Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Седма чакра  »  Балансиране на Седма чакра  »  Освобождаване от привързаности

Балансиране на Седма чакра

Балансиране на Седма чакра

Освобождаване от привързаности

Много е лесно да се каже, че трябва да практикуваме непривързаността като начин да намалим страданието и да станем внимателни. Но как да правим това, когато сме действително привързани към нещо? Как да се откачим и да се върнем към своята цялостност? Ако се принуждаваме да избягваме да мислим за даденото нещо, само увеличаваме привързаността си поради самото усилие да я избегнем.

Упражнение за освобождаване от привързаност чрез водене на дневник

Затворете очите си и отпуснете тялото си. Помислете за своя обект на привързаност и болката, която изпитвате след неговата загуба. Позволете си да потънете в онова безпокойство, в тъгата, в чувствата, които ви носи това. Влезте в контакт със своя свидетел, когато наблюдавате себе си в тези чувства. Какво забелязва вашият свидетел?

После запишете точно кое е онова, към което сте привързани, и множеството нива на привързаност, които може да вървят с него. Например ако сте привързани към личност, напишете не само името на личността, но и качествата, които са важни за вас. Запишете частите от връзката, към които сте привързани, нещата, от които смятате, че е особено трудно да се откажете. После запишете частите от вас, които се облагодетелстват от тези качества, които мислите, че може да загубите. Ако сте привързани към възможност за работа, запишете нещата, които сте очаквали, че ще ви донесе тази работа. Към успеха, парите, престижа или изгодите сте привързани? Коя част от вас особено се нуждае от тези неща?

Можете също така да сте привързани към група чувства. Може би сте привързани към чувството на издевателство и гняв, които дадена ситуация повдига във вас, и сега сте привързани към озлоблението. Може би сте привързани към желанието да сте прав, да побеждавате или да правите дадено нещо по определен начин.

Щом веднъж си изясните точно към какво сте привързани, позволете на вашия свидетел да чуе историите, които си казвате относно тази загуба. Вероятно мислите, че това е единствената възможност да получите нещо, или мислите, че никога няма да бъдете цели без него, че никога няма да бъдете способни да обичате отново, да творите отново, да имате свобода отново. Чуйте тези истории и нека вашият свидетел установи тяхната достоверност. Извадете чувствата от истината. Запишете истината до тези твърдения, когато можете.

След това направете списък на това какво ви коства тази привързаност. Колко енергия се влага тук и откъде идва тази енергия? Ако можехте да си получите обратно тази енергия, какво би било по-подходящо да се направи с нея? Ако вашата работа ви е откъсвала от семейството, вижте дали можете да си представите как си връщате тази енергия и я влагате в семейството си. Ако вашият навик ви е коствал здравето, представете си, че пренасяте тази енергия върху по-здравословни практики. Ако вашата връзка е пречела на работата ви, представете си, че влагате тази енергия обратно в работата си.

Най-накрая запишете причините защо една по-висша мъдрост е могла да ви откъсне от тази привързаност. Изберете форма на Бог, с която да говорите (виж статия По висшето Аз), и я помолете да осветли смисъла на тази загуба. Тя може да разкрива стара рана от детството, която се нуждае от лечение; или може да ви учи на състрадание; може да ви ръководи в друга посока. Как можете да приложите този урок?

Когато свършите със записването в дневника, е време да влезете в медитация и да изтеглите енергията от вашата привързаност и да я пренесете на по-подходящи места. Със затворени очи се върнете за момент към чувството, което сте имали или бихте имали, ако животът ви бе се изпълнил така, както сте го планирали (тоест без загубата на тази привързаност). Пропийте клетките си с това чувство. Забележете кое ви харесва във връзка с него - високата възбуда, чувството на завършеност или важност.

