Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Преглед на чакрите  »  Какво представляват чакрите  »  Демони на чакрите

Какво представляват чакрите

Какво представляват чакрите

Демони на чакрите

Всяка чакра има нещо, като специфичен "демон", който вреди на здравето й и подрива нейната идентичност. Думата демон не означава някакъв вид зло творение, а начин на именуване на противоположната сила, която както изглежда се противопоставя на естествената дейност на чакрата. Демоните се появяват, за да ни научат на нещо. Една противоположна сила обикновено поражда в резултат усилване на онова, което й се противопоставя. Присъствието на демона отдръпва чакрата от нейната работа, но това предизвикателство ни принуждава също така да осъзнаем по-силно тази работа, така че евентуално можем да я извършваме по-добре.

Когато не са осъзнати, демоните ни задържат в движението ни напред. Те фиксират енергията ни на определено чакра-равнище, причинявайки късо съединение в нашите дейности и изразяване, блокирайки разнасянето й. Ако осъзнаем демона и проучим причината за неговата поява, постигаме по-дълбоко разбиране на себе си. Осъзнаването, че се страхуваме, например ни прави способни да застанем с лице пред този страх и да разберем неговия произход, което евентуално може да ни даде повече увереност. Осъзнаването на тъгата дава възможност да се осъществи лечение и позволява на сърцето да се облекчи.

Демоните се обсъждат подробно във всяка съответна чакра. По-долу следва кратко описание на всеки демон, което дава обща представа за тяхната роля и значение.

Седма чакра Привързаност
Шеста чакра Илюзия
Пета чакра Лъжи
Четвърта чакра Тъга
Трета чакра Срам
Втора чакра Вина
Първа чакра Страх

 

Демон на първата чакра е страхът. Страхът възниква когато нещо заплашва нашето оцеляване. Той ни предпазва от чувството за сигурност, съсредоточение и спокойствие. Създава повишена бдителност, която форсира енергията към по-горните чакри.

Демон на втората чакра е вината. Вината подрива естествения поток на емоционалната и сексуалната енергия в тялото и ни забранява да се протегнем, намалявайки емоционалните и сексуалните отношения с другите.

Срамът е демонът на третата чакра. Срамът подрива самоуважението, личната сила, спонтанната дейност и радостта. Срамът руши третата чакра и насочва нейната излъчваща енергия навътре срещу Аза.

Тъгата е демонът на сърдечната чакра. Тъгата противодейства на лекотата и разширението на сърцето и го кара да се чувства тежко и затворено. Тъгата възниква в резултат от сърдечни рани.

Лъжите са демоничната антитеза на общуването в истина в петата чакра. Лъжите изкривяват нашето отношение към външния свят чрез изопачена информация.

Илюзията е демонът на шестата чакра. Илюзията фиксира вниманието и ни отдалечава от точното виждане.

И най-накрая, привързаността е демонът на седмата чакра. Привързаността е малкият фокус на вниманието, който затъмнява реализацията и единството с космическото съзнание.

Рейтинг: 4.3/5 на базата на 8 оценки
прегледи 33534

Препоръчани продукти

Коментари за Какво представляват чакрите

 1. .

  stefkadafin  Стефка

 2. 1.

  ами аз имам демонът на седма чакра -привързаността, освен това съм социално затворена и мнителна , защото съм изморена от страдание. не мисля че мога и искам да променя това

 3. 2.

  първо трябва да решите ,че можете да го направите

 4. 3.

  Хах.. Явно имам демон на петата чакра, което явно прави проблеми на шестата за сметка на това нямам никакакво чувсто за вина и до някаква степен за срам и привързаност, но обичам да се боря срещу страха. Страмно, но когатосе осмеля да не излъжа се чувствам зле , че не съм го сторила. Не знам какво да правя.

 5. 4.

  Много хубаво е написано всичко за чакрите и много полезно.благодаря ви!

 6. 5.

  Чувствам се щастлива,че получавам това познание..дано да ми е полезно,както и на много други хора.Благодаря на този,който го е написал и публикувал!

 7. 6.

