Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Оценка и работа с чакрит...  »  Оценка на чакрите

Оценка на чакрите

Оценка на чакрите

Можем да изследваме себе си като цяло, да видим как взаимодействат различните ни части вътре в нас и с другите. Тази информация ще ни помогне да обединим частите на системата, така че да може да бъде разбрана като обединено и взаимнопроникващо цяло.

Чакрите са елементи на една биопсихична енергийна система. Като компоненти, те не функционират самостоятелно, а като колела или механизъм от една по-голяма машина - машината разбира се е човешкото ум-тяло. Целта на изучаването на колелата е да разберем как те си взаимодействат, така че да знаем коя част за какво служи и как да извършим ремонт, когато нещо не е наред.

Трябва да бъде съвсем ясно, че при всяко използване на Системата на чакрите, независимо дали става въпрос за терапия, индивидуално развитие или поставяне на диагноза, системата трябва да се разглежда като цяло. Да си поставите диагнозата, че функциите на третата чакра са разстроени, без да сте наясно с ролята, която всяка от чакрите играе в цялостната структура на вашата личност, би било грешка. Всяко блокиране, което засяга една част от системата, ще засегне и другите. Все едно да заменим артистката, изпълняваща главната женска роля в дадена пиеса, докато всъщност грешката е на режисьора.

Общата теория за Системата на чакрите, е че чакрите трябва да бъдат в равновесие помежду си. В идеалния случай трябва да има равномерен поток от енергия във всички чакри, без нито една от тях да бъде в по-благоприятно или по-неблагоприятно положение. Всеки дисбаланс в единия край на системата вероятно ще създаде дисбаланс и в другия край.

В една или друга чакра обаче могат да преобладават определени характеристики. Художникът може да има твърде развита наблюдателност, зрителна памет и въображение, а певецът да е ориентиран в по-голяма степен към петата чакра. В рамките на разумното тези несъответствия са естествен израз на индивидуалността, затова трябва да ги оставим такива, каквито са, и дори да ги развием още повече, стига ударението върху тях да не е за сметка на някое от другите нива на осъзнаване.

Първото нещо, което трябва да се има предвид при проучването на дадена индивидуална чакрична система, е, че всеки човек притежава собствена енергийна система с неин специфичен вкус и "количество на потока". Следователно трябва да забравим за идеята, че съществуват някакви стандарти - че всички чакри "трябва" да се държат по определен начин или че хората могат да бъдат сравнявани един с друг.

Можем да сравняваме единствено човека със самия него. Започваме в такъв случай със създаване на впечатление за неговия специфичен вкус и поток - чрез разговор с него за неговите навици, желания, мечти и степен на активност. С помощта на тази процедура ще се разкрият определени структури. Индивидът може системно да отхвърля определени емоционални състояния или редовно да се преуморява, ангажирайки се с голям брой различни дейности, с които енергията му не може да се справи.

С очертаването на тези модели наяве могат да излязат определени задръствания. Задръстването може да се дължи на чакра, която е "затворена", тоест неспособна или страхуваща се да манипулира с енергията на определено ниво; или да се дължи на такава, която е прекалено отворена, тоест толкова отворена, че цялото внимание и активност непрекъснато са привличани към това ниво за сметка на всички останали нива.

За да направите оценка на вашите чакри използвайте Чакра теста.

Рейтинг: 3.3/5 на базата на 4 оценки
прегледи 26475

Препоръчани продукти

Коментари за Оценка на чакрите

  1. .

    Моля, убедете ме, че има начини да се усъвършенстват чакрите, че нивата им не са зададени за цял живот!

  2. 1.

    ne ne sa no nqma kak da se ubejdavame

Подобни статии

Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра се нарича още гърлена чакра. Тя е раположена в областта на врата. Цветът й е син и се изо...
Травми на Пета чакра

Травми на Пета чакра

Ако ударя опънатата струна на китара, това поражда звук. Ако я ударя силно, се получава силен звук. ...
Състояния на Пета чакра

Състояния на Пета чакра

Прекомерността или недостатъчността в гърлената чакра се разпознават лесно. Тъй като тя е вратата ме...
Балансиране на Пета чакра

Балансиране на Пета чакра

Лечението на петата чакра включва разнообразие от много равнища едновременно, минаващи от физическот...