Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Трета чакра  »  Балансиране на трета чакра  »  Лекуване на прекомерната Трета чакра

Балансиране на трета чакра

Балансиране на трета чакра

Лекуване на прекомерната Трета чакра

Прекомерните трети чакри имат повече енергия, отколкото може да управлява системата, и тази енергия трябва да бъде разтоварена или нарочена към другите чакри. Често стратегията за този тип работа включва по-скоро увеличаване на функцията на другите чакри, отколкото работа върху самата трета чакра. Ако излишъкът трябва да бъде разпределен другаде, необходимо е място, където да отиде. Може да е необходимо да отворим каналите си за емоционално изразяване, да смекчим сърцето си или да увеличим заземяването. Работата пряко върху третата чакра в случаите на прекомерност може да създаде борба на силата, което само още повече увеличава излишъка.

Вместо това прекомерните трети чакри се нуждаят от отпускане, успокояване и освобождаване от контрола. Ръководената медитация, водеща до дълбока релаксация, е чудесна точка, от която да започнем. Това е време на спокойно отпускане и задълбочаване на контакта с тялото и ума. Практикуването на йога подпомага релаксацията и гъвкавостта, нежно премахвайки блокажи, които връзват разтягането. Предписването на бездействие без изисквания или цели позволява на третата чакра да се освободи от постоянното си тласкане напред и дава възможност на съответния човек да изпита по-дълбоко състояние на съществуване. Да си дадат време за „неправене на нищо" може да е крайно трудно за типовете на прекомерната трета чакра и те могат да го приемат само с представата, че в действителност „правят" нещо с цел подпомагане на своето здраве. Това е особено вярно, когато виждат по-голямата продуктивност, възникваща от релаксацията.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 13438

Препоръчани продукти

Коментари за Балансиране на трета чакра

 1. .

  И аз благодаря за хубавия материал. Писали сте, че сте терапевт. Дали мога да се свържа с Вас?

 2. 1.

  Mnogo e inteesno.Podtikva kam razmisal i tarsene na vazmojnosti.

 3. 2.

  може ли да се свържа с вас за консултазия?

 4. 3.

  Направо настръхнах. Много интересно...... Виждам причината за моя застой- просто съм блокирана страхувайки се да изляза от зоната на сигурността , от зоната ми на комфорт.

 5. 4.

  hranite da poqsnite dostata4no protein ili nedostata4no v smisal pove4e proteinova hrana ili po malko

 6. 5.

  Досега не съм попадала на толкова добри текстове - казват толкова много и точно в целта! Благодаря!

Подобни статии

Травми на Четвърта чакра

Травми на Четвърта чакра

Няма нищо по-опустошително от липсата на любов. Любовта е първичната спойка на вселената, свързващат...
Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра се нарича още гърлена чакра. Тя е раположена в областта на врата. Цветът й е син и се изо...