Назад до Втора чакра (Свадхиштхана)

Втора чакра (Свадхиштхана)

  1. Втора чакра (Свадхиштхана)
  2. Функция на Втора чакра - Движение
  3. Функция на Втора чакра - Усещане
  4. Функция на Втора чакра - Удоволствие
  5. Функция на Втора чакра - Емоции
  6. Функция на Втора чакра - Нужда
  7. Функция на Втора чакра - Желание
  8. Функция на Втора чакра - Сексуалност
  9. Демон на Втора чакра - Вина
  10. Формиране на Втора чакра

Функция на Втора чакра - Желание

Желанието е духовен/емоционален импулс, който подтиква към движение и промяна. Желанието е нуждата на сетивата да намерят удовлетворение чрез разширение и нуждата на духа да се придвижи към нещо по-голямо, да приеме промяна. Ако не желаем нищо, сетивата се изключват. Губим живостта си. Нямаме стимул да се движим напред. Обектът на желанието може да не е необходим, но чувството на желанието е копнежът на душата да върви напред.

Желанието може да ни доведе до фрустрация, но тази фрустрация ни дава силни уроци, за да пораснем. Желанието не е капан, а гориво за делото. Обектът на нашите желания е онова, което често се обърква. Когато разбираме по-дълбоките нужди под своите желания, ние сме по-способни да задоволим себе си на най-вътрешното си равнище.

Желанието е съчетание от усещане и чувство. Желанието е гориво за волята, която се отнася към третата чакра. То е семето на страстта и ентусиазма, жизнено важни за развитието на енергия и сила. То е жизнено важният тласък напред, който ни води към действие. Само поддържайки връзка със своите чувства, ние можем наистина да узнаем желанието на душата си; само познавайки своите най-дълбоки желания, волята ни ще има яснота. В противен случай непризнатите желания саботират волята, като се борят срещу нея. А това ни довежда до сянката.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Иван Иванов
Благодаря за информацията!!!
Благодаря за информацията.
CalistaL
Много ми харесва този сайт. Информацията е интересна и стойностна. Добре подредена и направена. Само силните цветове на фона измарят бързо очите ми и ме карат да затварям бързо страниците :)
Дака
Какво означава да притежаваш голяма сексуалност или да ти е силно изразена .Не знам как да го кажа точно ,защото все още съм доста зелен :)
indigo
същите мисли изплуваха в мойта глава след като открих сайта преди 1 седмица.Ние сме едни и същи.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...