Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Първа чакра  »  Последствия от травмите на Първа чакра  »  Доминиране на по-горните чакри

Последствия от травмите на Първа чакра

Последствия от травмите на Първа чакра

Доминиране на по-горните чакри

Опитности, които застрашават оцеляването, усилват движението на енергията в тялото в посока нагоре. Когато тялото не е нито на сигурно, нито в удобна среда, детето отвръща вниманието си от неприятния опит и отрязва телесните усещания. Насоченият надолу, заземяващ ток се възпира, доколкото е възможно, като цялата енергия се насочва към главата. Такава личност може да бъде физически притъпена и да пропуска да забележи кога се нуждае от храна или почивка, две задачи, които са част от програмите за поддръжка, свързани с първата чакра. В резултат тя може да се разболява често — понеже чува тялото само когато то крещи твърде високо, за да бъде пренебрегнато. Тя може да не разчита ясно емоциите (доколкото емоциите имат телесни усещания) и следователно да не съзнава своите потребности. Личност с ускорен ток нагоре е свръхбдителна за посланията извън себе си. сякаш постоянно търси пътища да се свърже със своите гледачи или постоянно внимава за опасности Това е отличителната черта на недостатъчната първа чакра-тялото е обезчувствено, а съзнанието е въздигнато, създавайки дълбоко разцепление между ума и тялото.

Възрастният с увредена основа обикновено се измъчва от ужасното чувство, че нещо не е наред, но не може да определи кое е то. Основата (граунд) е така базисна и е структурирана в толкова млада възраст, че буквално става задна основа, фон (бекграунд). Рядко съзнаваме, че основата ни е неплодородна почва, меко свлачище или непробиваема скала. Подобно на риба, която не знае, че е във водата, нашата основа е често невидима за нас. В резултат терапевтът, работещ с този проблем, може да се обърка и да бъде отклонен от него, точно както енергията на пациента го е отклонила от неговата основа. Часовете на терапията могат да са високо интелектуални, да скачат от тема на тема или да съдържат лъжи и пропуски, които скриват проблема. Да се научим да развиваме насочения надолу ток на тялото и буквално да изградим една основа, така както се изгражда фундамент на сграда - тухла по тухла: това е, което е необходимо за вертикалната структура, в която доминират по-горните чакри.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 8091

Препоръчани продукти

Коментари за Последствия от травмите на Първа чакра

  1. .

    Благодаря!!!

Подобни статии

Формиране на чакрите

Формиране на чакрите

Развитието на уменията и представите, свързани с всяка чакра, се извършва постепенно в живота, като ...
Идентичности на чакрите

Идентичности на чакрите

Ако нашите права останат ненакърнени или успеем да си ги възстановим, тогава имаме добрия шанс да до...
Оценка на чакрите

Оценка на чакрите

Можем да изследваме себе си като цяло, да видим как взаимодействат различните ни части вътре в нас и...
Чакра тест

Чакра тест

Теста се състои от 56 въпроса, на които можете да отговорите с пет възможности от "никога" до "винаг...