Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Шеста чакра  »  Балансиране на Шеста чакра  »  Упражнение Йогийско око

Балансиране на Шеста чакра

Балансиране на Шеста чакра

Упражнение Йогийско око

Това е упражнение за засилване и центриране на физическите очи. Благоприятно е също така и за болки в очите, за подобряване на зрението и при обща умора вследствие от голяма по обем работа с бумаги или напрегнато четене.

Започнете в позиция за медитация в седеж. Гръбнакът е изправен. Затворете очи и ги окъпете в тъмнината. Насочете вниманието си към точката между двете очи, в центъра на главата. Почувствайте тъмнината на това място и се насладете на нейния покой.

Когато се почувствате центрирани, отворете очи и се втренчете право напред. Бавно погледнете нагоре, извъртайки очите си нагоре към небето, без да мърдате главата. След това спуснете права линия надолу, взирайки се толкова надолу, колкото погледът ви може да достигне, отново без да мърдате главата си. Повторете нагоре и отново надолу, след това върнете очите към центъра и ги затворете, връщайки се в тъмнината.

Отворете отново очи и ги центрирайте. След това повторете горните движения, като този път се разхождате между ъглите, най-напред от горния десен към долния ляв ъгъл, два пъти, а след това от горния ляв до долния десен, също два пъти. Върнете се отново в тъмнината.

Повторете още веднъж, движейки се от най-дясно до най-ляво, връщайки се в тъмнината, след като го направите два пъти. Последният път, след центрирането на очите, направете полукръгове, първо отгоре, след това отдолу и завършете с въртене на очите "около часовника", правейки пълно завъртане и достигайки с очите във всяка посока толкова далеч, колкото те могат да отидат.

Върнете се в тъмнината. Разтрийте дланите една в друга, докато почувствате, че се затоплят. Когато усетите достатъчно топлина, поставете затоплените длани върху очите и оставете очите да се насладят на топлината и тъмнината. С намаляването на топлината, бавно погладете клепачите, масажирайки челото и лицето. От това положение можете или да се потопите в дълбока медитация, или да се върнете към външния свят.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 9524

Препоръчани продукти

Коментари за Балансиране на Шеста чакра

 1. .

  Доста ми е ''тъмна индия'',защотодо до сега не съм се интересувала от чакри,а сега прочетох доста информация...

 2. 1.

  Много интересни методи ,чудесни неща научих!

 3. 2.

  Много интересни методи ,чудесни неща научих!

 4. 3.

  Много интересни методи ,чудесни неща научих!

Подобни статии

Травми на Трета чакра

Травми на Трета чакра

Ние биваме държани на своите места в една култура, където личната загуба на сила е така епидемична, ...
Четвърта чакра (Анахата)

Четвърта чакра (Анахата)

Покачени на златните пламъци на своя център на силата, сега ние стигаме до сърцето на чакра-системат...
Състояния на Първа чакра

Състояния на Първа чакра

Преди да се използват повечето упражнения, е необходимо да се определи прекомерността и недостатъчно...
Състояния на Втора чакра

Състояния на Втора чакра

Тъй като втората чакра се отнася до движението, прекомерността и недостатъчността имат огромно възде...