Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Четвърта чакра  »  Балансиране на Четвърта чакра  »  Физически упражнения за Четвърта чакра

Балансиране на Четвърта чакра

Балансиране на Четвърта чакра

Физически упражнения за Четвърта чакра

Отваряне на чакрата на дланта

Седнете удобно с протегнати пред тялото ръце, изпънати в лактите. Обърнете едната длан надолу, а другата нагоре. Бързо, с последователни движения, стискайте здраво и разтваряйте юмруците си толкова бързо и толкова дълго, колкото можете. Сменете позициите на дланите и повторете, докато ръцете ви леко се уморят.

Свалете ръцете, отворете юмруците и бавно приближете дланите една към друга, доближавайки ги и след това отново раздалечавайки ги. Усещате ли енергията между ръцете? Тя се усеща като че ли има невидима топка от магнитни нишки между тях. Това е начинът, по който се усеща енергията на аурата като резултат от енергията на чакрите. Упражнението служи за развиване на чувствителността в дланите и е добро за улесняване на лекуването. (Описано е също и в Глава 1.)

Отваряне на гърдите

Хатха Йога - Отваряне на гърдитеПоставете ръцете зад гърба, стигнете дланите и завъртете ръцете така, че лактите да се заключат. Това ще окаже натиск върху раменете ви назад, а върху гърдите навън. Поемете дълбоко дъх. Отметнете глава назад и използвайте ръцете като движеща сила, за да въртите торса, разхлабвайки евентуално стегнатите мускули на това място. Продължавайте с дълбокото дишане.

Кобра

Хатха Йога - КобраТова е упражнение от йога, чудесно за изпълняване рано сутрин веднага след ставане. То оказва въздействие върху гръдните прешлени и помага за облекчаване на "гърбицата".

Легнете по корем със свити ръце и длани, обърнати с лице надолу и поставени до ушите. Без да използвате дланите си като опора, бавно повдигнете главата, раменете и гърба - толкова високо, колкото успеете, без да изпитате неприятни усещания. След това релаксирайте. Повдигнете се отново, издигайки се докъдето можете, и след това, използвайки ръцете си, се избутайте нагоре още малко. Изпънете стомаха и гърдите, поемете дълбоко дъх и релаксирайте. Повторете толкова пъти, колкото желаете.

Риба

Хатха Йога - РибаТова е друго упражнение от йога, чието предназначение е да разшири гръдната кухина. Започнете от легнало положение по гръб. След това се изправете до полуседеж и се подпрете на лакти, длани и хълбоци. Сега отменете главата си назад и извийте гърба в дъга. Ако можете, докоснете главата в пода и дишайте дълбоко. Задръжте в това положение, докато не започне да ви става неприятно, и след това се отпуснете. Отново дишайте дълбоко.

Поза "Глава на крава"

Хатха Йога - Поза "Глава на крава"Седнете удобно. Ако можете без проблеми да заемете показаната позиция на краката, направете го, в противен случай седнете върху петите или с кръстосани крака. Протегнете едната ръка през рамото, а другата под другото рамо и хванете пръстите на ръцете зад гърба. В началото това ще изисква известно усилие, но след като пръстите са хванати, е по-лесно да релаксирате. След това дишайте и задържайте в продължение на 2-3 минути. Сменете положението на ръцете и повторете.

Вятърна мелница

Хатха Йога - Вятърна мелницаВсеки от нас е изпълнявал това упражнение като малко дете. Заемете стоеж с протегнати встрани ръце и завъртете торса напред и назад. Това движение изпраща енергията в ръцете и дланите и разхлабва стегнатите мускули на гърдите и корема.

Кръгове с ръцете

Хатха Йога - Кръгове с ръцетеСтимулира мускулите в горната част на ръцете и горната част на гърба (крилете). Протегнете ръце встрани и започнете да ги въртите в малки кръгове в едната посока, като постепенно преминавате към все по-големи кръгове. След това сменете посоките и повторете. Можете също така (в съответствие с елемента Въздух) да си представите, че размахвате ръцете си като крила и че летите, дишайки дълбоко, докато го правите.

Рейтинг: 3.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 19421

Препоръчани продукти

Коментари за Балансиране на Четвърта чакра

 1. .

  Да проявите вътрешното си семейство е уникално усещане.Благодаря!

 2. 1.

  ebete si putkata maina we

 3. 2.

  xahaxaxa

 4. 3.

  Повечето хора, са много далеч от вътрешния си космос. Първо, трябва да се обърнеш към него и да го усетиш, което е много трудно. Второ, трябва да се научиш, което е десет пъти по-трудно

 5. 4.

  Забележително!!!това завътрешното семейство е невероятно!

 6. 5.

  Всеки прощава.На себе си и на другите.Това не е дълбочинната същност на прощаването.
  Важно е пътят, по който минаваме, вътрешната трансформация, докато простим.Минавайки по него, ние откриваме своето Себе.Откриваме истинската си същност, завоалирана от нашите предразсъдъци.А тя е- безусловна Любов.Към себе си и към другите.Към Бог.

 7. 6.

  Аз от много време се опитвам да преудолея една болка. Обвинявам се за загубата на бившата си връзка. А другия човек е не по-малко виновен, не на нея не и пука. Хем съм наранен и не я понасям, хем се чувствам виновен. И я натрапвам в главата си, вече шест месеца живея в ада. Във голяма депресия съм, и ми е трудно дори и секс да правя, имам заради това и сексуални проблеми. Мъча се но не успявам да забравя и да си простя. Не знам колко още ще издържа така.

 8. 7.

  Алекс, в кое населено място живееш?

 9. 8.

  Какво значение има в кое населено място живее?Границите си ги поставяме ние от всякакво естество и степен,ние трябва да ги премахнем,за да ни потръгнат всички аспекти в живота.

Подобни статии

Балансиране на Пета чакра

Балансиране на Пета чакра

Лечението на петата чакра включва разнообразие от много равнища едновременно, минаващи от физическот...
Шеста чакра (Аджна)

Шеста чакра (Аджна)

Шестата чакра е също така известна като Ajna (Ajna = възприемане). Тя се намира в челото, точно межд...
Травми на Шеста чакра

Травми на Шеста чакра

Само заради ясната сила на интелекта говорим за визуализацията като нещо отделно от останалия опит. ...
Седма чакра (Сахасрара)

Седма чакра (Сахасрара)

И ето че ние пристигнахме. Седма чакра се нарича още Коронна или Теменна и се намира на върха на гла...