Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Първа чакра  »  Последствия от травмите на Първа чакра  »  Доминиране на по-горните чакри

Последствия от травмите на Първа чакра

Последствия от травмите на Първа чакра

Доминиране на по-горните чакри

Опитности, които застрашават оцеляването, усилват движението на енергията в тялото в посока нагоре. Когато тялото не е нито на сигурно, нито в удобна среда, детето отвръща вниманието си от неприятния опит и отрязва телесните усещания. Насоченият надолу, заземяващ ток се възпира, доколкото е възможно, като цялата енергия се насочва към главата. Такава личност може да бъде физически притъпена и да пропуска да забележи кога се нуждае от храна или почивка, две задачи, които са част от програмите за поддръжка, свързани с първата чакра. В резултат тя може да се разболява често — понеже чува тялото само когато то крещи твърде високо, за да бъде пренебрегнато. Тя може да не разчита ясно емоциите (доколкото емоциите имат телесни усещания) и следователно да не съзнава своите потребности. Личност с ускорен ток нагоре е свръхбдителна за посланията извън себе си. сякаш постоянно търси пътища да се свърже със своите гледачи или постоянно внимава за опасности Това е отличителната черта на недостатъчната първа чакра-тялото е обезчувствено, а съзнанието е въздигнато, създавайки дълбоко разцепление между ума и тялото.

Възрастният с увредена основа обикновено се измъчва от ужасното чувство, че нещо не е наред, но не може да определи кое е то. Основата (граунд) е така базисна и е структурирана в толкова млада възраст, че буквално става задна основа, фон (бекграунд). Рядко съзнаваме, че основата ни е неплодородна почва, меко свлачище или непробиваема скала. Подобно на риба, която не знае, че е във водата, нашата основа е често невидима за нас. В резултат терапевтът, работещ с този проблем, може да се обърка и да бъде отклонен от него, точно както енергията на пациента го е отклонила от неговата основа. Часовете на терапията могат да са високо интелектуални, да скачат от тема на тема или да съдържат лъжи и пропуски, които скриват проблема. Да се научим да развиваме насочения надолу ток на тялото и буквално да изградим една основа, така както се изгражда фундамент на сграда - тухла по тухла: това е, което е необходимо за вертикалната структура, в която доминират по-горните чакри.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 8385

Препоръчани продукти

Коментари за Последствия от травмите на Първа чакра

  1. .

    Благодаря!!!

Подобни статии