Назад до Втора чакра (Свадхиштхана)

Втора чакра (Свадхиштхана)

  1. Втора чакра (Свадхиштхана)
  2. Функция на Втора чакра - Движение
  3. Функция на Втора чакра - Усещане
  4. Функция на Втора чакра - Удоволствие
  5. Функция на Втора чакра - Емоции
  6. Функция на Втора чакра - Нужда
  7. Функция на Втора чакра - Желание
  8. Функция на Втора чакра - Сексуалност
  9. Демон на Втора чакра - Вина
  10. Формиране на Втора чакра

Функция на Втора чакра - Нужда

Нуждите са потребности, необходимости. Не са празни копнежи. Нужно е да заредя колата си с газ, за да върви. Нужно е да съм трениран, за да върша определена работа. Детето ми се нуждае от любов, за да стане емоционално балансирано. Това са изисквания за здравото функциониране.

Като деца ние често се срамуваме от нуждите си. Родителите ни може да са били неспособни да ги посрещат или не са посрещали своите собствени нужди. В резултат сме били учени, че това не са необходими неща, и сме се научили да ги отричаме. Една жена, не можела никога да се накара да яде, преди напълно да изгладнее, не можела да напълни резервоара си, преди да се изпразни напълно, и не можела да вдиша, преди да е постояла няколко мига празна след издишането. Тя гледала на своите нужди като на желания, които могат да бъдат пропъдени, като на нещо, което трябва да надмогне. Чувствала се виновна за това, че ги има, и се опитвала да ги крие. В резултат живеела в лишения и изтощение, неспособна да задоволи основните си нужди и да премине към други неща.

Когато поправим своите нужди, ние поемаме отговорност за своята реализация.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Иван Иванов
Благодаря за информацията!!!
Благодаря за информацията.
CalistaL
Много ми харесва този сайт. Информацията е интересна и стойностна. Добре подредена и направена. Само силните цветове на фона измарят бързо очите ми и ме карат да затварям бързо страниците :)
Дака
Какво означава да притежаваш голяма сексуалност или да ти е силно изразена .Не знам как да го кажа точно ,защото все още съм доста зелен :)
indigo
същите мисли изплуваха в мойта глава след като открих сайта преди 1 седмица.Ние сме едни и същи.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...