Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Четвърта чакра  »  Балансиране на Четвърта чакра  »  Запазване баланса на енергиите

Балансиране на Четвърта чакра

Балансиране на Четвърта чакра

Запазване баланса на енергиите

Ние мислим, че сърдечната чакра трябва да бъде широко отворена, но в действителност в нашата претъпкана и травматизирана социална среда малко хора могат да понесат такова състояние. Ако не можем да наблюдаваме своите граници, сърцето несъзнателно ще се затваря. Вътрешното Аз няма да се чувства защитено и просто ще се отдръпва.

Много хора се затрудняват да балансират интимността и автономността в една връзка. Опитват се да фаворизират едната страна за сметка на другата и не успяват да разберат, че се нуждаят и от двете. Даденото па-долу упражнение прилича на протягането и прибирането, но събужда по-скоро активните, отколкото пасивните аспекти на любовта.

Ела по-близо, махни се

Седнете срещу партньора си или с кръстосани крака, или на стол. Нека ръцете ви се срещнат между вас на нивото на сърцето. Позволете на партньора си да издърпа ръцете ви към своето сърце, като казва високо: „Ела по-близо". Окажете известно съпротивление на дърпането му - не достатъчно, за да блокирате движението, но достатъчно, за да е необходимо истинско усилие. Когато ръцете стигнат до сърцето, позволете на партньора ви да отблъсне ръцете ви от своето тяло, казвайки на висок глас: „Махни се". Отново окажете известно съпротивление на отблъскването.

Повтаряйте тези две движения, позволявайки да възникнат всякакви чувства или съпротивления. Често едното или другото движение ще преобладава и личността ще осъзнае, че в действителност желае повече близост или повече дистанция. Можете да я подкрепяте в нейното чувство, като се фокусирате върху съответното движение.

После сменете местата си. Сега е ваш ред да дърпате и отблъсквате, а вашият партньор на свой ред трябва да оказва съпротивление и да дава обратна връзка.

Ако правите това упражнение с някого, с когото имате връзка, запитайте се как отразява то случващото се между вас двамата. Кой дърпа, отблъсква и оказва съпротива? Какво въздействие има това? Има ли баланс?

Рейтинг: 3.7/5 на базата на 3 оценки
прегледи 8895

Препоръчани продукти

Коментари за Балансиране на Четвърта чакра

 1. .

  Да проявите вътрешното си семейство е уникално усещане.Благодаря!

 2. 1.

  ebete si putkata maina we

 3. 2.

  xahaxaxa

 4. 3.

  Повечето хора, са много далеч от вътрешния си космос. Първо, трябва да се обърнеш към него и да го усетиш, което е много трудно. Второ, трябва да се научиш, което е десет пъти по-трудно

 5. 4.

  Забележително!!!това завътрешното семейство е невероятно!

 6. 5.

  Всеки прощава.На себе си и на другите.Това не е дълбочинната същност на прощаването.
  Важно е пътят, по който минаваме, вътрешната трансформация, докато простим.Минавайки по него, ние откриваме своето Себе.Откриваме истинската си същност, завоалирана от нашите предразсъдъци.А тя е- безусловна Любов.Към себе си и към другите.Към Бог.

 7. 6.

  Аз от много време се опитвам да преудолея една болка. Обвинявам се за загубата на бившата си връзка. А другия човек е не по-малко виновен, не на нея не и пука. Хем съм наранен и не я понасям, хем се чувствам виновен. И я натрапвам в главата си, вече шест месеца живея в ада. Във голяма депресия съм, и ми е трудно дори и секс да правя, имам заради това и сексуални проблеми. Мъча се но не успявам да забравя и да си простя. Не знам колко още ще издържа така.

 8. 7.

  Алекс, в кое населено място живееш?

 9. 8.

  Какво значение има в кое населено място живее?Границите си ги поставяме ние от всякакво естество и степен,ние трябва да ги премахнем,за да ни потръгнат всички аспекти в живота.

 10. 9.

  Аз имах 10 годишен брак не съм изневерявал нито веднъж на бившата си въпрос на гледна точка е. Сега сме разведени и ми бе много трудно дори да правя и сека но си помислих защо кому е нужно и почнах да си живея живота и след един месец вече бях щаслив че съм се отървал и съм свободен имах усмивка отново а тя да е жива и здрава богу всеки му всичко е в мисълта и как ще се настроиш всичко е само и единствено вътре в теб

Подобни статии