Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Първа чакра  »  Последствия от травмите на Първа чакра  »  Дисбаланси на другите чакри

Последствия от травмите на Първа чакра

Последствия от травмите на Първа чакра

Дисбаланси на другите чакри

Когато първата чакра е увредена, това се отразява върху всички останали чакри. Повлиява се сексуалността, тъй като тя е опит на тялото, на сетивата и на контакта и връзката; повлиява се чувството на лична сила на човека, защото ние не можем да се борим или защитаваме, ако нямаме основа, на която да застанем. Без корени, които да доставят енергия и храна от земята, ние сме слаби. Връзките ни се повлияват неблагоприятно поради липсата на граници и една постоянна несигурност, която се нуждае от непрекъснато успокояване. Общуването може да бъде блокирано от страх или да стане прекомерно и откъснато от чувството.

За по-горните чакри е по-вероятно да се усилят с едно разработено и творческо въображение и отдаване на интелекта като защита срещу чувството. В крайните степени такова усилване може да причини безредие, неяснота или чувство на полудяване. Отговорът не е в съкращаването на съзнанието, а в заземяването и въплъщаването на това съзнание.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 4 оценки
прегледи 7520

Препоръчани продукти

Коментари за Последствия от травмите на Първа чакра

  1. .

    Благодаря!!!

Подобни статии

Травми на Четвърта чакра

Травми на Четвърта чакра

Няма нищо по-опустошително от липсата на любов. Любовта е първичната спойка на вселената, свързващат...