Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Първа чакра  »  Последствия от травмите на Първа чакра  »  Слаби граници

Последствия от травмите на Първа чакра

Последствия от травмите на Първа чакра

Слаби граници

Границите могат да бъдат мистерия за онези, които са били лишени от родителски грижи, непрекъснатост и сигурност. Пример може да бъде човек израснал в сиропиталище, който не може да схване целта или необходимостта от каквито и да било граници изобщо. Неговата болка при раздяла и желание за присъединяване са така силни, че цялата идея за съществуването на граници му изглежда отвратителна. В резултат той постоянно нахлува в границите на другите и понякога свършва в затвора с обвинения за задяване на деца.

Когато границите ни не функционират, светът ще ни ги осигури. Другите ще ни отхвърлят, полицията ще ни арестува, болести ще ни ограничават. Ще се свързваме в двойка с хора, които имат прекалено твърди граници и които непрекъснато ще ни отхвърлят обратно към самите нас. Но ако потребностите на по-долната чакра са били посрещнати както подобава, тогава не се страхуваме да поставим подходящи граници. Притежаваме способността да кажем „достатъчно ядох", ,достатъчно пих" или „край на тази неплодотворна връзка". Можем да се оттеглим, сигурни в знанието, че нашите собствени корени ще ни поддържат. Не зависим от другите. Ако потребностите ни в първата чакра не са задоволени, тогава се страхуваме да поставяме ограничения - все още търсейки на всяка цена присъединяването и контакта, които са ни били отказани, никога не изпитали удовлетворението от чувството „стига".

Когато на една личност не е позволено да има своя собствена основа, а трябва да обслужва свързани с оцеляването потребности на семейството, тогава границите не се формират. Това е средата на съзависимия, който е трябвало да се грижи за болната мама, за пиещия татко или за по-малките братя и сестри, докато родителите са били на работа. Когато тези задължения станат необходими за оцеляването, тогава оцеляването се приравнява с липсата на граници. Детето израства в противоречие с практиката, защото в днешния свят за оцеляването съвсем определено се изискват граници.

Рейтинг: 4.3/5 на базата на 3 оценки
прегледи 8629

Препоръчани продукти

Коментари за Последствия от травмите на Първа чакра

  1. .

    Благодаря!!!

Подобни статии

Трета чакра (Манипура)

Трета чакра (Манипура)

Преминахме през Земята и Водата на Първа и Втора чакри и достигаме до Огъня на Трета чакра. Запознах...
Травми на Трета чакра

Травми на Трета чакра

Ние биваме държани на своите места в една култура, където личната загуба на сила е така епидемична, ...
Четвърта чакра (Анахата)

Четвърта чакра (Анахата)

Покачени на златните пламъци на своя център на силата, сега ние стигаме до сърцето на чакра-системат...
Състояния на Първа чакра

Състояния на Първа чакра

Преди да се използват повечето упражнения, е необходимо да се определи прекомерността и недостатъчно...