🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Балансиране на Шеста чакра

Балансиране на Шеста чакра

  1. Балансиране на Шеста чакра
  2. Работа със сънищата
  3. Визуално изкуство
  4. Визуализация
  5. Ръководени визуализации и трансови пътешествия
  6. Упражнение Йогийско око
  7. Медитация с цветове
  8. Мигновено фотографиране
  9. Медитация за Шеста чакра

Медитация за Шеста чакра

Най-полезното упражнение за засилване на третото око е обикновената медитация, концентрираща вниманието върху центъра на главата или точката между веждите. Могат да се добавят и визуализации на цветове или образи или просто да се концентрирате върху изчистването на екрана на ума, докато той стане чист и празен.

След като екранът се изчисти, можете да извикате визуализации в отговор на въпросите, които евентуално имате. Ако желаете да научите за здравето на даден човек например, визуализирайте картина с формата на неговото тяло и нека черното или бялото да посочат областите на здраве и болест. Бъдете изобретателни при търсенето на визуална метафора за своя въпрос. Ограниченията на тази система са ограниченията на вашето въображение и колкото повече отваряте този център, толкова повече разширявате въображението си!

Друг начин да възприемете какво чувствате относно определено решение е да формулирате въпроса така, че на него да може да се отговори с да или не. След това направете визуализация, за да изразите всеки от отговорите - разположете единия от дясната страна на екрана, а другия от лявата страна. След това си представете уред със стрелка, насочена право нагоре, и докато броите до три, нека стрелката посочи по-подходящия отговор. Не контролирайте стрелката - оставете я да се обърне, накъдето поиска. Можете да бъдете изненадани!

Забележка: Способността за успешно визуализиране зависи от непрекъснатото й използване - също като мускулите. Превърнете в навик това, да си представяте лицето, преди да вдигнете телефона; възстановете всички свои стъпки от отиването си сутрин на работа, като че ли наблюдавате отстрани; възстановете спомените от детската си стая, партньорите в игрите или от първата си любов. Визуализирайте завършената задача, преди да сте я започнали, и открийте дали това прави нейното изпълнение по-лесно; визуализирайте срещата си с някой нов човек.

Визуализацията представлява активно сънуване. Колкото повече я правим, толкова по-жив и умел става нашия мисловен екран. Възможностите пред практиката са безкрайни. Когато се превърне в навик, тя се развива напълно естествено.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Dianna

Намалява се влиянието, като се увеличи производителността на долните чакри, като се придобие стабилна основа и се заземи енергията.

m n

На мен също за засилени 5-та и 6-та. А не се казва реално как да ги балансираме :/

Нина
Имам прекалено развити пета и шеста чакри. Навсякъде се говори как да ги засилим. А как да намаля влиянието им?
Много интересни методи ,чудесни неща научих!
Много интересни методи ,чудесни неща научих!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...