PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Преглед на чакрите

Чакрите – нашата междуизмерна система за пътуване

Чакрите са енергийни вихри, колела или дискове, които контролират някои силови колебания в рамките на клетъчните отпечатъци на душата ни. Хората, които работят със своите енергии и енергиите на другите знаят, че отговорите за излекуването на тялото, ума и душата са чакрите. Ние пътуваме във Вселената междуизмерно и пренебрегваме правилата на времето, когато изследваме чакрите в медиативно състояние. Всички проблеми в живота ни, като например: здравословни проблеми, зависимост към наркотици, липса на умствена яснота, гняв, социална тревожност, повтарящи се преживявания на сексуално насилие и др. са в резултат на блокирана енергия, която влияе на един или повече от тези енергийни центрове (чакри).

Дисбалансите в жизнената сила съществуват в енергийна форма, докато не се проявят физически, за да се постигне определено ниво на вибрационна симетрия в нас самите. Ето защо е важно редовно да следим, обмисляме и съзерцаваме нашите собствени енергийни източници, така че да можем да се балансираме в синхрон с това което сме. Животът е по-гладък, когато редовно се разтоварваме от блокираната енергия, тъй като рано или късно тя ще се прояви като лавина в живота ни. Пътят на осъзнаването на нашата същност е един непрестанен процес, който малко по малко унищожава всичко което не сме и значително намалява нивата на страдание. Един от важните компоненти в този път е опознаването и разбирането на основата на системата от чакри. Те играят огромна роля в нашата еволюция, но въпреки това често се възприемат като непреодолима бариера и са причина много хора търсещи духовно израстване да се откъснат от пътя или от себе си.

Чакрите са портали към вътрешните светове

Някои от най-дълбоките душевни белези се намират в чакрите и за да бъдат изкарани от там трябва да преминете през най-дълбоките нива на опитност, спрямо вътрешния Аз.Това означава да сте напълно пробудени съзнателно и въпреки това да се отдадете на опита, който трупате в момента. Казано по друг начин трябва да сте с по един крак стъпили в два различни свята. Трябва да насочите цялото си съзнание към чакрите, които задържат най-много емоционална енергия. Така например, ако имате финансови проблеми, трябва да се съсредоточите към коренната чакра. Ако имате любовни проблеми се концентрирайте върху сърдечната чакра. За повече лична сила и интуиция трябва да се фокусирате върху чакрите на слънчевия сплит и третото око.

Да се съсредоточите означава просто да фокусирате съзнанието си върху това място. Това е чувство да сте наясно с тази област на вашето същество, без физически да наблюдавате района или да го докосвате. Упражняването на дейността на изследване на тялото за енергии е нещото, което ще укрепи вашите интуитивни способности и силата на третото око, едновременно с това ще повиши и вашите лечебни сили. С течение на времето ще се изградят мостове между интуицията и логиката, създавайки една магическа симбиоза на хармонизирана енергия.

Убийства, сексуални насилвания, вина и срам са все неща, които се опитваме да забравим, но те остават в нашите енергийни центрове. Това са негативните енергии, които пречат на развитието ни, ако бъдат оставени там. Всичко, което е необходимо, за да излекувате чакрите си е да видите, почувствате и признаете това което е причинило тези негативни натрупвания на енергия. Самият акт на съзерцаване върху тази енергия води до нейното трансформиране и премахване. Нещо, което дори и съвременната наука вече признава. Наблюдението на частици и енергия, кара наблюдаваните частици да реагират по различен начин. Потискайки нашите мисли, чувства, преживявания и вътрешни истини ние блокираме нашата жизнена сила. Освобождаването на тези енергии създава една лекота на духа, която не може адекватно да се обясни с думи.

Страхът вътре в нас създава илюзии извън нас

Много хора смятат, че причината живота да се изплъзва от контрола ни се крие в това, че чакрите контролират съдбата ни.  Според тях ако чакрите не са пречистени  ние губим контрол над живота си и започват да ни сполетяват само лоши неща и страдания. Тук обаче има една малка, но важна подробност. Необходимостта от контрол е механизъм, който е свързан с егото. Ние хората сме много добри в това да отвличаме вниманието си с илюзии, които не с нищо повече от една самостоятелно сглобена структура, която блокира нашето развитие. Промяната може да бъде трудна, но по трудно е да изкорените манталитета да се страхувате от самия страх, който се разпространява като зараза от човек на човек. Страхът от самия страх спира всякакъв растеж, включително и този на чакрите ни.

Истината е, че не трябва да се опитваме да контролираме нещата от външния свят, а да пръскаме повече светлина върху вътрешните аспекти на нашето същество. Това ще ни помогне да изясним собствените си мотиви и намерения и да се издигнем над дуалността.

 

Рейтинг:
4.8/5 на базата на 14 оценки

Отзиви

Как се затварят?
Анонимен
Blagodarya za xubavata statiya! Nadyavam se da ima piveche kato tazi.
Iliev.
statiata e prekrasna za parvolaci kato men,blagodaria.
Анонимен
Благодаря много хубава статия
Анонимен
Благодаря ви за прекрасното написано такова хубаво разбирано и публикирано.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...