Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Четвърта чакра  »  Балансиране на Четвърта чакра  »  Работата на тъгата

Балансиране на Четвърта чакра

Балансиране на Четвърта чакра

Работата на тъгата

Несподелената тъга ограничава дишането, а задълбочаването на дишането често освобождава тъга. Тъгата прилича на тежки облаци във въздуха, които затъмняват небето, но щом се излее дъждът, небето се отваря, за да позволи на слънцето отново да изгрее.

Тъгата почти винаги се базира на загуба, особено на неща, при които се чувстваме безсилни да направим нещо. Важно е да се поправи онази част от нас, която е била засегната от тази загуба. Възрастната жена, която е изгубила своя татко, когато е била малко момиче, може едновременно с това да е загубила и своето вътрешно дете. Изхранващият съпруг, който е загубил съпругата си, може да загуби онази част от себе си, която е била нежна и отворена. Азът, който се чувства игрив, сексуален, творчески или ентусиазиран към живота, може да се загуби, когато любовникът, който е извадил наяве тези качества, си отиде. Можем да понесем загубата на обекта на любовта, но не и загубата на жизнени части от нас.

Важно е да помним, че задачата на работата на тъгата е по-скоро да възстанови връзката с Аза отвътре, отколкото да увеличи привързаността ни към онова, което сме загубили. Не трябва да забравяме да се питаме: „Защо точно тази личност беше така важна за мен?" „Какво ми даде той или тя, което ми липсва?" „Коя част от мен беше особено привързана към тази личност и от какво се нуждае тя? „Какъв контакт със себе си загубих в резултат от този край и как мога да отхраня и възстановя тази част от себе си?"

Ние тъжим, защото една свещена същност вътре в нас е била събудена и после унизена. Да тъжим за тази същност означава да я поправим и да й отдадем значението, което заслужава. Понякога една болезнена ситуация отприщва рани от предишни оскърбления, които никога не са били лекувани, и наистина може да се чувстваме, сякаш отново изживяваме всяко оскърбление, което някога ни се е случило. Работата на тъгата ни помага да изчистим раните, за да възстановим своята цялостност.

Когато проливаме привидно безкрайните сълзи на тъгата, не бива да забравяме надеждата на малкото момче в конюшнята: „При толкова много тор тук някъде все трябва да има едно пони!"

Рейтинг: 3.5/5 на базата на 2 оценки
прегледи 9183

Препоръчани продукти

Коментари за Балансиране на Четвърта чакра

 1. .

  Да проявите вътрешното си семейство е уникално усещане.Благодаря!

 2. 1.

  ebete si putkata maina we

 3. 2.

  xahaxaxa

 4. 3.

  Повечето хора, са много далеч от вътрешния си космос. Първо, трябва да се обърнеш към него и да го усетиш, което е много трудно. Второ, трябва да се научиш, което е десет пъти по-трудно

 5. 4.

  Забележително!!!това завътрешното семейство е невероятно!

 6. 5.

  Всеки прощава.На себе си и на другите.Това не е дълбочинната същност на прощаването.
  Важно е пътят, по който минаваме, вътрешната трансформация, докато простим.Минавайки по него, ние откриваме своето Себе.Откриваме истинската си същност, завоалирана от нашите предразсъдъци.А тя е- безусловна Любов.Към себе си и към другите.Към Бог.

 7. 6.

  Аз от много време се опитвам да преудолея една болка. Обвинявам се за загубата на бившата си връзка. А другия човек е не по-малко виновен, не на нея не и пука. Хем съм наранен и не я понасям, хем се чувствам виновен. И я натрапвам в главата си, вече шест месеца живея в ада. Във голяма депресия съм, и ми е трудно дори и секс да правя, имам заради това и сексуални проблеми. Мъча се но не успявам да забравя и да си простя. Не знам колко още ще издържа така.

 8. 7.

  Алекс, в кое населено място живееш?

 9. 8.

  Какво значение има в кое населено място живее?Границите си ги поставяме ние от всякакво естество и степен,ние трябва да ги премахнем,за да ни потръгнат всички аспекти в живота.

 10. 9.

  Аз имах 10 годишен брак не съм изневерявал нито веднъж на бившата си въпрос на гледна точка е. Сега сме разведени и ми бе много трудно дори да правя и сека но си помислих защо кому е нужно и почнах да си живея живота и след един месец вече бях щаслив че съм се отървал и съм свободен имах усмивка отново а тя да е жива и здрава богу всеки му всичко е в мисълта и как ще се настроиш всичко е само и единствено вътре в теб

Подобни статии

Състояния на Втора чакра

Състояния на Втора чакра

Тъй като втората чакра се отнася до движението, прекомерността и недостатъчността имат огромно възде...
Травми на Четвърта чакра

Травми на Четвърта чакра

Няма нищо по-опустошително от липсата на любов. Любовта е първичната спойка на вселената, свързващат...