Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Първа чакра  »  Състояния на Първа чакра  »  Прекомерност на Първа чакра

Състояния на Първа чакра

Състояния на Първа чакра

Прекомерност на Първа чакра

Прекомерната първа чакра се чувства тежка. Тя има своята здравина, но с едно мудно и масивно чувство. Тялото е по-вероятно да бъде едро и плътно, с наднормено тегло, разпределено най-вече около бедрата, бутовете и ханша. То е по-скоро солидно и дебело, отколкото отпуснато и провиснало. Ако няма проблем с теглото, може да откриете, че мускулите са здрави и твърди.

Прекомерност на Първа чакраТялото с прекомерна коренна чакра е оформено напълно солидно и изглежда устойчиво на промяна. Личността може да не движи много често тялото си (докато тялото с недостатъчна такава може непрекъснато да се мести) и очите са с поглед на отбрана, а главата се държи стабилно. Такава личност може да се оплаква от това, че е тромава, мудна, че изпитва отегчение, страх от промяна или че е неспособна да избяга от основата. Може да съществува неотстъпчивост относно характера на личността. Тя обича рутината, сигурността и притежанията и може да е ориентирана към финансови постижения. Може да се показва цинична към духовните въпроси, предпочитайки конкретното. Външният й вид може да бъде педантичен, може да е добре облечена и добре поддържана. Движенията, когато има такива, могат да са повтарящи се или натрапчиви. Границите й са свръхоформени, повече като тухлени стени. Тя се оплаква от това, че е измамена.

Прекомерните първи чакри трябва да бъдат разтоварени, освободени и изместени от прекомерната стабилност към движение и поток. Тъй като енергията е фиксирана в основата на гръбначния стълб, движението трябва да разпредели енергията по-ефикасно и да остави първата чакра в по-добър баланс. Физически движения като танцуване, ходене, плуване или просто протягане обикновено имат успех при прекомерната първа чакра, защото физическата сфера е близка и удобна. Особено се препоръчва йога, тъй като тя позволява спокойна релаксация и фино движение на енергията в тялото.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 8297

Препоръчани продукти

Коментари за Състояния на Първа чакра

 1. .

  Благодаря ви, много ми беше полезно. Имам слаба първа чакра и всичко, което прочетох е така. Бъдете здрави! Обичам ви!

 2. 1.

  Абсолютно точно, имам чувството, че чета за себе си! Все едно очите ми се отвориха...

 3. 2.

  Благодаря! Бъдете живи и здрави!

 4. 3.

  Благодаря!!!

Подобни статии