Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Четвърта чакра  »  Балансиране на Четвърта чакра  »  Любовта трябва да се желае и създава

Балансиране на Четвърта чакра

Балансиране на Четвърта чакра

Любовта трябва да се желае и създава

Склонни сме да мислим, че любовта е чувство, на което сме пасивни получатели. Когато любовта се оттегли и изтече, както със сигурност ще стане, мислим, че сме безпомощни да направим нещо. Стивън Р. Къви, авторът на Седемте навика на високоефективните хора, споделя с нас съвета, който е дал на един човек, който чувствал, че вече не обича жена си, нито тя него.

„Обичай я", казал той на човека.

„Казах ви, чувствата вече ги няма", отвърнал онзи.

„Обичай я", повторил Къви.

„Вие не разбирате. Чувството на любов просто го няма", повторил човекът.

„Тогава я обичай. Ако чувството го няма, това е добро основание да я обичаш."

„Но как обичате, когато не обичате?", попитал човекът. Къви отвърнал: „Приятелю, любовта е една дума. Любовта - чувството - е плод на любовта, думата. Затова я обичай. Служи й. Жертвай се. Слушай я. Изпитвай емпатия. Цени я. Утвърждавай я. Готов ли си да правиш това?"

Любовта е чувство, да, но чувство, породено от дело. Четвъртата чакра не случайно се намира над волята на третата чакра. Любовта е всекидневно, дори всекичасно съзнателно ангажиране с изпълнено с любов и грижи поведение към нас самите и към другите. Когато чувството отслабне, наша отговорност е да открием начини да създадем нова любов. Подобно на добре гледана градина, наградата си заслужава усилията.

За онези от нас, които не са сигурни дори как изглежда любовта, е полезно да използват фантазията си. Във фантазията си можем да си представим своята идеална мама или татко, или своя идеален любовник. Можем да си представим как биха ни говорили те, какво биха правили за нас. Във фантазията е важно да оставим чувствата просто да проникнат в тялото. Както казвам на клиентите си: „Пропийте клетките си с това чувство. Репрограмирайте тялото с тази храна." Често е полезно това фантазиране да започне, като си представим себе си на по-млада възраст и постепенно порастващи с това настоящо чувство. Как бихме се чувствали на три години, ако имахме този вид подкрепа и любов? Как бихме се чувствали, когато ходим на училище, ако имахме този вид любов? Как бихме се чувствали през пубертета? Бихте ли ходили, говорили или се протягали по различен начин? Как би изглеждал колежът? Би ли бил различен вашият брак или отношенията ви към вашите деца? Фантазията ни помага да репрограмираме чакрата, минавайки последователно през етапите от индивидуалното развитие.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 8382

Препоръчани продукти

Коментари за Балансиране на Четвърта чакра

 1. .

  Да проявите вътрешното си семейство е уникално усещане.Благодаря!

 2. 1.

  ebete si putkata maina we

 3. 2.

  xahaxaxa

 4. 3.

  Повечето хора, са много далеч от вътрешния си космос. Първо, трябва да се обърнеш към него и да го усетиш, което е много трудно. Второ, трябва да се научиш, което е десет пъти по-трудно

 5. 4.

  Забележително!!!това завътрешното семейство е невероятно!

 6. 5.

  Всеки прощава.На себе си и на другите.Това не е дълбочинната същност на прощаването.
  Важно е пътят, по който минаваме, вътрешната трансформация, докато простим.Минавайки по него, ние откриваме своето Себе.Откриваме истинската си същност, завоалирана от нашите предразсъдъци.А тя е- безусловна Любов.Към себе си и към другите.Към Бог.

 7. 6.

  Аз от много време се опитвам да преудолея една болка. Обвинявам се за загубата на бившата си връзка. А другия човек е не по-малко виновен, не на нея не и пука. Хем съм наранен и не я понасям, хем се чувствам виновен. И я натрапвам в главата си, вече шест месеца живея в ада. Във голяма депресия съм, и ми е трудно дори и секс да правя, имам заради това и сексуални проблеми. Мъча се но не успявам да забравя и да си простя. Не знам колко още ще издържа така.

 8. 7.

  Алекс, в кое населено място живееш?

 9. 8.

  Какво значение има в кое населено място живее?Границите си ги поставяме ние от всякакво естество и степен,ние трябва да ги премахнем,за да ни потръгнат всички аспекти в живота.

 10. 9.

  Аз имах 10 годишен брак не съм изневерявал нито веднъж на бившата си въпрос на гледна точка е. Сега сме разведени и ми бе много трудно дори да правя и сека но си помислих защо кому е нужно и почнах да си живея живота и след един месец вече бях щаслив че съм се отървал и съм свободен имах усмивка отново а тя да е жива и здрава богу всеки му всичко е в мисълта и как ще се настроиш всичко е само и единствено вътре в теб

Подобни статии

Формиране на чакрите

Формиране на чакрите

Развитието на уменията и представите, свързани с всяка чакра, се извършва постепенно в живота, като ...
Идентичности на чакрите

Идентичности на чакрите

Ако нашите права останат ненакърнени или успеем да си ги възстановим, тогава имаме добрия шанс да до...
Оценка на чакрите

Оценка на чакрите

Можем да изследваме себе си като цяло, да видим как взаимодействат различните ни части вътре в нас и...
Чакра тест

Чакра тест

Теста се състои от 56 въпроса, на които можете да отговорите с пет възможности от "никога" до "винаг...