Назад до Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра (Вишудха)

  1. Пета чакра (Вишудха)
  2. Функция на Пета чакра - Символи
  3. Функция на Пета чакра - Резонанс
  4. Функция на Пета чакра - Етерно тяло
  5. Функция на Пета чакра - Общуване
  6. Функция на Пета чакра - Гласът
  7. Функция на Пета чакра - Съзидателност
  8. Демон на Пета чакра - Лъжа
  9. Формиране на Пета чакра

Функция на Пета чакра - Общуване

Общуването е обмяна на информация и енергия. Докато резонансът е лежащият в основата на петата чакра принцип, общуването е нейната същност и функция. Бидейки себеизразяване, то е вратата между вътрешния и външния свят. Само чрез себеизразяването външният свят узнава какво е вътре в нас. Само чрез себеизразяването ние проявяваме онова, което преди това сме поели.

Себеизразяването в петата чакра е допълнение към сетивното възприемане, постъпващо през чакри често са свързани по такъв начин, че проблемите в едната често ще рефлектират в другата.

чакра-система, гърлото е буквално шийката на бутилката за преминаването на енергията. Можем да си го представим като един вид система за препредаване, разпределяща посланията от тялото и свързваща ги с информацията, натрупана в мозъка. Само когато умът и тялото са свързани, ние имаме вярно общуване. Само тогава информацията напуска сферата на абстракцията и става опит, позволявайки на физическия опит да добие смисъл. Нима опитът, който искаме да споделим с другите, няма смисъл?

Пак през тази вътрешна врата несъзнаваното става съзнавано. Ако гърлото е блокирано, такова е и насоченото нагоре движение на енергията, която не може да достигне до съзнателния ум. Ако вместо това ние живеем горе в главата си, с блокаж в гърлената чакра, тогава не можем да кажем онова, което знаем. Не можем да превърнем знанието в чувство или действие и така не успяваме да направим онова, което знаем, че трябва да направим.

Ако онова, което е в главата, не е в съгласие с опита на тялото, тогава е налице тенденцията главата да не бъде подравнена с тялото. Главата може да се движи напред, с чупка във врата, или може да е налице наклонност вратът да се уврежда от злополуки или да се изгражда мускулно напрежение поради стрес.

Вратът е решаващата точка във връзката ум-тяло. Тялото функционира в голяма степен чрез навици, несъзнателно. Умът иска да разбере и трансцендира. Само чрез пълна, здрава връзка между ума и тялото, събираща се във врата, ние имаме способността да скъсаме със старите навици, да доведем своя физически опит до разбиране и да внесем това живително съчетание в света около нас.

Рейтинг:
3.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Надежда
Здравейте. Има ли я тази цялата информация за чакрите в подходяща книга?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...