Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Преглед на чакрите  »  Какво представляват чакрите  »  Блокаж на чакрите

Какво представляват чакрите

Какво представляват чакрите

Блокаж на чакрите

Всички ние сме изпитвали периоди, когато свободният поток на нашата енергия или намерение изглежда блокиран. Обичайните ни блокажи могат да попадат в категории, които се отнасят до функции на чакрите. Например ако общуването ни затруднява, ние имаме блокаж в петата чакра. Ако живеем в страх и подчинение, може да се каже, че е блокирана нашата чакра на силата. Ако физическото ни здраве или личните ни финанси са в постоянна криза, тогава имаме блокаж в първата чакра.

Кое блокира една чакра? Травми в детството, културни обусловености, ограничени системи на вярване, ограничаващи или изчерпващи навици, физически или емоционални наранявания или дори просто липса на внимание - всички те допринасят за блокажа на чакрите. В живота има изобилие от трудности и за всяка една ние развиваме стратегия за справяне. Когато трудностите продължават да съществуват, тези стратегии за справяне стават хронични модели, вкоренени в тялото и душата като защитни структури.

Накрая тези защити създават поддържащи модели в нашата мускулатура, които ограничават свободния поток на енергията дори когато реалните заплахи престанат да съществуват. Това хронично напрежение е известно като телесна броня. Тя въздейства на нашата стойка, дишане, метаболизъм и на нашите емоционални състояния, както и на нашите възприятия, тълкувания и системи на вярване. Очевидно щом системата тяло-ум е така повлияна, ние откриваме проявленията на това в своите отношения, работа, творчество и системи на вярване - във всичко, което носи тенденцията да увековечи модела.

Подобно на скала в руслото на река, която събира пръчки и листа, блокирането на коя да е важна степен трупа опасности за дълго. Онова, което започва като дребен страх, израства в напълно развита фобия, жестоко ограничаваща свободата на съответния човек. Обикновеният страх може да отчужди един човек от неговите приятели и тази изолация може да породи депресия и още страх. Привързването в отношенията създава занемаряване, което увеличава склонността на съответната личност да упорства в тях.

Освен това всеки блокаж в една специфична чакра влияе на движението на четирите основни тока. Можем да бъдем неспособни да приемем освобождаващия ток на „откъсването от земята", откривайки, че непрекъснато се връщаме към целта да оцелеем. Или можем да бъдем неспособни напълно да заземим своя проявяващ ток и оставаме изгубени сред море от идеи, неспособни да ги свържем в реалния свят. Ако сме неспособни да приемем един специфичен вид енергия (като любов или нова информация), тогава чакрата атрофира и все повече се ограничава в своето функциониране.

Ако сме неспособни да изразим енергията, стагнираме и се превръщаме в затворена система.

Във всеки от тези случаи ние сме непълноценни или небалансирани в своя живот. Поради тази причина е важно да признаем блокажите, които носим, да открием пътища за разбиране на техния източник и значение и да развием инструменти за тяхното лечение.

Разблокирането на една чакра изисква няколко равнища на атакуване:

1. Разбиране на динамиката на тази специфична чакра. Това означава системата на чакрите да се познава достатъчно добре, за да се разбира както природата на всяка чакра, така и нейната функция в системата като цяло. По този начин ние знаем какво се опитва да извърши чакрата и как се държи тя в своето оптимално функциониране.

2. Изследване на личната история, отнасяща се до целите на тази чакра. Всяка чакра има етап на развитие с травми и малтретирания, които влияят на нейното функциониране. Разбирането на нашето програмиране от всеки отделен етап дава жизнено важна информация за естеството на блокажа.

3. Прилагане на упражнения и техники. Тъй като чакрите са въплътени физически, съществуват специфични физически упражнения, предназначени за отваряне на определени части от тялото. Съществуват също така медитации, задачи в реалния свят и техники на визуализация, които подпомагат промяната в дадена чакра.

4. Балансиране на излишъка и недостига. Ако една чакра е блокирана от хронично задържане, ние учим съответната личност да я освободи. Ако е блокирана от непрекъсната освободеност, я учим да се фокусира върху онази област, която е в телата и в живота ни.

Не всички блокажи са еднакви дори в една и съща чакра. Различните блокажи изискват различни видове лечение.

Рейтинг: 3.9/5 на базата на 7 оценки
прегледи 52042

Препоръчани продукти

Коментари за Какво представляват чакрите

 1. .

  stefkadafin  Стефка

 2. 1.

  ами аз имам демонът на седма чакра -привързаността, освен това съм социално затворена и мнителна , защото съм изморена от страдание. не мисля че мога и искам да променя това

 3. 2.

  първо трябва да решите ,че можете да го направите

 4. 3.

  Хах.. Явно имам демон на петата чакра, което явно прави проблеми на шестата за сметка на това нямам никакакво чувсто за вина и до някаква степен за срам и привързаност, но обичам да се боря срещу страха. Страмно, но когатосе осмеля да не излъжа се чувствам зле , че не съм го сторила. Не знам какво да правя.

 5. 4.

