Назад до Балансиране на Седма чакра

Балансиране на Седма чакра

  1. Балансиране на Седма чакра
  2. Медитация за Седма чакра
  3. Вниманието - ключ към съзнателен живот
  4. По-висшето Aз
  5. Освобождаване от привързаности
  6. Трансцендиране на по-долните его
  7. Проверяване на нашите системи на вярване
  8. Образование и информация

По-висшето Aз

Когато не можем да открием своя път в гората, може да е необходимо да се изкачим на върха на планината, за да получим по-ясен изглед. След като се ориентираме, можем да направим карта на курса, който ще ни отведе там, където искаме да стигнем. Освен това общуването с По-висшето Аз може да ни даде ценно прозрение, когато не можем да видим пътя си в една трудна ситуация. Често е необходима просто промяна в перспективата.

Има много мнения относно това точно какво би могло да е По-висшето Аз. Някои казват, че то общува с божествена интелигентност, Бог или Богиня, с непритежаващи тела учители, които действат като водачи, или с несъзнаван аспект от собствения ни ум. Други казват, че то е просто друг аспект от Аза - такъв, който се появява естествено, когато нуждите и желанията на по-долните чакра-идентичности изчезнат (виж статия Трансцендиране на по-долните его). Не е много важно как ще го дефинираме, защото то си остава недоказуема мистерия. Важно е обаче това, че то е един архетип, който ни позволява да получим информация. После тази информация може да бъде използвана за лечение и ръководство, за да ни доведе по-близо до целостността.

Упражнение за ръководство от по-висшето aз: говорене с бог или богиня

С приятел или съветник

Създайте ментален образ на своята представа за божество. Той може да бъде закръглена, снажна Земя Майка, старец с бяла брада, фонтан от светлина или звезден облак. Това няма значение, доколкото той е образ, към който вие можете да се отнесете, такъв, който ви носи мъдрост и състрадание. Опишете своя образ на божество на приятеля си.

После помислете за някой труден въпрос, за който търсите ръководство. Изречете своя проблем във формата на въпрос, който може да бъде поставен на това по-висше същество. „Кое е онова, което трябва да разбера в тази трудна ситуация, в която се намирам?" „Как да открия накъде трябва да се насочи моят път точно сега?" Полезно е да задаваме по-скоро „зрели" въпроси, отколкото маловажни въпроси от рода на: „Обича ли ме той?" В края на краищата говорим с божество и не трябва да му пилеем времето. После кажете на своя приятел въпроса си.

След като сте описали своето божество и назовали своя въпрос, сменете си местата с вашия приятел. Сега си представете, че вие сте този Бог, който сте визуализирали. Действително почувствайте това; потопете се в този опит. Когато се почувствате напълно свързани с този образ, позволете на вашия приятел да зададе на вас, Бога, въпроса, повдигнат преди това от вас. После си позволете да отговорите както би го сторило божеството. Говорете с приятеля си така, сякаш той е вие. Накарайте го да запомни и запише онова, което казвате.

Сам

Ако желаете да изпълнявате тези упражнения сам, можете сам да играете и двете роли. Представете си своята представа за Бог и запишете въпроса си на лист хартия. Позволете си да приемете формата на Бога и прочетете въпроса. Отговорете както бихте отговорили в горното упражнение, като или запомните отговора, или го запишете на магнетофон. После запишете в дневника си преживяното.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Таня
1, 4 и 7 са ми прекалено активни, останалите балансирани. Търся, но не откривам как точно да ги балансирам, когато са прекалено активни. Някой може ли да ми помогне?
Анонимен
Не разбрахте че преди много години не са си обеснявали някои работи и затова го наричат бог... просто е енергия и говорете с себе си по специален енергичен път
мишо
помогна ми
Добри
Всичко това аз го преживях.Чуството не може да се опише с думи,трябва да го преживееш.
Анонимен
blagodarya vi
Виж още отзиви
Коментирай
loading...