Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Четвърта чакра  »  Балансиране на Четвърта чакра  »  Запазване баланса на енергиите

Балансиране на Четвърта чакра

Балансиране на Четвърта чакра

Запазване баланса на енергиите

Ние мислим, че сърдечната чакра трябва да бъде широко отворена, но в действителност в нашата претъпкана и травматизирана социална среда малко хора могат да понесат такова състояние. Ако не можем да наблюдаваме своите граници, сърцето несъзнателно ще се затваря. Вътрешното Аз няма да се чувства защитено и просто ще се отдръпва.

Много хора се затрудняват да балансират интимността и автономността в една връзка. Опитват се да фаворизират едната страна за сметка на другата и не успяват да разберат, че се нуждаят и от двете. Даденото па-долу упражнение прилича на протягането и прибирането, но събужда по-скоро активните, отколкото пасивните аспекти на любовта.

Ела по-близо, махни се

Седнете срещу партньора си или с кръстосани крака, или на стол. Нека ръцете ви се срещнат между вас на нивото на сърцето. Позволете на партньора си да издърпа ръцете ви към своето сърце, като казва високо: „Ела по-близо". Окажете известно съпротивление на дърпането му - не достатъчно, за да блокирате движението, но достатъчно, за да е необходимо истинско усилие. Когато ръцете стигнат до сърцето, позволете на партньора ви да отблъсне ръцете ви от своето тяло, казвайки на висок глас: „Махни се". Отново окажете известно съпротивление на отблъскването.

Повтаряйте тези две движения, позволявайки да възникнат всякакви чувства или съпротивления. Често едното или другото движение ще преобладава и личността ще осъзнае, че в действителност желае повече близост или повече дистанция. Можете да я подкрепяте в нейното чувство, като се фокусирате върху съответното движение.

После сменете местата си. Сега е ваш ред да дърпате и отблъсквате, а вашият партньор на свой ред трябва да оказва съпротивление и да дава обратна връзка.

Ако правите това упражнение с някого, с когото имате връзка, запитайте се как отразява то случващото се между вас двамата. Кой дърпа, отблъсква и оказва съпротива? Какво въздействие има това? Има ли баланс?

Рейтинг: 3.7/5 на базата на 3 оценки
прегледи 9098

Препоръчани продукти

Коментари за Балансиране на Четвърта чакра

 1. .

  Да проявите вътрешното си семейство е уникално усещане.Благодаря!

 2. 1.

  ebete si putkata maina we

 3. 2.

  xahaxaxa

 4. 3.

  Повечето хора, са много далеч от вътрешния си космос. Първо, трябва да се обърнеш към него и да го усетиш, което е много трудно. Второ, трябва да се научиш, което е десет пъти по-трудно

 5. 4.

  Забележително!!!това завътрешното семейство е невероятно!

 6. 5.

  Всеки прощава.На себе си и на другите.Това не е дълбочинната същност на прощаването.
  Важно е пътят, по който минаваме, вътрешната трансформация, докато простим.Минавайки по него, ние откриваме своето Себе.Откриваме истинската си същност, завоалирана от нашите предразсъдъци.А тя е- безусловна Любов.Към себе си и към другите.Към Бог.

 7. 6.

  Аз от много време се опитвам да преудолея една болка. Обвинявам се за загубата на бившата си връзка. А другия човек е не по-малко виновен, не на нея не и пука. Хем съм наранен и не я понасям, хем се чувствам виновен. И я натрапвам в главата си, вече шест месеца живея в ада. Във голяма депресия съм, и ми е трудно дори и секс да правя, имам заради това и сексуални проблеми. Мъча се но не успявам да забравя и да си простя. Не знам колко още ще издържа така.

 8. 7.

  Алекс, в кое населено място живееш?

 9. 8.

  Какво значение има в кое населено място живее?Границите си ги поставяме ние от всякакво естество и степен,ние трябва да ги премахнем,за да ни потръгнат всички аспекти в живота.

 10. 9.

  Аз имах 10 годишен брак не съм изневерявал нито веднъж на бившата си въпрос на гледна точка е. Сега сме разведени и ми бе много трудно дори да правя и сека но си помислих защо кому е нужно и почнах да си живея живота и след един месец вече бях щаслив че съм се отървал и съм свободен имах усмивка отново а тя да е жива и здрава богу всеки му всичко е в мисълта и как ще се настроиш всичко е само и единствено вътре в теб

Подобни статии

Формиране на чакрите

Формиране на чакрите

Развитието на уменията и представите, свързани с всяка чакра, се извършва постепенно в живота, като ...
Идентичности на чакрите

Идентичности на чакрите

Ако нашите права останат ненакърнени или успеем да си ги възстановим, тогава имаме добрия шанс да до...
Оценка на чакрите

Оценка на чакрите

Можем да изследваме себе си като цяло, да видим как взаимодействат различните ни части вътре в нас и...
Чакра тест

Чакра тест

Теста се състои от 56 въпроса, на които можете да отговорите с пет възможности от "никога" до "винаг...