Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Чакри  »  Шеста чакра  »  Балансиране на Шеста чакра  »  Медитация за Шеста чакра

Балансиране на Шеста чакра

Балансиране на Шеста чакра

Медитация за Шеста чакра

Най-полезното упражнение за засилване на третото око е обикновената медитация, концентрираща вниманието върху центъра на главата или точката между веждите. Могат да се добавят и визуализации на цветове или образи или просто да се концентрирате върху изчистването на екрана на ума, докато той стане чист и празен.

След като екранът се изчисти, можете да извикате визуализации в отговор на въпросите, които евентуално имате. Ако желаете да научите за здравето на даден човек например, визуализирайте картина с формата на неговото тяло и нека черното или бялото да посочат областите на здраве и болест. Бъдете изобретателни при търсенето на визуална метафора за своя въпрос. Ограниченията на тази система са ограниченията на вашето въображение и колкото повече отваряте този център, толкова повече разширявате въображението си!

Друг начин да възприемете какво чувствате относно определено решение е да формулирате въпроса така, че на него да може да се отговори с да или не. След това направете визуализация, за да изразите всеки от отговорите - разположете единия от дясната страна на екрана, а другия от лявата страна. След това си представете уред със стрелка, насочена право нагоре, и докато броите до три, нека стрелката посочи по-подходящия отговор. Не контролирайте стрелката - оставете я да се обърне, накъдето поиска. Можете да бъдете изненадани!

Забележка: Способността за успешно визуализиране зависи от непрекъснатото й използване - също като мускулите. Превърнете в навик това, да си представяте лицето, преди да вдигнете телефона; възстановете всички свои стъпки от отиването си сутрин на работа, като че ли наблюдавате отстрани; възстановете спомените от детската си стая, партньорите в игрите или от първата си любов. Визуализирайте завършената задача, преди да сте я започнали, и открийте дали това прави нейното изпълнение по-лесно; визуализирайте срещата си с някой нов човек.

Визуализацията представлява активно сънуване. Колкото повече я правим, толкова по-жив и умел става нашия мисловен екран. Възможностите пред практиката са безкрайни. Когато се превърне в навик, тя се развива напълно естествено.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 9043

Препоръчани продукти

Коментари за Балансиране на Шеста чакра

 1. .

  Доста ми е ''тъмна индия'',защотодо до сега не съм се интересувала от чакри,а сега прочетох доста информация...

 2. 1.

  Много интересни методи ,чудесни неща научих!

 3. 2.

  Много интересни методи ,чудесни неща научих!

 4. 3.

  Много интересни методи ,чудесни неща научих!

Подобни статии

Състояния на Първа чакра

Състояния на Първа чакра

Преди да се използват повечето упражнения, е необходимо да се определи прекомерността и недостатъчно...
Състояния на Втора чакра

Състояния на Втора чакра

Тъй като втората чакра се отнася до движението, прекомерността и недостатъчността имат огромно възде...