Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Трета чакра  »  Балансиране на трета чакра  »  Лекуване на недостатъчната Трета чакра

Балансиране на трета чакра

Балансиране на трета чакра

Лекуване на недостатъчната Трета чакра

Ако чакрата е по същество недостатъчна, тогава енергията трябва бавно да се изгради, подобно на запалване на огън. Не можем да се освободим от гравитационното поле на първата и втората чакра, ако не запалим огън, за да се възпламеним и изтласкаме напред. Без огъня на увереността и ентусиазма не можем да посрещаме новите предизвикателства или успешно да поддържаме дисциплини като например ограничаваща диета или практика на медитация. Смятаме, че са обречени на неуспех, което само увеличава чувствата на срам и безсилие.

Развитието на огъня означава да се увеличи метаболичната енергия. Първата стъпка в този процес е да прегледаме горивото, изразходвано за създаването на този огън, като обърнем внимание на диетата. Яденето на храни, бедни на мазнини, захар и добавки, които имат високи нива на комплексни въглехидрати и недостатъчно количество протеин и зеленчуци, помага огънят да се разгори напълно. Храненето през редовни интервали поддържа устойчивостта на равнищата на кръвната захар и равномерността на потока на енергията. Честото упражняване на аеробика за най-малко тридесет минути подпомага изпотяването на тялото, увеличава продуктивността на метаболизма и развива чувство на сила посредством увеличения мускулен тонус. Тъй като физическото ни състояние се подобрява, енергията ни тече по-гладко и самоуважението ни също се увеличава.

Недостатъчните трети чакри е необходимо да бъдат ангажирани в живота по начини, които осигуряват храна и поддръжка. Кои дейности ви оставят чувството, че сте енергизирани? Кои дейности ви оставят чувството на изчерпване? На коя от тези дейности реагира вашата система? Търсете дейности, които ви енергизират, и начини да увеличите времето си за тях.

Предизвикателствата и трудностите също могат да увеличат енергията ни, доколкото не са напълно съсипващи и невъзможни. Затворените хора се чувстват изчерпани и неспособни да посрещат предизвикателства, но рядко осъзнават, че именно тяхната затвореност ги държи недостатъчно заредени. Обърнете внимание какво става в тялото ви, когато се конфронтирате с шефа си или поемете риск, който ви хвърли в нова територия. Това неустойчиво чувство може да бъде активизиране на страх или срам, но и състояние на увеличена енергия и жизненост. Когато се надигаме да посрещнем предизвикателства, ние увеличаваме психичния волтаж на самата система. Инерцията ни придържа към моделите, които вече съществуват. Движението към нови сфери ни принуждава да създадем нови модели, да изживеем живота в настоящия миг и да открием своите скрити резерви на сила и мощ.

Хората с недостатъчни трети чакри трябва да работят върху усилването на своята воля чрез увеличаване на физическата си енергия, както и чрез обръщане на съзнателно внимание върху своите цели и желания. Много от клиентите ми не контролират своя живот, защото не са си изработили план, бележещ дългосрочните им цели. Недостатъчната структура не организира много добре и се нуждае от план, който да подпомогне жизнения й път. „Закачането" ни за план или рутина увеличава чувствата ни на сила и контрол и подкрепя увереността ни.

Рейтинг: 3.5/5 на базата на 2 оценки
прегледи 23717

Препоръчани продукти

Коментари за Балансиране на трета чакра

 1. .

  И аз благодаря за хубавия материал. Писали сте, че сте терапевт. Дали мога да се свържа с Вас?

 2. 1.

  Mnogo e inteesno.Podtikva kam razmisal i tarsene na vazmojnosti.

 3. 2.

  може ли да се свържа с вас за консултазия?

 4. 3.

  Направо настръхнах. Много интересно...... Виждам причината за моя застой- просто съм блокирана страхувайки се да изляза от зоната на сигурността , от зоната ми на комфорт.

 5. 4.

  hranite da poqsnite dostata4no protein ili nedostata4no v smisal pove4e proteinova hrana ili po malko

 6. 5.

  Досега не съм попадала на толкова добри текстове - казват толкова много и точно в целта! Благодаря!

 7. 6.

  Не е така има някой неща аз също лекувам и виждам точно мой орган ви боли и се.лемува

Подобни статии

Формиране на чакрите

Формиране на чакрите

Развитието на уменията и представите, свързани с всяка чакра, се извършва постепенно в живота, като ...
Идентичности на чакрите

Идентичности на чакрите

Ако нашите права останат ненакърнени или успеем да си ги възстановим, тогава имаме добрия шанс да до...
Оценка на чакрите

Оценка на чакрите

Можем да изследваме себе си като цяло, да видим как взаимодействат различните ни части вътре в нас и...
Чакра тест

Чакра тест

Теста се състои от 56 въпроса, на които можете да отговорите с пет възможности от "никога" до "винаг...