чакра

  1. .

    Много вярно.

  2. 1.

    Да.

  3. 2.

    Не е съвсем вярно...израстнах в скандално семейство...но не станах късогледа за насилието във всичките му форми ...винаги реагирам на всеки опит за насилие Точно срещу Насилника Скандалджията....вярно е че изххвърлям неприятните спомени от детството,но когато станах на 15 се опълчих срещу баща ми и нещата доста се промениха след една мноооого дълга война...не трябва да се преструваме че насилието не съществува,А да Реагираме срещу него...особено сега то е навсякъде по улиците....или искате да кажете ,че аз съм уникален случай?????

Подобни статии

Състояния на Втора чакра

Състояния на Втора чакра

Тъй като втората чакра се отнася до движението, прекомерността и недостатъчността имат огромно възде...
Травми на Четвърта чакра

Травми на Четвърта чакра

Няма нищо по-опустошително от липсата на любов. Любовта е първичната спойка на вселената, свързващат...