PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Какво представляват чакрите

Какво представляват чакрите

  1. Какво представляват чакрите
  2. Блокаж на чакрите
  3. Излишък и недостиг на чакрите
  4. Демони на чакрите

Блокаж на чакрите

Всички ние сме изпитвали периоди, когато свободният поток на нашата енергия или намерение изглежда блокиран. Обичайните ни блокажи могат да попадат в категории, които се отнасят до функции на петата чакра. Ако живеем в страх и подчинение, може да се каже, че е блокирана нашата чакра на силата. Ако физическото ни здраве или личните ни финанси са в постоянна криза, тогава имаме блокаж в първата чакра.

Кое блокира една чакра? Травми в детството, културни обусловености, ограничени системи на вярване, ограничаващи или изчерпващи навици, физически или емоционални наранявания или дори просто липса на внимание - всички те допринасят за блокажа на чакрите. В живота има изобилие от трудности и за всяка една ние развиваме стратегия за справяне. Когато трудностите продължават да съществуват, тези стратегии за справяне стават хронични модели, вкоренени в тялото и душата като защитни структури.

Накрая тези защити създават поддържащи модели в нашата мускулатура, които ограничават свободния поток на енергията дори когато реалните заплахи престанат да съществуват. Това хронично напрежение е известно като телесна броня. Тя въздейства на нашата стойка, дишане, метаболизъм и на нашите емоционални състояния, както и на нашите възприятия, тълкувания и системи на вярване. Очевидно щом системата тяло-ум е така повлияна, ние откриваме проявленията на това в своите отношения, работа, творчество и системи на вярване - във всичко, което носи тенденцията да увековечи модела.

Подобно на скала в руслото на река, която събира пръчки и листа, блокирането на коя да е важна степен трупа опасности за дълго. Онова, което започва като дребен страх, израства в напълно развита фобия, жестоко ограничаваща свободата на съответния човек. Обикновеният страх може да отчужди един човек от неговите приятели и тази изолация може да породи депресия и още страх. Привързването в отношенията създава занемаряване, което увеличава склонността на съответната личност да упорства в тях.

Освен това всеки блокаж в една специфична чакра влияе на движението на четирите основни тока. Можем да бъдем неспособни да приемем освобождаващия ток на „откъсването от земята", откривайки, че непрекъснато се връщаме към целта да оцелеем. Или можем да бъдем неспособни напълно да заземим своя проявяващ ток и оставаме изгубени сред море от идеи, неспособни да ги свържем в реалния свят. Ако сме неспособни да приемем един специфичен вид енергия (като любов или нова информация), тогава чакрата атрофира и все повече се ограничава в своето функциониране.

Ако сме неспособни да изразим енергията, стагнираме и се превръщаме в затворена система.

Във всеки от тези случаи ние сме непълноценни или небалансирани в своя живот. Поради тази причина е важно да признаем блокажите, които носим, да открием пътища за разбиране на техния източник и значение и да развием инструменти за тяхното лечение.

Разблокирането на една чакра изисква няколко равнища на атакуване:

1. Разбиране на динамиката на тази специфична чакра. Това означава системата на чакрите да се познава достатъчно добре, за да се разбира както природата на всяка чакра, така и нейната функция в системата като цяло. По този начин ние знаем какво се опитва да извърши чакрата и как се държи тя в своето оптимално функциониране.

2. Изследване на личната история, отнасяща се до целите на тази чакра. Всяка чакра има етап на развитие с травми и малтретирания, които влияят на нейното функциониране. Разбирането на нашето програмиране от всеки отделен етап дава жизнено важна информация за естеството на блокажа.

3. Прилагане на упражнения и техники. Тъй като чакрите са въплътени физически, съществуват специфични физически упражнения, предназначени за отваряне на определени части от тялото. Съществуват също така медитации, задачи в реалния свят и техники на визуализация, които подпомагат промяната в дадена чакра.

4. Балансиране на излишъка и недостига. Ако една чакра е блокирана от хронично задържане, ние учим съответната личност да я освободи. Ако е блокирана от непрекъсната освободеност, я учим да се фокусира върху онази област, която е в телата и в живота ни.

Не всички блокажи са еднакви дори в една и съща чакра. Различните блокажи изискват различни видове лечение.

Рейтинг:
3.5/5 на базата на 10 оценки

Отзиви

Демоните за които се пише това е отрицателната енергия с ляво въртене на полето! В книгата "Физика на Вярата" са описани всички тези неща за които пише тук! В "холографската Вселена" на Майкъл Толбот пише абсолютно същото!
Тези чакри са свързани с "Торсионните полета" самите чакри са изградени от частици неутрино! Неутриното е частица която не участва във взаимодействие с материята но влияят на полево ниво върху психиката. Проблема е че първо се разболява човек на полево ниво и чак след това започва да страда физическото тяло. Лечението се извършва по обратния път.
Цветана
Прекрасна информация, за мен. Много Ви благодаря! Успех!
Кръстев
интересно-полезно-нестандартно;БЛАГОДАРЯ.Продължавай да осветяваш!
Полезна статия
Виж още отзиви
Коментирай
loading...