Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Втора чакра  »  Травми на Втора чакра  »  Аборт

Травми на Втора чакра

Травми на Втора чакра

Аборт

Абортът е не само малтретиране, което се случва на едно малко дете, но тук е необходимо да се вземе под внимание, че той може да има дълбоки въздействия върху втората чакра на жената. На емоционално ниво абортът представлява морална борба и независимо от това колко са либерални възгледите на дадения човек, решението никога не е лесно. Почти винаги той е придружен от емоционален смут, често от вина и страх, и може да причини дълбоко чувство на тъга и загуба. В допълнение абортът задържа естествения процес на тялото, задействан в посока на продължаването на бременността. Извършен дори с упойка, той е посегателство върху органите на втората чакра и една такава рана се нуждае от време, за да бъде излекувана, време, което рядко бива признато.

Една жена, която току-що е претърпяла аборт, се нуждае от нежността, която бихме отдали на жертвата на изнасилване, защото в определен смисъл утробата бива изнасилена в аборта. Не само е полезно да се създаде ритуал или диалог относно възможния дух на детето, но също така е важен и диалогът с тялото преди, по време и след операцията. Можем да кажем на тялото какво ще се случи, да успокояваме тялото по време на процеса и да утешаваме тялото след приключването му. Важно е да имаме приятел, който може да чуе тъгата ни, време да пишем в дневника си или пространство, където да бъдем сами с чувствата си.

Обстоятелството, че политическият климат относно аборта е така бурен, не помага. Жената претърпява достатъчно болка и травма, справяйки се с една нежелана бременност; ако стигне до трудното решение да направи аборт, тя се нуждае от любов и подкрепа, а не от по-нататъшно унижение и срам.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 5369

Препоръчани продукти

Коментари за Травми на Втора чакра

  Подобни статии

  Състояния на Втора чакра

  Състояния на Втора чакра

  Тъй като втората чакра се отнася до движението, прекомерността и недостатъчността имат огромно възде...
  Травми на Четвърта чакра

  Травми на Четвърта чакра

  Няма нищо по-опустошително от липсата на любов. Любовта е първичната спойка на вселената, свързващат...