  Много хубаво е написано всичко за чакрите и много полезно.благодаря ви!

 6. 5.

  Чувствам се щастлива,че получавам това познание..дано да ми е полезно,както и на много други хора.Благодаря на този,който го е написал и публикувал!

 7. 6.

  Хаха,май ги имам по всичките чакри :Д

 8. 7.

  kakvi sa teq gluposti demoni i kakvo li oshte ne. statiqta e nepylna i prekaleno syha . daje edna malka chastr ne obhvashta ot golqmata syshtnost i tn. Do tezi koito se interesuvat i taka natataka, poglednete Bashar channeled by Daryl Anka , Judy Satori, The teachings of Abraham hicks.

 9. 8.

  Итересно дори и забавно.

 10. 9.

  не съм чувала по-голяма тъпотия от това да кажеш, че демон на чакра е нещо полезно или пък да твърдиш, че не е е зло творение, а цели да ни учи и развива.много ясно, че е дело на сатаната създадено да измъчва и разбалансира.То още малко да се зарадваме, че са ни уважили с демон, да се учим. Бива ли да се разпространяват такива тъпотии

 11. 10.

  Благодарч на този който го е писал , това ми вдйхна нови сили за живот , помогна ми още по добре да опозная себе си за да се обичам още повече , да бъда по щастлива и така да помагам на всикчки с каквото и както мога!

 12. 11.

  Честно казано радвам се че получих такава блажена информация. Всички които биха казали че това тъпотия явно просто оште не са намерили в себеси заключеният си хурмон на штастието

 13. 12.

  Чета и не мога да повярвам! Отново място, дупка , в която са попаднали заблудени хора! Заблудени , а и неграмотни, направо ме е срам! Абе хора, не сте ли усетили, че всичко случващо ви се , предимно зависи от самите вас? Енергията си е ваша! Чакри, макри и не знам си още какво, пълни щуротии! Погледнете се в огледалото, деца ли сте? Толкова лесно ли може човек да ви заблуди?! Приличате ми на онези нещастни , възрастни хора, които са непрекъснато обект на телефонни измами! Големи хора сте, сигурно със семейства, деца, срамота! Я се стегнете, бабите и дядовците ви, сигурно са разчитали цял живот на чакрите си, за да се вземат в ръце и да си вършат работата! Смях голям!

 14. 13.

  Чакрите са енергийни точки, те могат да покажат ако има проблем, те са като сигнал че нещо не е наред. Ти, Dan, учевидно си по неграмотен от колкото си мислиш. Балансирането на чакрите и оправянето на самите проблеми отново си зависи от нас. Чакрите ни подсещат и ни дават и много други неща... И когато някой "се взима в ръце" това пак си зависи изцяло от него. Ние сега просто имаме по голяма база информация от хората в миналото и би трябвало да я използваме адекватно. Системата в която живеем и без това е погрешна, така че ако имаме възможност за духовно развитие, нека се замислим. Човекът има капацитет който не използва... Нека се опитаме да го разгърнем, да погледнем отвъд материалния хоризонт на ежедневието

 15. 14.

  Правя си теста от време на време, балансирам и работя по чакри, много ми е полезно, а и моля по низшите да си посещават сайтове подходящи за техният мироглед, коментари чета на хора които ги вълнуват този тип практики

 16. 15.

  А как са разположени чакрите - хоризонтално или вертикално на земната повърхност? Навсякъде ги рисуват отвесно, но в една книжка ги видях хоризонтално и се обърках тотално?

 17. 16.

  Много ми хареса

 18. 17.

  Благодаря за полезната и ценна информация!Вие сте СВЕТЪЛ ЛЪЧ за търсещите ПЪТЯ към себе си!

 19. 18.

  Всичко е добре казано, но наистина е много сухо. Как да се освободим от страховете? Какво да направим за да бялансираме енергиите на чакрите и от там да укрепим здравословното си състояние.

 20. 19.

  Благодаря за информацията!!!

 21. 20.

  Няма как ясно и точно да балансираме енергиите си без да имаме духовен авторитетен учител себереализирал се .... Намасте !!!

 22. 21.

  И на който учител да плащате. Дойдохме си на думата.

 23. 22.

  Полезна статия

 24. 23.

  интересно-полезно-нестандартно;БЛАГОДАРЯ.Продължавай да осветяваш!

 25. 24.

  Прекрасна информация, за мен. Много Ви благодаря! Успех!

Подобни статии

Травми на Седма чакра

Травми на Седма чакра

Малтретиранията на Седмата чакра са фини, но дълбоки. Те се извършват през всяка възраст и по много ...
Формиране на чакрите

Формиране на чакрите

Развитието на уменията и представите, свързани с всяка чакра, се извършва постепенно в живота, като ...
Идентичности на чакрите

Идентичности на чакрите

Ако нашите права останат ненакърнени или успеем да си ги възстановим, тогава имаме добрия шанс да до...
Оценка на чакрите

Оценка на чакрите

Можем да изследваме себе си като цяло, да видим как взаимодействат различните ни части вътре в нас и...