Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Втора чакра  »  Травми на Втора чакра  »  Аборт

Травми на Втора чакра

Травми на Втора чакра

Аборт

Абортът е не само малтретиране, което се случва на едно малко дете, но тук е необходимо да се вземе под внимание, че той може да има дълбоки въздействия върху втората чакра на жената. На емоционално ниво абортът представлява морална борба и независимо от това колко са либерални възгледите на дадения човек, решението никога не е лесно. Почти винаги той е придружен от емоционален смут, често от вина и страх, и може да причини дълбоко чувство на тъга и загуба. В допълнение абортът задържа естествения процес на тялото, задействан в посока на продължаването на бременността. Извършен дори с упойка, той е посегателство върху органите на втората чакра и една такава рана се нуждае от време, за да бъде излекувана, време, което рядко бива признато.

Една жена, която току-що е претърпяла аборт, се нуждае от нежността, която бихме отдали на жертвата на изнасилване, защото в определен смисъл утробата бива изнасилена в аборта. Не само е полезно да се създаде ритуал или диалог относно възможния дух на детето, но също така е важен и диалогът с тялото преди, по време и след операцията. Можем да кажем на тялото какво ще се случи, да успокояваме тялото по време на процеса и да утешаваме тялото след приключването му. Важно е да имаме приятел, който може да чуе тъгата ни, време да пишем в дневника си или пространство, където да бъдем сами с чувствата си.

Обстоятелството, че политическият климат относно аборта е така бурен, не помага. Жената претърпява достатъчно болка и травма, справяйки се с една нежелана бременност; ако стигне до трудното решение да направи аборт, тя се нуждае от любов и подкрепа, а не от по-нататъшно унижение и срам.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 5047

Препоръчани продукти

Коментари за Травми на Втора чакра

  Подобни статии

  Първа чакра (Муладхара)

  Първа чакра (Муладхара)

  Първата чакра е основа на цялата система на чакрите. Тя е разположена в основата на гръбначния стълб...
  Травми на Първа чакра

  Травми на Първа чакра

  Всичко, което заплашва оцеляването, като например родова травма, изоставяне, пренебрегване, сериозна...
  Трета чакра (Манипура)

  Трета чакра (Манипура)

  Преминахме през Земята и Водата на Първа и Втора чакри и достигаме до Огъня на Трета чакра. Запознах...
  Травми на Трета чакра

  Травми на Трета чакра

  Ние биваме държани на своите места в една култура, където личната загуба на сила е така епидемична, ...
  Четвърта чакра (Анахата)

  Четвърта чакра (Анахата)

  Покачени на златните пламъци на своя център на силата, сега ние стигаме до сърцето на чакра-системат...