  Хаха,май ги имам по всичките чакри :Д

 8. 7.

  kakvi sa teq gluposti demoni i kakvo li oshte ne. statiqta e nepylna i prekaleno syha . daje edna malka chastr ne obhvashta ot golqmata syshtnost i tn. Do tezi koito se interesuvat i taka natataka, poglednete Bashar channeled by Daryl Anka , Judy Satori, The teachings of Abraham hicks.

 9. 8.

  Итересно дори и забавно.

 10. 9.

  не съм чувала по-голяма тъпотия от това да кажеш, че демон на чакра е нещо полезно или пък да твърдиш, че не е е зло творение, а цели да ни учи и развива.много ясно, че е дело на сатаната създадено да измъчва и разбалансира.То още малко да се зарадваме, че са ни уважили с демон, да се учим. Бива ли да се разпространяват такива тъпотии

 11. 10.

  Благодарч на този който го е писал , това ми вдйхна нови сили за живот , помогна ми още по добре да опозная себе си за да се обичам още повече , да бъда по щастлива и така да помагам на всикчки с каквото и както мога!

 12. 11.

  Честно казано радвам се че получих такава блажена информация. Всички които биха казали че това тъпотия явно просто оште не са намерили в себеси заключеният си хурмон на штастието

 13. 12.

  Чета и не мога да повярвам! Отново място, дупка , в която са попаднали заблудени хора! Заблудени , а и неграмотни, направо ме е срам! Абе хора, не сте ли усетили, че всичко случващо ви се , предимно зависи от самите вас? Енергията си е ваша! Чакри, макри и не знам си още какво, пълни щуротии! Погледнете се в огледалото, деца ли сте? Толкова лесно ли може човек да ви заблуди?! Приличате ми на онези нещастни , възрастни хора, които са непрекъснато обект на телефонни измами! Големи хора сте, сигурно със семейства, деца, срамота! Я се стегнете, бабите и дядовците ви, сигурно са разчитали цял живот на чакрите си, за да се вземат в ръце и да си вършат работата! Смях голям!

 14. 13.

  Чакрите са енергийни точки, те могат да покажат ако има проблем, те са като сигнал че нещо не е наред. Ти, Dan, учевидно си по неграмотен от колкото си мислиш. Балансирането на чакрите и оправянето на самите проблеми отново си зависи от нас. Чакрите ни подсещат и ни дават и много други неща... И когато някой "се взима в ръце" това пак си зависи изцяло от него. Ние сега просто имаме по голяма база информация от хората в миналото и би трябвало да я използваме адекватно. Системата в която живеем и без това е погрешна, така че ако имаме възможност за духовно развитие, нека се замислим. Човекът има капацитет който не използва... Нека се опитаме да го разгърнем, да погледнем отвъд материалния хоризонт на ежедневието

 15. 14.

  Правя си теста от време на време, балансирам и работя по чакри, много ми е полезно, а и моля по низшите да си посещават сайтове подходящи за техният мироглед, коментари чета на хора които ги вълнуват този тип практики

 16. 15.

  А как са разположени чакрите - хоризонтално или вертикално на земната повърхност? Навсякъде ги рисуват отвесно, но в една книжка ги видях хоризонтално и се обърках тотално?

 17. 16.

  Много ми хареса

 18. 17.

  Благодаря за полезната и ценна информация!Вие сте СВЕТЪЛ ЛЪЧ за търсещите ПЪТЯ към себе си!

 19. 18.

  Всичко е добре казано, но наистина е много сухо. Как да се освободим от страховете? Какво да направим за да бялансираме енергиите на чакрите и от там да укрепим здравословното си състояние.

 20. 19.

  Благодаря за информацията!!!

 21. 20.

  Няма как ясно и точно да балансираме енергиите си без да имаме духовен авторитетен учител себереализирал се .... Намасте !!!

 22. 21.

  И на който учител да плащате. Дойдохме си на думата.

 23. 22.

  Полезна статия

 24. 23.

  интересно-полезно-нестандартно;БЛАГОДАРЯ.Продължавай да осветяваш!

 25. 24.

  Прекрасна информация, за мен. Много Ви благодаря! Успех!

Подобни статии

Травми на Четвърта чакра

Травми на Четвърта чакра

Няма нищо по-опустошително от липсата на любов. Любовта е първичната спойка на вселената, свързващат...
Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра се нарича още гърлена чакра. Тя е раположена в областта на врата. Цветът й е син и се изо...