PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Първа чакра

Балансиране на Първа чакра

  1. Балансиране на Първа чакра
  2. Медитация за заземяване
  3. Заземяване на разума
  4. Физически упражнения за първа чакра

Да излекуваме своето отношение към тялото си означава да излекуваме отношението си към Земята. Да възстановим своята основа означава да възстановим своята живост и фундамента на всичко следващо. Най-напред е важно да определим състоянието на връзката на личността с нейното тяло, основата зад нея и средата около нея. Фигурата и формата на тялото и характерният стил на връзка с външния свят са ключове към това. Внимателното наблюдение на начина, по който ходи, говори, движи се, диша, седи и гледа дадена личност, ни говори за нейните основни модели. Тук проверяваме твърдението на вътрешния процес на тялото - например свиване, разширение, конфликт, замръзване, изкривяване, активация, притъпяване или дисоциация.

Забележете, че това са по-скоро енергетични твърдения, отколкото емоционални състояния, дори ако са причинени и често са придружени от емоции като например страх, водещ до свиване, безпомощност, проявяваща се в изкривяване, вълнение или гняв, пораждащ активация. Тези състояния ще се променят според това, което става в момента. Описанието на една минала травма може да породи активация в някои части на тялото.

В работата върху първата втората чакра. Това се прави чрез постоянно отнасяне и отразяване на физическите процеси, които са били преживени през сеанса. „Когато се чувствате уплашени, какво прави тялото ви? Какво става в корема ви или с дишането ви?" Личността може да се научи да намира известно облекчение просто като променя своя физически израз, без да се впуска в лабиринта на историческото съдържание или емоционалната супа. Едно просто заземяващо предложение също може да ви даде повече сила и спокойствие, например: „Какво става, когато поставите краката си на пода и наблегнете върху тях с тежестта си?" „Какво става, когато се изправите?"

Рейтинг:
3.0/5 на базата на 7 оценки

Отзиви

Благодаря много! Периодично се връщам към този тест и информация за чакрите.Много полезно знание.
Вен
Чакрите не са физически органи, но в близост до всяка една от тях се намира жлеза с вътрешна секреция.
Чакрите не са физически органи- а както ги описват йогите -енергийни вихри. Те са разположени вертикално, погледнато отпред , но при поглед отстрани не са по вертикала. По мое мнение не са свързани с трите главни енергийни канала - сушумна - централният, който се асоциира с гръбначния стълб и ида и пингала по които протичат енергиите ин и ян .
Атанас
Има звестно разминаване. В началото пише, че първа чакра е в началото на гръбначния стълб, след това нареждаме мисловно всички чакри над нея. Това изречение не го разбирам: "Toвa нe e гpъбнaчният cтълб, ĸoйтo ce нaмиpa пo-близo дo гъpбa нa тялoтo, a тaзи чacт oт вътpeшнaтa ви чacт, ĸoятo e пoдpaвнeнa нaд вaшия цeнтъp нa тeжecттa."
Немога да повярвам ,всичко е вярно.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...