Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Четвърта чакра  »  Балансиране на Четвърта чакра  »  Физически упражнения за Четвърта чакра

Балансиране на Четвърта чакра

Балансиране на Четвърта чакра

Физически упражнения за Четвърта чакра

Отваряне на чакрата на дланта

Седнете удобно с протегнати пред тялото ръце, изпънати в лактите. Обърнете едната длан надолу, а другата нагоре. Бързо, с последователни движения, стискайте здраво и разтваряйте юмруците си толкова бързо и толкова дълго, колкото можете. Сменете позициите на дланите и повторете, докато ръцете ви леко се уморят.

Свалете ръцете, отворете юмруците и бавно приближете дланите една към друга, доближавайки ги и след това отново раздалечавайки ги. Усещате ли енергията между ръцете? Тя се усеща като че ли има невидима топка от магнитни нишки между тях. Това е начинът, по който се усеща енергията на аурата като резултат от енергията на чакрите. Упражнението служи за развиване на чувствителността в дланите и е добро за улесняване на лекуването. (Описано е също и в Глава 1.)

Отваряне на гърдите

Хатха Йога - Отваряне на гърдитеПоставете ръцете зад гърба, стигнете дланите и завъртете ръцете така, че лактите да се заключат. Това ще окаже натиск върху раменете ви назад, а върху гърдите навън. Поемете дълбоко дъх. Отметнете глава назад и използвайте ръцете като движеща сила, за да въртите торса, разхлабвайки евентуално стегнатите мускули на това място. Продължавайте с дълбокото дишане.

Кобра

Хатха Йога - КобраТова е упражнение от йога, чудесно за изпълняване рано сутрин веднага след ставане. То оказва въздействие върху гръдните прешлени и помага за облекчаване на "гърбицата".

Легнете по корем със свити ръце и длани, обърнати с лице надолу и поставени до ушите. Без да използвате дланите си като опора, бавно повдигнете главата, раменете и гърба - толкова високо, колкото успеете, без да изпитате неприятни усещания. След това релаксирайте. Повдигнете се отново, издигайки се докъдето можете, и след това, използвайки ръцете си, се избутайте нагоре още малко. Изпънете стомаха и гърдите, поемете дълбоко дъх и релаксирайте. Повторете толкова пъти, колкото желаете.

Риба

Хатха Йога - РибаТова е друго упражнение от йога, чието предназначение е да разшири гръдната кухина. Започнете от легнало положение по гръб. След това се изправете до полуседеж и се подпрете на лакти, длани и хълбоци. Сега отменете главата си назад и извийте гърба в дъга. Ако можете, докоснете главата в пода и дишайте дълбоко. Задръжте в това положение, докато не започне да ви става неприятно, и след това се отпуснете. Отново дишайте дълбоко.

Поза "Глава на крава"

Хатха Йога - Поза "Глава на крава"Седнете удобно. Ако можете без проблеми да заемете показаната позиция на краката, направете го, в противен случай седнете върху петите или с кръстосани крака. Протегнете едната ръка през рамото, а другата под другото рамо и хванете пръстите на ръцете зад гърба. В началото това ще изисква известно усилие, но след като пръстите са хванати, е по-лесно да релаксирате. След това дишайте и задържайте в продължение на 2-3 минути. Сменете положението на ръцете и повторете.

Вятърна мелница

Хатха Йога - Вятърна мелницаВсеки от нас е изпълнявал това упражнение като малко дете. Заемете стоеж с протегнати встрани ръце и завъртете торса напред и назад. Това движение изпраща енергията в ръцете и дланите и разхлабва стегнатите мускули на гърдите и корема.

Кръгове с ръцете

Хатха Йога - Кръгове с ръцетеСтимулира мускулите в горната част на ръцете и горната част на гърба (крилете). Протегнете ръце встрани и започнете да ги въртите в малки кръгове в едната посока, като постепенно преминавате към все по-големи кръгове. След това сменете посоките и повторете. Можете също така (в съответствие с елемента Въздух) да си представите, че размахвате ръцете си като крила и че летите, дишайки дълбоко, докато го правите.

Рейтинг: 3.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 20534

Препоръчани продукти

Коментари за Балансиране на Четвърта чакра

 1. .

  Да проявите вътрешното си семейство е уникално усещане.Благодаря!

 2. 1.

  ebete si putkata maina we

 3. 2.

  xahaxaxa

 4. 3.

  Повечето хора, са много далеч от вътрешния си космос. Първо, трябва да се обърнеш към него и да го усетиш, което е много трудно. Второ, трябва да се научиш, което е десет пъти по-трудно

 5. 4.

  Забележително!!!това завътрешното семейство е невероятно!

 6. 5.

  Всеки прощава.На себе си и на другите.Това не е дълбочинната същност на прощаването.
  Важно е пътят, по който минаваме, вътрешната трансформация, докато простим.Минавайки по него, ние откриваме своето Себе.Откриваме истинската си същност, завоалирана от нашите предразсъдъци.А тя е- безусловна Любов.Към себе си и към другите.Към Бог.

 7. 6.

  Аз от много време се опитвам да преудолея една болка. Обвинявам се за загубата на бившата си връзка. А другия човек е не по-малко виновен, не на нея не и пука. Хем съм наранен и не я понасям, хем се чувствам виновен. И я натрапвам в главата си, вече шест месеца живея в ада. Във голяма депресия съм, и ми е трудно дори и секс да правя, имам заради това и сексуални проблеми. Мъча се но не успявам да забравя и да си простя. Не знам колко още ще издържа така.

 8. 7.

  Алекс, в кое населено място живееш?

 9. 8.

  Какво значение има в кое населено място живее?Границите си ги поставяме ние от всякакво естество и степен,ние трябва да ги премахнем,за да ни потръгнат всички аспекти в живота.

 10. 9.

  Аз имах 10 годишен брак не съм изневерявал нито веднъж на бившата си въпрос на гледна точка е. Сега сме разведени и ми бе много трудно дори да правя и сека но си помислих защо кому е нужно и почнах да си живея живота и след един месец вече бях щаслив че съм се отървал и съм свободен имах усмивка отново а тя да е жива и здрава богу всеки му всичко е в мисълта и как ще се настроиш всичко е само и единствено вътре в теб

Подобни статии

Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра се нарича още гърлена чакра. Тя е раположена в областта на врата. Цветът й е син и се изо...
Травми на Пета чакра

Травми на Пета чакра

Ако ударя опънатата струна на китара, това поражда звук. Ако я ударя силно, се получава силен звук. ...
Състояния на Пета чакра

Състояния на Пета чакра

Прекомерността или недостатъчността в гърлената чакра се разпознават лесно. Тъй като тя е вратата ме...
Балансиране на Пета чакра

Балансиране на Пета чакра

Лечението на петата чакра включва разнообразие от много равнища едновременно, минаващи от физическот...