След това пред мисления си взор отдръпнете този обект, личност или събитие от себе си, правейки ясно разделение. Благодарете му за дадения урок. Когато се отдалечи, си представете, че откачате влакната на енергията, както човек откача куката от рибата, за да я хвърли обратно във водата. Замотайте се в тези влакна, издърпвайки енергията обратно в своето непосредствено поле. После повикайте обратно образите на нещата, от които се нуждаете, за да ви дадат енергия. Вижте своето семейство, работа, здраве или онова, което е най-подходящо, за да получите нови количества енергия от себе си. Вкарайте тези неща в своето поле и накарайте влакната енергия да се свържат с тях вместо това. Ако все още има чувство на празнота, помислете за начини, по които бихте могли да я запълните - дейности, практики или други хора, с които можете да прекарвате времето. Позволете да се върне доброто чувство, с което сте започнали, като си представяте тези други елементи в своя живот. Пропийте клетките си с това чувство и от това място на сила кажете сбогом на онова, от което трябва да се освободите. Сега сте в по-голямо, по-пълно място. Ти си Това! (С леко адаптиране тази медитация и упражнение за водене на дневник могат да се използват в еднаква степен и за избягване на привързаност, тъй като са две страни на една и съща монета.)

Рейтинг: 4.5/5 на базата на 2 оценки
прегледи 12451

Препоръчани продукти

Коментари за Балансиране на Седма чакра

 1. .

  О4арован съм.

 2. 1.

  всички чакри са балансирани, седма чакра свърхактивна 114 %

 3. 2.

  Blagodarq za testa i savetite !-dava mi otgovor na nqkoi vaprosi... :) <3

 4. 3.

  Благодаря! Мисля , че тази информация ми е от полза

 5. 4.

  Катя Петрова: - Благодаря! Първа, трета, четвърта, пета, шеста, седма чакри са свърхактивни, а втора е балансирана. При положението в което се намирам (след като съм лекувала дъщеря си от тежък проблем в шийните прешлени) е може би причината за тази свъхативност в момента на всичките чакри. Ще се подложа на теста отново, когато съм в хармония със себе си, без да съм отдала преди това лечебни енергии на друг.

 6. 5.

  trudno mi e da dam komentar-za prav pat se zapoznavam s tova mislene.Seaga ima mnogo i razli4ni interpretacii na jivota

 7. 6.

  страхотен сайт ...записвам си го за любим....

 8. 7.

  Защо полето за балансиране на 7 чакра липсва и започва директно от поле 2. Балансиране?? Ако някой знае от къде може да се види - да пише, моля :)

 9. 8.

  Благодаря ви !

 10. 9.

  Благодаря за теста, анализа и препоръките, в случая ми седма чакра е свръхактивна и ще работя по предложените насоки.

 11. 10.

  blagodarya vi

 12. 11.

  Всичко това аз го преживях.Чуството не може да се опише с думи,трябва да го преживееш.

 13. 12.

  помогна ми

 14. 13.

  Не разбрахте че преди много години не са си обеснявали някои работи и затова го наричат бог... просто е енергия и говорете с себе си по специален енергичен път

 15. 14.

  1, 4 и 7 са ми прекалено активни, останалите балансирани. Търся, но не откривам как точно да ги балансирам, когато са прекалено активни. Някой може ли да ми помогне?

Подобни статии

Седма чакра (Сахасрара)

Седма чакра (Сахасрара)

И ето че ние пристигнахме. Седма чакра се нарича още Коронна или Теменна и се намира на върха на гла...
Травми на Седма чакра

Травми на Седма чакра

Малтретиранията на Седмата чакра са фини, но дълбоки. Те се извършват през всяка възраст и по много ...
Формиране на чакрите

Формиране на чакрите

Развитието на уменията и представите, свързани с всяка чакра, се извършва постепенно в живота, като ...
Идентичности на чакрите

Идентичности на чакрите

Ако нашите права останат ненакърнени или успеем да си ги възстановим, тогава имаме добрия шанс да до...
Оценка на чакрите

Оценка на чакрите

Можем да изследваме себе си като цяло, да видим как взаимодействат различните ни части вътре в нас и...