Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Четвърта чакра  »  Балансиране на Четвърта чакра  »  Любовта трябва да надрасне себе си

Балансиране на Четвърта чакра

Балансиране на Четвърта чакра

Любовта трябва да надрасне себе си

Целта на четвъртата чакра в системата като цяло е да ни доведе до разширение отвъд нашето ограничено его, до едно по-широко чувство на свързаност с целия живот. Това е движението на освобождаващия ток. Макар че е важно да не отричаме или пренебрегваме по-малкото Аз, надхвърлянето на границите на собствените ни нужди и намирането на радост в служенето и алтруизма е наистина една освобождаваща опитност.

Като задача за сърдечната чакра направете нещо неочаквано, дори ексцентрично, за друга личност. Това може да е похвала на съсед, с когото рядко говорим, или почистване къщата за жена си през нощта. Може да дадем хиляда долара на уличен просяк или да си вземем два дена отпуск, за да ги прекараме изключително с децата си.

Радостта, която носи това дело, е заразителна. Не само вие се въздигате, но и сърцето на личността, която получава вашата щедрост, ще се трогне и ще се вдъхнови да продължи това дело някъде другаде. Как ще се отнася тя към другите след този ден?

При онези от вас, които се считат за безнадеждно съзависими, това дело на самоотвержено служене може само да подсили онова, което вече правите. За вас има една дори още по-трудна задача: направете нещо ексцентрично за себе си!

Рейтинг: 4.5/5 на базата на 2 оценки
прегледи 6098

Препоръчани продукти

Коментари за Балансиране на Четвърта чакра

 1. .

  Да проявите вътрешното си семейство е уникално усещане.Благодаря!

 2. 1.

  ebete si putkata maina we

 3. 2.

  xahaxaxa

 4. 3.

  Повечето хора, са много далеч от вътрешния си космос. Първо, трябва да се обърнеш към него и да го усетиш, което е много трудно. Второ, трябва да се научиш, което е десет пъти по-трудно

 5. 4.

  Забележително!!!това завътрешното семейство е невероятно!

 6. 5.

  Всеки прощава.На себе си и на другите.Това не е дълбочинната същност на прощаването.
  Важно е пътят, по който минаваме, вътрешната трансформация, докато простим.Минавайки по него, ние откриваме своето Себе.Откриваме истинската си същност, завоалирана от нашите предразсъдъци.А тя е- безусловна Любов.Към себе си и към другите.Към Бог.

 7. 6.

  Аз от много време се опитвам да преудолея една болка. Обвинявам се за загубата на бившата си връзка. А другия човек е не по-малко виновен, не на нея не и пука. Хем съм наранен и не я понасям, хем се чувствам виновен. И я натрапвам в главата си, вече шест месеца живея в ада. Във голяма депресия съм, и ми е трудно дори и секс да правя, имам заради това и сексуални проблеми. Мъча се но не успявам да забравя и да си простя. Не знам колко още ще издържа така.

 8. 7.

  Алекс, в кое населено място живееш?

 9. 8.

  Какво значение има в кое населено място живее?Границите си ги поставяме ние от всякакво естество и степен,ние трябва да ги премахнем,за да ни потръгнат всички аспекти в живота.

Подобни статии

Шеста чакра (Аджна)

Шеста чакра (Аджна)

Шестата чакра е също така известна като Ajna (Ajna = възприемане). Тя се намира в челото, точно межд...
Травми на Шеста чакра

Травми на Шеста чакра

Само заради ясната сила на интелекта говорим за визуализацията като нещо отделно от останалия опит. ...
Седма чакра (Сахасрара)

Седма чакра (Сахасрара)

И ето че ние пристигнахме. Седма чакра се нарича още Коронна или Теменна и се намира на върха на гла...
Травми на Седма чакра

Травми на Седма чакра

Малтретиранията на Седмата чакра са фини, но дълбоки. Те се извършват през всяка възраст и по много ...