PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Състояния на Седма чакра

Състояния на Седма чакра

  1. Състояния на Седма чакра
  2. Недостатъчност на Седма чакра
  3. Прекомерност на Седма чакра

Прекомерност на Седма чакра

Прекомерност на Седма чакраТъй като Седмата чакра с твърде обичайна, тъй като се изтегляме към главите си, за да избегнем чувствата и да се дистанцираме от светските задачи. Личността, която не е в контакт с тялото и емоциите си или която се чувства безсилна или самотна, може по необходимост да изпраща непреминалата енергия нагоре към темето. Със сигурност това е случаят на шизоидните/креативните типове, които намират своята реалност в света на ума.

Свръхинтелектуализъм

По време на вечерята Франк говореше за най-новите си прозрения, мислейки, че очарова всички ни, като показва блестящия си интелект. Макар че беше наистина блестящ, той не успяваше да забележи, че понякога никой не го слуша. Докато жена му имаше прекомерност в пиенето, Франк имаше прекомерност в Седмата чакра.

„Мисля, следователно съществувам" е характеристиката на този модел. Колелата на ума се въртят винаги и такива хора могат да са високо интелигентни и много умни. Изграждайки своята сила, те свръхразвиват интелекта за сметка на останалите си части като например тялото, емоциите или сърцето. Светът на интелекта е защитен, очароващ и повишаващ егото, но не включва по необходимост интелигентност, която действа мъдро в ситуациите от реалния живот (точно както Франк не забелязваше колко отегчени са неговите гости).

Прекомерният интелектуализъм е хронично условие в нашата западна култура. Показването на това какво знаем е превърнато в достойнство, изчислявано с броя неясни цитати, степени и научни институции. Знанието е сила, но може да се изплъзва и да ни отвлича, ако не е заземено в мъдрост и разбиране.

Духовно пристрастяване

В някои случаи духовността става пристрастяване за личността с прекомерна Седма чакра. Използвайки я като бягство от някои по-належащи задачи на долните чакри, такава личност може да тича след гуру, да удря по Библията си по улиците, да ходи от една медитация на друга или да разчита на психеделични дроги, за да постигне онова духовно "Хай".

Духовно пуританство е другата форма, която може да приеме това пристрастяване. Обетите за бедност, целомъдрие и послушание са обети да държим първите си три чакри в състояние на недостатъчност. Постенето, аскетичните практики, самоунищожението и безкрайната жертва могат да създадат висока, както и повишаваща егото праведност.

Ако тези практики се прилагат разумно с цел усъвършенстването на живота на въпросния човек, тогава Седмата чакра върши правилно своята работа - развитие на душата в нейното пътуване. Но ако животът му остава объркан и той се спасява в духовни пристрастявалия, тогава растежът му спира като при всяко пристрастяване.

Съкрушение

Прекалено многото информация без подходяща организация може да бъде съкрушаваща.

Когато към темето тече прекомерно количество енергия (както става естествено при шизоидната/креативната структура) или по време на стрес или криза, тогава в резултат може да възникне безредие, фрустрация или дисоциация. Това се случва на всички ни от време на време, но когато стресът е хроничен, тези състояния стават част от операционната система. Тогава Седмата чакра преминава в състояние на бързо свободно въртене, подобно на натрапчивите състояния на шестата чакра. Имаме прекомерно количество енергия в главата, но не можем да мислим точно. Имаме твърде много информация, но не знаем какво да правим. Много хора получават главоболие, когато стане това, тъй като насоченият нагоре натиск се издига към темето, без да се освободи. Когато тялото е замръзнало, то е по-малко способно да се справи със заряда и прекомерното количество отива в главата, където създава безредие. В този момент е време да направим малко заземяване, медитация или енергични упражнения, за да се успокоим или разтоварим прекомерната енергия.

Психоза

Психотичните разстройства възникват от огромен обем причини и не съществува просто твърдение, което може да се направи относно тяхното лечение. Когато съкрушението стане сериозно и хронично състояние, тогава организацията на операционната система може напълно да се разруши. Личността може да развие психоза.

Долните чакри са основно сфера на невротичните разстройства. Невротичното е поведение, чиито модели непрекъснато повтаряме, макар че те не работят. Невротичните модели се подхранват от импулси, които още не са стигнали до съзнанието, и следователно се ограничават в повторението. Психотичните разстройства за разлика от тях се характеризират със скъсване с реалността и заземените аспекти на долните чакри. Най-често те се проявяват като липса на предсказуеми модели и неуспех на дадения човек в правилното съдържане на енергията. Следователно психозата е прекомерност на горните чакри, при която петата, шестата и Седмата чакра се проявяват като гласове, халюцинации или измамни системи на вярване. Психозата е прекомерност на освобождаващия ток, съчетана с твърде малко заземяване, което води до липса на фокус и съдържане. Неврозата е недостатъчност на освобождаващия ток, съчетана с твърде малко съзнание, което води до натрапчиво повтаряне.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...