Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Седма чакра  »  Седма чакра (Сахасрара)  »  Функция на Седма чакра - Свидетелят

Седма чакра (Сахасрара)

Седма чакра (Сахасрара)

Функция на Седма чакра - Свидетелят

Понякога същността на вътрешната осъзнатост се определя като „свидетеля". Свидетелят седи зад нормалната ни активност, наблюдавайки, без да осъжда, променящите се емоции, суматохата на мислите, поривите и привързаностите. Свидетелят е нещо над и отвъд тялото и неговия опит, отвъд спомените и сънищата, макар че мълчаливо наблюдава всички тези събития. Свидетелят може да е същността на душата, която е живяла отвъд този жизнен срок. Той може да е една божествена интелигентност, която е по-голяма от Аза. Да осъзнаем свидетеля означава да осъзнаем същността, която пребивава вътре в нас. Свидетелят е сърцевината на Аза, една неунищожима искра божественост.

Да приемем свидетеля означава да приемем основната реалност на нашето същество. Свидетелят може да е и обективен, и субективен. Той може да се откъсва от местата, където страдаме, и може да ни учи как да плуваме в реката, когато се въртим. Свидетелят е вечният водач, безценен приятел, дълбоката вътрешна осъзнатост на Аза В края на тази глава са включени упражнения за приемане на свидетеля. Засега, след като прочетете останалите думи, оставите книгата и отидете да вършите своите дела, съзнавайте свидетеля вътре във вас. Просто го съзнавайте.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 4305

Препоръчани продукти

Коментари за Седма чакра (Сахасрара)

 1. .

  Отлично

 2. 1.

  Съзнаване!

 3. 2.

  С благодарност!

 4. 3.

  Благодаря ви !

Подобни статии