Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Първа чакра  »  Състояния на Първа чакра  »  Недостатъчност на Първа чакра

Състояния на Първа чакра

Състояния на Първа чакра

Недостатъчност на Първа чакра

Недостатъчната първа чакра е свита, празна, слаба, отпусната или неразвита. Обикновено това се разпознава просто като се погледне тялото. Свитостта тегли навътре, сякаш въпросната личност се опитва да се направи толкова малка, колкото е възможно. Тя може да седи с кръстосани крака и прегърбена, със скръстени ръце, правейки стегнати, малки движения. В установената свитост е важно да се види дали можете да определите нейния център. Личността може да свива енергията си в посока нагоре, към главата си, назад към соларния си плексус или сърдечната област, или понякога надолу към основата си.

Недостатъчност на Първа чакраАко свиването откъсва от основата, първата чакра става празна и личността може напълно да загуби контакт с чувството в тази област. Ако енергията на личността е много дезорганизирана, първата чакра ще бъде слаба и ще изчезва при най-малкото затруднение. Може да се проявява като заземена в някои случаи и незаземена в други. Личността може непрекъснато да променя положението си, сякаш се тревожи, или да пристъпва от крак на крак, докато стои. По принцип е налице неспокойствие в енергията, често със затруднения в съсредоточаването.

Има и един вид недостатъчност, който може да възникне или в тънко тяло, или в тяло с наднормено тегло (което би изглеждало като прекомерност), където тялото е много отпуснато и неразвито. Тъй като първата чакра се отнася до плътността, неразвитото тяло има трудности в уплътняването си или в носенето на своята форма, основа или базисна структура. Налице е слаб мускулен тонус, кръвообращение, цвят и формиране на граница. Това е състояние на недохраненост и недостатъчна зареденост.

Личността с недостатъчна първа чакра не разбира важността на тялото. Чистотата и хигиената може да са слаби; обличането може да е немарливо. Подробностите от живота не са важни, докато фантазиите, сънищата, познанието и духовността са много важни (балансирани от доминирането на по-горните чакри).

Недостатъчните първи чакри трябва да бъдат динамично заземени и реагират добре на терапевтичната работа, докато стоят и използват упражнения, които зареждат тялото. Те се нуждаят от окуражаване, за да се формират и да запазят онази форма, която може да бъде усилена чрез предизвикателство. Много полезни са упражненията за границите.

Рейтинг: 3.3/5 на базата на 4 оценки
прегледи 14915

Препоръчани продукти

Коментари за Състояния на Първа чакра

 1. .

  Благодаря ви, много ми беше полезно. Имам слаба първа чакра и всичко, което прочетох е така. Бъдете здрави! Обичам ви!

 2. 1.

  Абсолютно точно, имам чувството, че чета за себе си! Все едно очите ми се отвориха...

 3. 2.

  Благодаря! Бъдете живи и здрави!

 4. 3.

  Благодаря!!!

Подобни статии

Травми на Четвърта чакра

Травми на Четвърта чакра

Няма нищо по-опустошително от липсата на любов. Любовта е първичната спойка на вселената, свързващат...
Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра се нарича още гърлена чакра. Тя е раположена в областта на врата. Цветът й е син и се изо...
Травми на Пета чакра

Травми на Пета чакра

Ако ударя опънатата струна на китара, това поражда звук. Ако я ударя силно, се получава силен звук. ...