Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Пета чакра  »  Пета чакра (Вишудха)  »  Функция на Пета чакра - Съзидателност

Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра (Вишудха)

Функция на Пета чакра - Съзидателност

Да живеем напълно своята истина като индивидуализирани същества означава да живеем живот като творческо дело. Сега, когато сме по-отдалечени от установените форми и модели на долните чакри, не само имаме по-голяма свобода да бъдем творци, но и по-голяма нужда от това. Освободили се от установените форми, ние трябва да живеем творчески.

Общуването е творческото изразяване на всичко, което е около нас. Разположена по средата между третата чакра на волята и седмата чакра на абстрактното съзнание, съзидателността съчетава воля и съзнание и ни придвижва напред към бъдещето. Когато творим, ние правим нещо, което не е съществувало по-рано.

Някои хора мислят, че втората чакра е центърът на съзидателността, тъй като тя е центърът, от който създаваме нов живот, но съзидателността на равнището на втората чакра е несъзнателна. Създаването на дете в утробата ми се извършва на всекидневна основа, без моя съзнателен контрол. Аз не решавам да създам пръсти на ръцете и краката, сини или кафяви очи. Това става от само себе си.

Съзидателността в петата чакра е съзнателно искан процес. Ние буквално правим своя свят всеки миг чрез своите действия, изразяване и комуникиране. Ако кажа на някого, че искам да дойде по-близо, аз създавам интимност в своя живот. Ако му кажа да си отиде, създавам самота или може би дори алиенация. Независимо дали ви казвам да вземете яйца и мляко в магазина, или споделям идея, надигнала се в ума ми, аз съм зает с един творчески процес, който непрестанно оформя моята действителност.

Съзидателността е чист израз на духа вътре в нас, естественият процес на Аза такъв, какъвто се индивидуализира. Тя позволява на Аза да върне на света една асимилирана форма на онова, което е получил. Съзидателността е вратата между миналото и бъдещето.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 6235

Препоръчани продукти

Коментари за Пета чакра (Вишудха)

  1. .

    Здравейте.
    Има ли я тази цялата информация за чакрите в подходяща книга?

Подобни статии

Идентичности на чакрите

Идентичности на чакрите

Ако нашите права останат ненакърнени или успеем да си ги възстановим, тогава имаме добрия шанс да до...
Оценка на чакрите

Оценка на чакрите

Можем да изследваме себе си като цяло, да видим как взаимодействат различните ни части вътре в нас и...
Чакра тест

Чакра тест

Теста се състои от 56 въпроса, на които можете да отговорите с пет възможности от "никога" до "винаг...